Magasinet M!

Dødsdømtes sidste måltid

Dødsdømte fanger i USA's fængsler får ofte lov til at bestemme, hvad de vil spise inden turen går til dødskammeret. Men hvad skal du vælge, hvis du selv en dag ender på dødsgangen? M! smager på berømte morderes sidste måltid.

Dødsdømtes sidste måltid
Stegt som en steak

Hvem Ted Bundy

Forbrydelse Mindst 30 forskellige drab, samt for nekrofili og voldtægt

Menu Steak, spejlæg, hashbrowns, toast og juice

Bonusinfo Ted Bundy var en af USA's mest notoriske massemordere. Den karismatiske damebedårer tilstod kort før sin henrettelse drabet på minimum 30 kvinder op gennem 1970'erne, som han både voldtog og mishandlede før og efter drabene. I 1989 blev han henrettet i den elektriske stol Raiford-fængslet i Florida, men da han ikke havde specielle ønsker til sit sidste måltid, fik han en omgang steak med spejlæg.

 

M! mener Der er sgu ret få ting her i tilværelsen, der kan ødelægge oplevelsen af en god bøf, men tanken om, at Ted Bundy selv var omtrent så gennemstegt som sin steak få timer efter at have indtaget dette måltid, forpurrer alligevel smagen en smule. Men stadig en klassiker, og sikkert også det, vi ville bestille lige inden vi skulle møde vores skaber.

ANNONCE
Dødsdømtes sidste måltid
Kylling til klovnen

Hvem John Wayne Gacy
Forbrydelse 33 drab samt voldtægt
Menu Stegt kylling fra KFC, stegte rejer, fritter og jordbær
Bonusinfo Massemorderen John Wayne Gacy er grunden til, at vi stadig har det svært med både cirkusklovne og stegt kylling. Mellem 1972 og 1978 slog John Wayne Gacy, der tidligere havde bestyret flere forskellige KFC-restauranter, minimum 30 teenagedrenge og yngre mænd ihjel, som han ofte begravede i sin kælder. Som om det ikke var nok, optrådte han også til børnefødselsdage og byfester som "Klovnen Pogo". Gacys sidste ord lige før han blev henrettet ved dødelig indsprøjtning i 1994 var i øvrigt "Kiss my ass", og efter hans død blev hans hjerne overdraget til en retspsykiater, der studerede massemordere.

 

M! mener Man skal eddermaneme være pænt syg i hovedet - eller have livstruende tømmermænd - for at kunne æde sig igennem sådan en friturebuffet som denne her, og vi måtte også give op halvvejs. Af en eller anden grund fungerer friske jordbær ikke videre godt sammen med stegt kylling, og der går nok et par dage før vi sætter vores ben på KFC igen.

 

ANNONCE
Dødsdømtes sidste måltid
Iskold terrorist

Hvem Timothy McVeigh
Forbrydelse Terrorbomben i Oklahoma i 1995
Menu Pebermynte- og chokoladeis

Bonusinfo Bomben i regeringsbygningen i Oklahoma City i USA i 1995 er stadig det mest blodige angreb, en amerikansk terrorist nogensinde har begået mod sit eget land. 168 mennesker - herunder flere børn i bygningens børnehave - blev dræbt, og flere end 600 blev såret. Højrefløjstossen og krigsveteranen Timothy McVeigh stod bag angrebet, og da han som 33-årig blev henrettet ved en dødelig indsprøjtning, nægtede han stadig at angre.

 

M! mener Timothy McVeigh valgte at springe hovedretten over og gå direkte til desserten. Nu er der ganske vist ikke noget galt med is, men efter sådan en solid skål pebermynte- og chokoladeis, sad det meste af redaktionen alligevel med en ret smertefuld omgang brain freeze. Så hellere en sidste indsprøjtning steak før det er for sent.

 

ANNONCE
Dødsdømtes sidste måltid
Syv drab, tre retter

Hvem Stephen Wayne Anderson
ForbrydelseSyv forskellige drab, samt flere overfald

Menu To toast med ost, en klat hytteost og et stykke pæretærte med chokoladeis
Bonusinfo Stephen Wayne Anderson startede sin kriminelle karriere som voldelig indbrudstyv, men det gik først for alvor galt, da han senere slog en medfange ihjel. Senere stak han af fra fængslet og ernærede sig som lejemorder for narkosmuglere. I 1980 brød han ind i en 81-årig pensionists hjem, skød hende og satte sig i køkkenet med en skål nudler. Blev henrettet i 2002 ved dødelig indsprøjtning.

 

M! mener Nu skal man sjældent tage massemorderes gastronomiske tendenser for gode varer, men toast og hytteost er sgu en underlig blanding, som ingen på redaktionen - lige ud over Fyrtårnet, som er single og derfor lever af toast - kunne finde på at bestille. Pæretærten vakte dog begejstring hos Moderedaktøren.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE