Magasinet M!

En æra er forbi

Vi har set den sidste Harry Potter-film. Om den var god? Læs anmeldelsen og få svaret.

mmm.dk - En æra er forbi mmm.dk

Foto: Warner

En æra slutter. Den lille, nørdede dreng med de store, runde briller er blevet voksen. Det samme gælder Harry Potter-serien. Vi har fulgt Harry Potter og hans venner i 10 år, og de fleste fans er vokset op med de kappeklædte troldmænd og hekse. Derfor er det også kun naturligt, at filmserien nu er blevet voksen. Noget der i den grad klæder den.

Nogle vil måske mene, at Harry Potter-serien har mistet noget af den magi, der kendetegnede især de første fire film. Men i takt med at Harry Potter og hans venner er blevet voksne, vil netop den magi, man forbinder med de første film, falde fuldstændigt igennem i et voksent og mere alvorligt Harry Potter-univers. Og netop det voksne og seriøse gør sig især bemærket på lydsiden ved det manglende Harry Potter-tema, vi husker så godt fra de første film.

 

ANNONCE
mmm.dk - En æra er forbi mmm.dk

foto: Warner

Det endelige opgør med døden

Hvor temaerne i de første film var venskab og kærlighed, er det altdominerende tema, i det sidste kapitel i Harry Potter-serien, døden. 2. del af Dødsregalierne fortsætter, der hvor 1. del slap. Harry, Hermione og Ron leder efter de sidste horcruxer (dele af Voldemorts sjæl), så de kan gøre det af med slangefjæs én gang for alle. Det er nemmere sagt end gjort.

Harry Potter og Dødsregalierne II er den klassiske historie om det gode mod det onde, hvor Harrys endelige konfrontation med Lord Voldemort er filmens (og måske seriens) absolutte klimaks. Vi skal ikke afsløre for meget her, men blot understrege, at der med Harry Potter og Dødsregalierne del 2 er tale om en helt igennem fantastisk film, der sætter et spektakulært punktum i en episk filmserie, der allerede er gået over i historien som den mest succesrige nogensinde. 

5 ud af 6 stjerner

 

ANNONCE

 

Del

Seneste nyt

Annonce