Magasinet M!

F**k PS4 og Xbox One

90.000 kr. Så meget koster det monster af en computer, Hans Peder Sahl byggede helt custom til en kunde i Schweiz. Få alle detaljerne om bæstet her.

 

HPS.DK - F**k PS4 og Xbox One HPS.DK

Foto @ Hans Peder Sahl

Hans Peder Sahl er ikke en computerbygger som de andre. Når han sætter sig for at bygge en computer op fra bunden, går han all in. Og vi mener, all in. Da han blev bedt om at bygge en computer til en kunde fra Schweiz, der havde set nogle af hans tidligere værker og ønskede sig en computer lidt ud over det sædvanlige, takkede Hans Peder Sahl ja til opgaven. Kundens krav var et bæst af en pc, som kunne klare alle tænkelige opgaver, han smed efter den: Herunder gaming og arbejde. Sidstnævnte krævede enorme mængder af ram grundet kundes arbejde med store datamængder.

 

ANNONCE
HPS.DK - F**k PS4 og Xbox One HPS.DK

Foto @ Hans Peder Sahl

Vandkølet monster
Hans Peder Sahl forklarer, at computeren er vandkølet, hvilket vil sige, at der flyder væske igennem hele systemet, og henover de vigtige komponenter, da dette giver langt bedre køling end normal luftkøling. Væsken bliver kølet ned af radiatorer, som minder lidt om dem, som sidder i en bil, og disse bliver så kølet med luft fra systemets 20 blæsere(!!!). Væsken i systemet er speciallavet til computere, og bliver pumpet rundt af 4 kraftige pumper. Som det kan ses i videoen (nederst på siden), så er der to systemer, og der er to pumper til hver. Et system med hvid væske og et system med rød væske

 

ANNONCE
HPS.DK - F**k PS4 og Xbox One HPS.DK

Foto @ Hans Peder Sahl

3 grafikkort og 4.000 GB lagerdiske
Kabinettet er lavet og importeret fra USA og kostede i sig selv godt 5.000 at få til Danmark. Derudover sidder der tre grafikkort i, som selvfølgeligt også er vandkølede, 64GB ram, to SSD´er, 4.000 GB lagerdiske, og en 1200Watt strømforsyning.

 

Intelligent afkøling
Kølingen i computeren styres af 2 små computere, som læser temperaturer på væsken og de forskellige komponenter og justerer blæserne derefter. Laver man for eksempel ikke noget krævende på computeren, men bare læser mails og så videre, så vil komponenterne ikke udvikle så meget varme, og alle blæserne kan være slukket. Starter man derimod et krævende spil op, så vil temperaturene stige, og blæserne vil starte op på laveste omdrejninger.

 

Custom hele vejen - næsten
Da kunden ville have noget ingen andre har, blev der også lavet en masse custom arbejde. Hele vandkølingssystemet er lavet fra bunden med specielle dele, der forbinder alle komponenterne på bundkortet. Derudover er hele højre side af fronten én stor vandtank der indeholder væske til hele systemet. Denne tog 12 timer at lave på en CNC maskine, forklarer Hans Peder Sahl.

 



Se mange flere af Hans Peder Sahl imponerende projekter på www.hps.dk eller følg ham på Facebook her: https://www.facebook.com/DesignsByHPS

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce