Magasinet M!

Færdselsstyrelsen venter med at klippe pladerne på din gamle bil

Fristen for overskredne syn udsættes

Går du og frygter for at få klippet nummerpladerne?

Har du haft udfordringer med en bil, der er tæt på sidste synsdato - eller måske endda overskredet, men ikke lige haft tid til at gøre noget ved det, på grund af coronakrisen?

Well, godt nyt - Færdselsstyrelsen har nemlig meldt ud, at køretøjer med overskredet synsfrist, ikke udløser bøder eller inddragelse af nummerplader frem til 12. juni 2020.

"I perioden fra 15. marts 2020 er alle sanktioner for overskridelse af synsfrister blevet suspenderet.

Det sker på baggrund af, at en synsindkaldelse under corona-krisen i visse tilfælde har givet anledning til bekymring blandt køretøjsejere.

I første omgang blev sanktionerne suspenderet frem til 15. maj, men perioden er nu forlænget frem til 12. juni 2020.

Det er ikke nødvendigt at sende en ansøgning om udsættelse af det periodiske syn for at være omfattet af suspenderingen. Falder fristerne indenfor denne periode, vil de automatisk være omfattet af suspenderingen.

Syn din bil, hvis du har muligheden
Syn af køretøjer er en forudsætning for at opretholde færdselssikkerheden i Danmark – og så længe du overholder sundhedsmyndighedernes anbefalinger, er det fortsat fuldt sundhedsmæssigt forsvarligt at syne dit køretøj.

Derfor opfordrer Færdselsstyrelsen dig til at overholde synsfristen for dit køretøj, hvis du har mulighed for det." - lyder det i den officielle udmelding fra Færdselsstyrelsen.

ANNONCE
Del

Seneste nyt