Magasinet M!

Drømme-dykkerure

Hvilket ur skal du ha' fingrene i, når den store million-lottogevinst er i hus?

Drømme-dykkerure

Bare fordi, du ikke lige har 4 millioner kr. liggende til en Ferrari, kan du vel godt drømme om den, ikke? Det samme gør sig gældende med disse 9 vilde dykkerure. Når milliongevinsten er i hus, er det jo rart at have noget at vælge imellem, når du skal ud på din næste luksus dykkerferie.

Drømme-dykkerure
  Rolex Deepsea

Det schweiziske urmærke Rolex blev grundlagt i starten af det 20. århundrede af en hr. Hans Wilsdorf. Wilsdorf havde en vision om at skabe et robust og præcist ur, man kunne bære på armen - altså et armbåndsur, der på sigt skulle erstatte datidens populære lommeure. Det lykkedes i den grad og i dag er Rolex det ubestridt største og mest kendte luksus-urmærke.

 

Rolex er hovedsageligt kendt for sine dykkerure og i 2008 chokerede det konservative urhus verden, da de lancerede et Rolex Deepsea, der fysisk var betydeligt større end nogen urmodel, Rolex havde lanceret før. Hele 44 mm i diameter måler Deepsea mod 40 mm, når vi kigger på det "gamle" SeaDweller. Derudover kan du med Deepsea dykke helt ned til 3,9 km dybde. Så husk en ordentlig vejrtrækning, når du ska teste uret.

 

Pris: 64.495 kr.

Kan købes her:

ANNONCE
Drømme-dykkerure
Jaeger-LeCoultre Master Compressor Diving Chronograph

Jaeger-LeCoultre er endnu et schweizisk urmærke i high-end-klassen. Urværket i et Jaeger-LeCoultre bliver betragtet som værende finere, end det vi ser i et Rolex-ur, men dog ikke ligeså robust.

Denne dykkermodel er pakket ind i titanium, og du kan sågar spille Ludo på bunden af en 1000 meter dyb swimming pool med uret på. Og med stopursfunktionen, kan du også lige tjekke, hvor lang tid, det tager dig at ramme havbunden. 

Pris: ca. 75.000 kr.

Dansk forhandler: Hvelplund

ANNONCE
Drømme-dykkerure
  Audemars Piguet Diver

Ingen over Audemars Piguet. Det prestigefyldte urmærke blev stiftet tilbage i 1874 af 23-årige Jules Louis Audemars og 21-årige Edward Auguste Piguet og har derved produceret verdens fineste ure i snart 140 år.

I 1972 producerede de deres mest ikoniske ur med den otte-kantede urkasse, Royal Oak, som blev designet af schweiziske Gérald Genta. Her 40 år efter kommer royal Oak-modellen i flere varianter og denne diver-model, er blandt de mest populære. 

Pris: 95.695 kr.

Kan købes her

ANNONCE
Drømme-dykkerure
  Panerai Pam 449

Filmbøfferne Arnold Schwarzenegger, 'The Rock' og Sly er alle store fans af italienske  Panerai. Og det er ikke tilfældigt, at det netop er disse store klepperter, der er vilde med Panerai. Den italienske urproducent er nemlig kendt for sine store, maskuline ure.

Panerai producerede dykkerure under 2. Verdenskrig, men fik en genopstandelse af de helt store, da Sylvester Stallone under optagelserne til actionfilmen Daylight i 1996 fik øjnene op for det italienske urmærke og gav alle fra filmsettet et indgraveret ur i gave. Siden da er Panerais popularitet nærmest eksploderet. Men Panerai er bestemt ikke for alle og enhver, da langt de fleste modeller er 44 mm i diameter og faktisk måler flere af 2012-modellerne hele 47 mm. Der er med andre ord altså tale om et voldsomt stort ur. Vi har valgt at fremhæve denne radiomir-model, der har et lækkert vintage look godt hjulpet på vej af plexiglas og en urskive med et slidt look.

Kontakt Klarlund.dk for priser

ANNONCE
Drømme-dykkerure
Omega Seamaster - Planet Ocean

Omega er verdens næstmest kendte urmærke efter Rolex. Prismæssigt ligger det betydeligt under og er derfor en del mere opnåeligt end de efterhånden ret så dyre Rolex-ure. Det var i sin tid James Bond, der var med til at gøre Seamasteren og Omega populær.

Drømmer du om et dykkerur med automatisk urværk (et værk, der kører uden batteri) til overkommelige penge, er Omegas Seamaster Planet Ocean et godt bud på et lækkert og robust ur. 

 

Pris: 30.395 kr.

Kan købes her:

ANNONCE
Drømme-dykkerure
IWC - Aquatimer Automatic 2000

International Watch Company, eller bare IWC, blev stiftet tilbage i Schaffhausen i Schweiz i 1868. IWC laver nogle særdeles lækre ure, hvor de benytter sig af eksterne urværker, som de selv finpudser eller også producerer de deres helt egne urværker "fra bunden". 

Denne dykkermodel, Aquatimer Automatic 2000, lægger sig designmæssigt tæt op ad de oprindelige Jacques Cousteau-dykkerure fra IWC. Modellen kan desuden klare et dyk helt ned til 2000 meters dybde.


Pris
: 27.395 kr.

Kan købes her

ANNONCE
Drømme-dykkerure
  Tissot Seastar 1000 Automatic Professional Chronograph Valjoux

Med en pris på under 5.000 kr. er dette Tissot Seastar listens absolut billigste ur. Men man kommer altså stadig ret langt for 5.000 kr. Blandt andet får du ridsefrit safirglas, en urkasse fremstillet i rustfrit stål og et automatisk urværk.

Dykkeruret fra Tissot er superlækkert og kan klare en tur i poolen, hvis den da ikke er dybere end 300 meter. Det gætter vi på, at den ikke er.

 

Kontakt Hvelplund priser

ANNONCE
Drømme-dykkerure
Bell & Ross - BR-02 Steel

Bell & Ross er et fransk urfirma, som blev stiftet af designeren Bruno Belamich og forretningsmanden Carlos A. Rosillo i 1992. Der er altså tale om relativt ungt urmærke sammenlignet med listens øvrige urmærker. De første ure blev designet i samarbejde med det tyske urmærke, Sinn. Det samarbejde sluttede i 2002 og siden har Bell & Ross stået på egne ben.

Denne voldsomt fede model klarer sig fint 1000 meter under vandoverfladen. Og så er vi vilde med det rå look, godt hjulpet på vej af gummiremmen og den brutale urkasse.

 

Pris: 20.195 kr.

Kan købes her

ANNONCE
Drømme-dykkerure
Sinn Diver Watch - Model UX S

Det føromtalte tyske urmærke Sinn blev stiftet i 1961 af Helmut Sinn og er ligesom Bell & Ross et relativt ungt urmærke. UX-modellerne bliver officielt brugt af den maritime GSG 9 Special Forces-enhed. Uret er så stærkt og robust, at det kan klare at blive brugt på 12 kilometers dybde. Det er ret vildt, hvis vi selv skal sige det.

 

Pris. ca. 10.000 kr.

Kontakt Sinn.dk for priser.

ANNONCE
Del

Seneste nyt