Magasinet M!

Dragrace mellem McLaren 600LT og Jeep Trackhawk - hvem vinder?

Giv dit bud!

Vi ved godt, at det ikke er meningen at SUV´er skal køre ræs mod en sportsvogn, fordi det er jo ikke meningen, at SUV´er skal være hurtigere end en sportsvogn. Vel?

Men, den her SUV er ikke den helt alminde hr. og Fru Danmark SUV. Det er den maks-opgraderede Jeep Trackhawk Drag Race, som har over 1,000 hestekræfter - og den kører stærkt. Virkelig stærkt!

Hennessey Performance har gjort en allerede lynhurtig Hellcat-powered Grand Cherokee Trackhawk endnu mere hurtig. HPE1000-opgraderinger af Trackhawk tager Hellcats 6.2-L HEMI og tilføjer 4.5-L supercharger, som giver 1,012 hk og 969 lb-ft drejningsmoment. 

Hennessey Performance har været så sikre i deres lynhurtige SUV, at de har sat den op imod en McLaren 600LT - i et drag race. 

Imens Trackhawken har en fordel i hestekræfter og drejningsmoment, så har McLaren en klar fordel, fordi den er langt mere aerodynamisk. McLarens nyeste Super Sport Series bil vejer kun 2,749 lbs takket være dens letvægts carbon fiber body, som i øvrigt generer 221 pounds af aerodynamisk downforce.

Så, hvem vinder? Er det den kraftfulde Grand Cherokee Trackhawk eller den lette McLaren 600LT?

De to biler deltog i tre dragraces, og det første løb var ikke engang tæt. Familie SUV´en smadrede den britiske superbil. I det første løb starter begge biler på samme tid, og McLaren bruger ingen launch control. Jeepen trækker sig væk med flere billængder, før McLaren kommer rigtigt igang - takket være aerodynamikken.

Det andet løb viser et helt andet billede. Her er det McLarens 600LT launch control som ødelægger løbet for Trackhawken. Det er tydeligt i andet løb, at McLaren viser sin utrolige acceleration til at komme fra 0 til 60 på 2,8 sekunder. 

Det tredje - og afgørende løb - vinder McLaren også. Her bruger de igen ikke deres launch control, som de heller ikke gjorde i det første løb

Se videoen herunder

ANNONCE
Drag Race mellem McLaren 600LT og 1000hk Jeep Trackhawk
Del

Seneste nyt