Magasinet M!

Englands største edderkop har var tæt på udryddelse men har nu fået et boom af et comeback

Tømmerflåde-edderkoopen kan fylde en hel håndflade

Briterne er ekstra opmærksomme på edderkopper lige for tiden. Det britiske vejer og den aktuelle årstid har givet et boom i edderkopper, og mens de i byerne creepes af den store Cardinal Spider der gemmer sig i bygninger og husmure er den helt store nyhed den om den såkaldte fen raft spider - tømmerflådeedderkoppen. 

Englands største edderkop er på tilbagetog - og mens det selvfølgelig kan trigge araknofober, er det en god nyhed fordi; I 2010 var edderkoppen stærkt udrydningstruet. 

Efter en stor bevaringsindsats, har det lykkedes at øge edderkoppens habitater fra 3 lokationer til hele 12, mens antallet af formeringsdygtige hunner estimeres at være oppe på 3750 styk. 

Tømmerflådeedderkoppen er ekstraordinær i det britiske, blandt andet på grund af hunnernes størrelse - de kan nemlig vokse sig så store, at de fylder en hel menneskehånd. 

Turister i det engelske skal dog ikke være bange for at blive overrendt af tømmerflådeedderkopper - som navnet antyder bor de primært i moser og våde miljøer, hvor deres byttedyr ofte findes i vandkanten og vandets overflade. De spiser primært andre edderkopper, guldsmede, og den tilfældigt uheldige haletudse eller småfisk.

ANNONCE
Del

Seneste nyt