Magasinet M!

Er junkfood godt for elitesportsfolk?

Hvorfor spiser Usain Bolt junkfood som chicken nuggets? Ødelægger det ikke hans indsats, eller er det lige meget, hvad man spiser, når man træner så meget?

Er junkfood godt for elitesportsfolk?

At Usain Bolt er verdens hurtigste mand, er nok mere på trods af nuggets end på grund af dem! Du kan være helt sikker på, at hans hurtighed og imponerende fysik primært skabes af sund og nærende kost.

Det samme karakteriserer den diæt, som fx verdens bedste maratonløbere følger for at kunne være med på topplan. De får masser af grønsager, frugt, magert kød og kornprodukter indenbords i løbet af dagen.

Tomme kalorier

Dermed ikke sagt, at verdensklasseatleter er kostmæssige dydsmønstre. Man ser hyppigt, at der ved siden af den omhyggeligt udvalgte basiskost også indtages en del tomme kalorier, og det er ikke nødvendigvis skidt. I perioder med massive træningsmængder kan det være svært at dække kroppens behov for næringsstoffer gennem en 100 procent sund kost. Hertil mætter den simpelthen for godt og fylder for meget.

For at få flere kalorier før, under og efter træning tyr en del atleter til supplerende slik, sodavand, kager og fastfood, der alle leverer masser af brændstof til kroppen. Det samme gør almindelig energidrik eller energigeler, der ligesom slik og sodavand består af rent sukker. Og sukker er, hvad kroppen hungrer efter, når der trænes igennem. Om energien så kommer i form af vingummi, sodavand, brød eller kartofler, betyder mindre. Kroppen spalter det hele ned til simpelt, letanvendeligt sukker, som musklerne forbruger.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE