Magasinet M!

Du kan styre dine drømme - men vil du?

Lucide drømme er drømme, hvor man selv kan styre alt hvad der sker. Det lyder som noget humbug på niveau med clairvoyance og healing, men den skulle faktisk være god nok og dokumentet bevist.

Drømme kan være det fedeste eller det mest uhyggelige, du nogensinde vil opleve.

På den ene side kan de give dig et univers, hvor alt er muligt. Sov med en lækker pige, vær rig, hav superkræfter og så videre. Omvendt, så kan de give dig mareridt, hvor du oplever kæmpe sorg eller skræk.

Heldigvis vågner man selvfølgelig igen, og er tilbage i den rigtige, men måske lidt kedelige virkelighed.

Men det er der heldigvis råd for.
Det hedder lucide drømme.

Kort fortalt, så går lucide drømme ud på, at du opnår en tilstand i din søvn, hvor du ved, at du drømmer, og dermed kan styre dine drømme.

Du befinder dig således i en fantasiverden med fuldstændig fri leg.

Adskillige mennesker har oplevet at have lucide drømme - også kaldet klare drømme - men uden at være helt klar over det. Det kræver nemlig solid træning at blive god til at styre sine drømme.

Nu tænker du sikkert, at det er noget hippie-pladder, men der er faktisk blevet forsket i fænomenet i årtier - bl.a. ved The Lucidity Instutite.

Her kan du høre den ledende forsker, Stephen Laberge, fortæller om lucide drømme.

ANNONCE
Du kan styre dine drømme - men vil du?

Sidst i 1970erne beviste Keith Hearne og Alan Worsley, at lucide drømme er aldeles mulige. De sammensatte et eksperiment, hvor Worsley skulle falde i dyb søvn. Han skulle derefter signalere forskellige koder med øjnene, som de to havde aftalt på forhånd.

Med et specielt apparat var det mulige at spore Worsleys øjne og dermed bevise, at man kan være bevidst, selvom man drømmer.

At blive en lucid drømmer er dog ikke nemt. Det kræver vedvarende, men forholdvist simple øvelser. Man kan også købe apparater over nettet, som skulle hjælpe, og nu også piller, som skulle sende en godt på vej.

Det amerikansk baseret firma DreamLeaf er netop begyndt at lave og sælge blå og røde piller (vink til "The Matrix"), som skal tages før og lige inden drømmen, så man kan maximere sine klare drømme.

Den komplicerede forklaring er, at når hjernen begynder at drømme, så opløses en neurotransmitter kaldet ACh. Det gør, at man ikke bliver bevidst i sine drømme - man har altså ingen kontrol over hvad der sker.

Sælgerne af pillerne påstår, at de modvirker dette, så man altså forbliver bevidst og kan have et meget vildt og meget lovligt trip i sin egen bevidsthed.

ANNONCE
Du kan styre dine drømme - men vil du?
Du kan styre dine drømme - men vil du?

Men man kan sagtens selv træne sig til at blive en lucid drømmer, og der findes som sagt mange forskellige metoder og øvelser.

En metode er, at man skal sove i seks timer. Derefter SKAL man holde sig vågen i 10 minutter mens man er aktiv i hovedet. Læs fx en bog.

Derefter skal man lægge sig til at sove igen og slappe helt af. Tæl dine åndedræt, og når du når til cirka 300, burde din krop blive meget tung og hallucinationer vil begynde at optræde. Dernæst skal man så træde ind disse og begynde den lucide drøm.

Hvis du har lyst til at kaste dig ud i det, så kan du læse om mange andre metoder her.

Det skulle eftersigende ikke være nogen som helst fare ved lucide drømme, men man kan få nogle problemer med at skelne virkelighed og fantasi i en mild grad - fx når man lige er vågnet.

Nogle har også en tendens til at gøre det for meget, så man ikke får nok søvn, men det overlever man nok.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce