Magasinet M!

Drabelig bandekrig gør dette land til verdens farligste

5000 mord i løbet af de første ni måneder af 2015. Omregnet er det mere end 18 mord om dagen. Det skyldes især den voldsomme bandekrig, der har hærget dette land den seneste tid. Se her, hvilket land vi taler om.

Drabelig bandekrig gør dette land til verdens farligste

Det kan godt være, at du bør styre uden om El Salvador, hvis du har planer om at rejse til Mellemamerika denne vinter. I løbet af de første ni måneder i år er nemlig mere end 5000 blevet dræbt i blodige kampe mellem banderne Barrio 18 og Mara Salvatrucha (som du kan læse mere om her). Sammenlagt har de to bander angiveligt over 72.000 medlemmer - og vi snakker altså om et land, der kun huser 6,3 millioner mennesker.

Det skriver The Mirror.

Engang El Salvador berømt for sine smukke sandstrande og tropiske kystlinjer, men nu har landet overtaget førstepladsen som verdens farligste land fra naboerne i Honduras og regnes nu for at være langt over 100 gange så farligt som lille Danmark (ikke at Danmark er et farligt land, men alligevel?).

Indtil videre har august været årets blodigste måneder med 911 drab, hvilket vil sige næsten 30 om dagen.

Selvom El Salvadors hovedstad, San Salvidor, er forfærdelig smuk, og landet tjener mere end 10 milliarder kroner om året på tøjeksport, er de i alvorlig knibe. Ubekræftede rygter har endvidere gået på, at Mara Salvatrucha har forbindelser til Al-Qaeda og andre islamiske, militante grupper.

LÆS ALT OM MARA SALVATRUCHA HER

Herunder kan du se Discoverys møde med Barrio 18s Sharky, der leder et af fængslerne i El Salvador:

ANNONCE

Autoriteterne kæmper en forgæves kamp for at opretholde lov og orden, mens bevæbnede bander nådesløst hærger gaderne. Fængslerne er lige så farlige som gaderne, da de huser ekstremt mange rivaliserende bander, som alle vil have kontrollen i de enkelte fængsler.

Alt imens forsøger befolkningen at leve en 'normal' hverdag. Skoler er omgivet af pigtråd og har ofte soldater til at patruljere ude foran, private sikkerhedsfolk med shotguns holder vagt uden for store virksomheder, mens politiet bærer rifler ved vejenes mange bemandede kontrolpunkter.

En af regeringens præventive planer for at mindske mordraten er at få nogle af de mange bandemedlemmer ind på et kontor med løftet om et job. Var der nogen, der sagde naivt?

Vi vil i hvert fald kigge andetsteds hen, når fremtidige ferieplaner skal lægges. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt