Magasinet M!

Dumt dumt dumt: Mand undgår 20 års fængsel på grund af søvnig advokat

En ung mand fra North Carolina slap for 20 år i spjældet takket være hans meget trætte advokat.

Har du rodet dig ud i noget skidt og står du derfor og mangler en god forsvarsadvokat, så er det altså ikke altid de dyreste og de bedste, der kan gøre dig til en fri mand hurtigst muligt. Faktisk viser det sig, at hvis du blot har en sag, der er så tidskrævende og indviklet at din advokat ligefrem er 'træt' af den, så kan du faktisk slippe, selv hvis du er idømt helt op til 30 års fængsel.

I Richmond, Virginia i USA var Nicholas Ragin fra North Carolina tidligere blevet idømt 30 års fængsel. Han blev blev kendt skyldig i en sag om at køre et prostitutionsfirma med sin mor tilbage i 2006 og har siddet inde i 10 år, men i fredags blev han så erklæret frikendt, grundet hans ualmindeligt søvninge advokat, Nikita V. Mackey, skriver Daily Mail.

Det var en appeldomstol, som skulle tage stilling til sagen, hvor en tidligere advokat fortalte, at dommeren i 2006 måtte vække Nikita Mackey under retssagen, da han tog sig en morfar. 

De nye dommere konkluderede på baggrund af bevismaterialet, at fordi forsvarsadvokaten Nikita V. Mackey havde sovet gennem hele Ragins retssag, havde Ragin altså ikke længere ret til at skaffe sig en ny advokat og dermed måtte dommerne frikende den skyldige mand, som ellers stod til at skulle blive bag tremmerne 20 år endnu.

Hans grundlovssikrede ret til en advokat var nemlig ikke blevet opfyldt.

Mackey har siden da ikke været til at komme i kontakt med, hverken på hans kontor eller i hans hjem, men man kan da sige, at han formåede at få sin klient frikendt. 

Ikke ligefrem et held for samfundet, da prostitutionsfirmaet bl.a. beskæftigede børn, som havde sex med op til 10 mænd om dagen.

 

 

ANNONCE
Dumt dumt dumt: Mand undgår 20 års fængsel på grund af søvnig advokat
Del

Seneste nyt