Magasinet M!

Facebook Messenger: Ny funktion krypterer dine beskeder, så ingen andre kan læse dem

Det bliver nu meget lettere at holde dine private billeder og beskeder for dig selv. Facebook åbner op for krypterede beskeder senere på sommeren

Facebook Messenger: Ny funktion krypterer dine beskeder, så ingen andre kan læse dem

Har du ikke rent mel i posen, eller vil du bare sørge for, at de erotiske billeder af kæresten ikke ender hos en eller anden hacker? Så er der godt nyt på teknologi- og privatlivsfronten.

Besked-applikationen WhatsApp fik tidligere på året en slags avanceret kryptering, og senere på sommeren kommer samme kryptering til Facebook's Messenger.

Det har dog ikke været helt uden modstand. Krypteringen har modtaget en del kritik af myndigheder og politikere, der blandt andet mener, at de kriminelle har endnu lettere ved at kommunikere, og at det i fremtiden kun bliver sværere for myndighederne.

Som udgangspunkt skal krypteringen sikre dig mod andre brugere, som forsøger at få adgang til dine sendte oplysninger. Det vil altså fremadrettet være muligt, at sende ting så som dit CPR- og kontonummer.

Facebook understreger, at funktionen bliver valgfri. Hvis du vælger at slå den til, skal du være opmærksom på, at du kun kan bruge applikationen på én enhed. Hvis du kobler "secret conversations" op på din tablet, kan du altså ikke læse beskederne på din smartphone - eller omvendt.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce