Magasinet M!

Eksklusiv test af OnePlus 5: Er det virkelig verdens bedste smartphone?

OnePlus har her til aften verdenspremiere på det nye Android-flagskib. Her på M! har vi eksklusivt fået adgang til telefonen på forhånd, så du kan finde ud af, om den er så vild, som rygterne siger.

"Du har gæster", lyder det i telefonen. Sekretæren lægger på. Da jeg nærmer mig receptionen, kan jeg se, de står og venter. Bortset fra det opsatte hår og de feminine kurver kunne de godt ligne et par hemmelige agenter. Klædt i mørkt og med en sort attache-taske nærmest lænket til håndleddet. Jeg viser dem ind i et afsides mødelokale, hvor vi kan tale under seks øjne.

"Det vi viser dig nu er strengt fortroligt. Du må ikke vise den til nogen, færdes med den offentligt eller dele billeder taget med den på sociale medier. Forstået?", lyder det fra den ene af kvinderne, der er fløjet fra London til København for at overlevere pakken personligt.

Hun fortrækker ikke en mine. Frem hiver hun en lille taske, som indeholder intet mindre end et stykke teknologisk vidunder. Hvis hun selv skal sige det. Det er en smartphone. Men ikke en hvilken som helst smartphone. Det er den indtil videre fuldstændigt hemmelige flagskibsmodel fra OnePlus.

ANNONCE
Eksklusiv test af OnePlus 5: Er det virkelig verdens bedste smartphone?

Kineserne vil erobre verden

Hvis du ikke har hørt om OnePlus før, er der ikke noget at sige til det. Den kinesiske smartphone-producent har ikke gjort meget væsen af sig på vores breddegrader.

Tidligere skulle man nemlig være inviteret, før man kunne købe en af deres telefoner, men med OnePlus 3T tog de det første skridt mod større udbredelse, og nu er de så klar med den helt nye OnePlus 5, som også bliver frit tilgængelig på markedet.

Nu har jeg haft den top-hemmelige telefon i hænderne nogle dage, og hvad er det så, der er så særligt ved OnePlus 5, spørger du. Det primære er kameraet. 

ANNONCE
Eksklusiv test af OnePlus 5: Er det virkelig verdens bedste smartphone?

Et nyt dual-kamerasystem - som vi også kender fra iPhone 7 Plus - leverer intet mindre end den højeste opløsning på en smartphone i dag. Den primære 16 megapixel-sensor understøttes af en 20 megapixel-sensor med en telelinse, som gør det muligt at zoome ind, uden at billedet bliver ringere i kvalitet. Følgende billede er taget på vel omkring 50 meters afstand ved hjælp af netop denne funktion:

ANNONCE
Eksklusiv test af OnePlus 5: Er det virkelig verdens bedste smartphone?

I en særlig portrættilstand arbejder de to sensorer sammen om at skabe en professionel dybdeskarphed, der effektivt holder ansigter (eller vinglas) skarpe foran en uskarp baggrund. Det kan du se et eksempel på her:

Eksklusiv test af OnePlus 5: Er det virkelig verdens bedste smartphone?

Det giver fremragende billeder, og i RAW-format kan billederne redigeres til perfektion.

I Pro-mode har du desuden mulighed for at indstille alt fra lukketid og iso til blænde og hvidbalance. Fuldstændig som på et digitalt spejlreflekskamera.

Som konkurrerende produkter kan OnePlus 5 skyde video med en opløsning på op til 4K, mens frontkameraet har en opløsning på 16 megapixels.

OnePlus 5: Verdens bedste smartphone ... til prisen

Batteriet holder ikke væsentligt længere end konkurrenterne. Det passer umiddelbart fint til en dags arbejde med hyppig brug af telefonen. Men til gengæld kan det lades fuldt op på cirka en halv time.

Mest imponerende er telefonens hastighed. Den fås med enten 6 eller 8 GB Ram, hvor en iPhone 7 til sammeligning har 2 GB Ram. Det gør OnePlus 5 til en lynhurtig maskine, som i kombination med det avancerede kamera må betegnes som en af de bedste smartphones i verden - i hvert fald til prisen, for der er også områder, hvor den ikke er helt på bølgelængde med de vildeste modeller fra større producenter.

OnePlus 5 har en skærmstørrelse på 5,5 tommer, men opløsningen er kun på 1.080 x 1.920 pixels, som giver Full HD. Dermed kan den ikke matche Samsung og HTC, og slet ikke i nærheden af Sony, der har en 4K-skærm. Men OnePlus 5 er også langt billigere.

Er en OnePlus 5 noget for mig?

Jeg er interesseret, men jeg har jo en iPhone, så det er vel ikke noget for mig, spørger du så. Hmm, sådan tænkte jeg også, indtil jeg prøvede forgængeren til den nye OnePlus 5. Du kan læse om mit nervepirrende skift fra iPhone til Android her.

Og hvad koster den nye OnePlus 5 så, spørger du. Det kan du se i boksen herunder.

ANNONCE
OnePlus 5: Priser og specifikationer

OnePlus 5 kan købes i forsalg på oneplus.net fra den 20. juni af kunder, som bruger den særlige kode, der offentliggøres under præsentationen. 

OnePlus 5 vil kunne købes direkte først i en-dags pop op-butikker i London, Berlin, Paris, Amsterdam, Helsinki og København 21. juni. Almindeligt salg på oneplus.net begynder d. 27. juni.

OnePlus 5 fås i to varianter:

Slate Gray-versionen
6 GB Ram
64 GB lagerplads
3.799 kroner.

Midnight Black-versionen
8 GB Ram
128 GB lagerplads
4.299 kroner. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt