Magasinet M!

Downsizing (Anmeldelse)

Matt Damon er på skrump i denne tankevækkende satire.

Size Matters

De norske videnskabsmænd Dr. Jørgen Asbjørnsen (Rolf Lassgård) og Dr. Andreas Jacobsen (Søren Pilmark) opfinder en revolutionerende ny teknologi, der gør det muligt at skrumpe mennesker ned til blot 12,7 cm. Dette kan potentielt løse mange af verdens problemer såsom overbefolkning og hungersnød og på længere sigt redde jorden. Flere af ægteparret Paul (Matt Damon) og Audrey Safraneks (Kristen Wiig) venner er allerede blevet gjort mindre, og for at få råd til deres drømmehus beslutter de sig for også at tage chancen. For i ministørrelse bliver deres beskedne opsparing nemlig omdannet til millioner, da deres forbrug og termin også skrumper betydeligt.

Little Big Man

Men ikke alt går som forventet. For Audrey får nemlig kolde fødder og efterlader Paul skrumpet og alene i deres nye drømmehus. Efter en vild og våd fest hos overboen Dusan Mirkovic (Christoph Waltz) møder Paul den vietnamesiske flytning Ngoc Lan Tran (Hong Chau), og det bliver starten på et helt nyt og uventet liv for Paul.

Payne & Gain

Downsizing er desværre ikke instruktøren Alexander Paynes (About Schmidt, Sideways, The Descendants, Nebraska) skarpeste film. Denne samfunds satiriske komedie mangler ganske enkelt bid og fokus. Idéen er god nok, men historien mangler en stærkere konflikt, for at dramaet kan føles vedkommende. 

The Upside of Downsizing

Ikke desto mindre er Downsizing en seværdig og til tider ganske rørende film. Dette er først og fremmest takketvære Hong Chaus hjertefølte præstation som den omsorgsfulde krøbling Ngoc, der ikke blot vinder Pauls hjerte, men også publikums med sin store empati og ligefremme væremåde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce