Magasinet M!

EN BITTER SMAG I MUNDEN

Efterår rimer med mange ting. Regn, grå skyer, løbende snotnæser og kulde. Men heldigvis rimer efterår også ganske fortrinligt med at drikke bitter. Men hvilken bitter? Det får du svaret på her.

EN BITTER SMAG I MUNDEN

SVENDBORG HALVBITTER
Pris / Indhold: 79,95 kr. / 70 cl.
Alkohol: 35 %

Der var ingen på redaktionen, der havde smagt denne bitter før, men de blev positivt overraskede hver og én. En fyldig karamelsødme med lette noter af urter og krydderi gør den fynske bitter fuldendt til den kræsne del af befolkningen, men en anelse for feminin til den erfarne bitter-drikker. Moderedaktøren var vild med den, så køb den, hvis du får damer på besøg til morgenmad.
Fun fact: Det er FDB, der står bag svendborgenseren, som er en konkurrent til morgenmadsklassikeren Gammel Dansk.

Karakter: 6

FERNET BRANCA
Pris / Indhold: 167,95 kr. / 70 cl.
Alkohol: 39 %

Der findes vel ikke en fuldvoksen mand, der ikke har hørt om Fernet. Og det er da også en rigtig bitter med besk smag og masser af krydderi, men det er altså lidt en gåde, hvorfor det altid er den, der bliver bestilt i byen. Den smager lidt for meget af medicin.
Fun fact: Fernet Branca blev opfundet helt tilbage i 1845 i Italien og blev oprindeligt anvendt som medicin mod maveonde. Der er ikke mindre end 27 urter og krydderier i den hemmelige opskrift.

Karakter: 3

EN BITTER SMAG I MUNDEN
EN BITTER SMAG I MUNDEN

DR. NIELSEN
Pris / Indhold: 119,95 kr. / 70 cl.
Alkohol: 38 %

Det er en klassiker, der er genial på både skituren og i byen. Mild smag med få krydrede undertoner og en let smag af anis, der dog ikke helt kan få redaktionen op at ringe på en topkarakter.
Fun fact: Dr. Nielsen boede i Hobro indtil 1937, hvor han sammen med apoteker-familien i byen eksperimenterede med at finde den perfekte bitter. I 1988 blev opskriften givet videre til Johs. M. Klein Distribution, der lagde sidste hånd på bitteren.

Karakter: 4

GAMMEL DANSK
Pris / Indhold: 124,95 kr. / 70 cl.
Alkohol: 38 %

Det er næsten blasfemisk at kritisere vores nationaldram for meget, men der er altså lidt for meget plejehjem over den. Den er en anelse mere afstemt end Fernet Branca'en, men det bliver aldrig en favorit på redaktionen. Udover til morgenmad på drukture i sommerhuset. Der hører den til.
Fun fact: Klassikeren kom faktisk først på markedet i 1967, da mesterblenderen J.K. Asmund havde brugt tre år på at finde den helt rigtige smag.

Karakter: 4

 

EN BITTER SMAG I MUNDEN

ARNBITTER (Vinder)
Pris / Indhold: 159,95 kr. / 70 cl.
Alkohol: 50 %

Vi aner ikke, hvordan man kan få noget med 50 % alkohol til at smage så godt, men vi klager på ingen nåde. Moderedaktøren rynkede ikke engang på næsen, da hun drak den - og da den tilmed har en reel bittersmag, er det en klar vinder. Perfekt afstemt bitter!
Fun fact: Arnbitter sælges under sloganet 'Hverken ny, trendy eller importeret' og kan også fås i en mint-udgave.

Karakter: 6

Del

Seneste nyt