Magasinet M!

Endelig har vi beviset: Det her er mænd meget bedre til end kvinder

Der er én ting, mænd med sikkerhed er bedre til end kvinder. Vi vidste det måske i forvejen, men her er det endegyldige bevis på, hvor mænd er kvinder overlegne. Og det er videnskaben, der siger det.

Endelig har vi beviset: Det her er mænd meget bedre til end kvinder

Vi har måske altid haft det på fornemmelsen. Ja, vi har vel virkeligheden altid hævdet det og sagt det højt til alle og enhver. Men det er faktisk først nu, at der er videnskabeligt grundlag for at fastslå dét faktum: Mænd er bedre end kvinder til at finde vej.

Det viser en ny undersøgelse foretaget af en række norske forskere, som i et forsøg scannede 36 mænd og kvinders hjerner med en MRI-scanner, mens de gennemførte en virtuel labyrint, de skulle finde rundt i. Overordnet viser undersøgelsen, at mænd er 50 procent bedre til at navigere rundt i virkeligheden. Fedt. Så slår vi da i det mindste kvinderne klart på ét punkt.

I selve undersøgelsen blev de 18 mænd og 18 kvinder hver tildelt 3D-briller og et joystick, hvorefter de blev sendt ind i en virtuel labyrint. Her skulle de løse 45 navigationsopgaver. For eksempel opgave, hvor de hver især skulle finde en gul bil fra forskellige startpositioner. Mens de udførte de mange opgaver, blev deres hjerneaktivitet så scannet af den store MRI-scanner, som afslørede, at mændene var langt bedre (selvfølgelig) til at bruge den del af hjernen, som har styr på afstande og orientering.

Helt konkret var mændene dygtigere til at anvende kardinalpunkter (brugen af nord, syd, øst og vest, red.), når de navigerede rundt for at løse de mange opgaver. De 45 opgaver var desuden på tid. Mændene løste 50 procent flere opgaver, end kvinderne formåede. Kom igen, girls. Og forsøgslederen slog selvfølgelig fast med de største søm i håndværkerkassen, at mændene bare er bedst til at finde vej.

"Mænds sans for retning var simpelthen mere effektiv. De kom ganske enkelt hurtigere frem til deres destinationer, end kvinderne gjorde," siger dr. Carl Pintzka fra Norwegian University of Science and Technology (NTNU) ifølge Daily Mail.

Og doktoren forklarer lige, hvordan mænd helt konkret er bedre. Altså, når de finder vej i virkeligheden.

"Hvis mænd for eksempel skal finde vej til studenterforenings-bygningen i Trondheim (norsk by, red.), vil de som regel gå i den overordnede retning af det område, hvor det er placeret. Her ville kvinder normalt orientere sig via en specifik ruteplan for at nå frem."

Desuden afslørede undersøgelsen, at testosteron (det mandlige kønshormon, red.) har en indvirkning på mandens evner til at finde vej. For forskerne lagde testosteron på nogle af kvindernes tunger, og det betød, at de løse navigationsopgaverne bedre.

Den med mandlige øjne dejlige undersøgelse blev bragt i ScienceDirect Journal, hvor du kan læse meget mere om den. Men det er bedøvende ligegyldigt. For vi kender den overordnede pointe; vi er bare bedst til at finde vej. Så kvinder: Bland jer helt uden om, når vi fører bilen på ferien og skal finde frem til hotellet. Vi har styr på det og har ikke brug for jeres råd. Ellers havner vi sikkert i et andet land...

ANNONCE
Del

Seneste nyt