Magasinet M!

Familien der tjente styrtende på at kidnappe bekendte - for derefter at dræbe dem

Udadtil var de helt normale. Men under facaden gemte Familien Puccio på en grufuld hemmelighed.

Efter en måned i fangenskab var mareridtet slut for forretningskvinden Nelida Bollini de Prado. Udsultet blev hun d. 23. august 1985 fundet i kælderen hos Familien Puccio. En familie, der boede i en velhavende forstad til hovedstaden Buenos Aires, og som udadtil virkede helt normal: I hjemmets stueetage drev de en butik, hvor fra de solgte udstyr til vandsport, ligesom de ejede en bar, der lå i en af nabobygningerne. Den ældste af tre sønner, Alejandro, var en succesfuld rugbyspiller, mens den ældste af to døtre, Silvia, var billedkunstlærer. Ingen havde altså regnet med, at familien ville gemme på sådan en grufuld hemmelighed, som det var tilfældet. 

Og Bollini de Prado var heldig. En ting, der i den grad ikke kan siges om familiens tre første gidsler og ofre, som alle på makaber og kynisk vis blev skudt i hovederne fra klods hold mellem 1982 og 1984.

Familiens overhoved var Arquímedes Puccio, der tidligere havde arbejdet for den argentinske og kontroversielle sikkerhedstjeneste, Secretariat of State Intelligence of Argentina. Fra 1974 til 1983 herskede der i det sydamerikanske land det, der kaldtes for "Den Beskidte Krig", hvor hæren var ansvarlig for tusindvis af "forsvundne" personer samt tortur og mord. En ting, man mener, at Arquímedes hjalp sikkerhedstjenesten med. Det var da også i kølvandet på denne og diktaturets fald i start-80'erne, at Aquímedes og resten af familien startede deres nye "forretning" med hjælp fra et par medsammensvorne. Og som Arquímedes altså højst sandsynligt allerede var ekspert i.

De kidnappede folk fra rige familier, som de mereeller mindre kendte og forlangte løsepenge under dække af at være enkommunistisk terror-gruppe. Så snart de fik løsepengene, henrettede degidslerne. Med koldt blod. 
ANNONCE
Familien der tjente styrtende på at kidnappe bekendte - for derefter at dræbe dem

To af de fire ofre var venner af Alejandro: Rugbyspilleren Ricardo Manoukian samt ingeniøren Eduardo Aulet. Alejandro lokkede i juli 1982 23-årige Ricardo til familiens hus, hvor han blev holdt fanget i ni dage. Løsesummen på $250.000 blev betalt, og han blev efterfølgende dræbt med tre nakkeskud. Arquímedes valgte at sænke kravet for Eduardo Aulet. Denne gang lød beløbet på $150.000. Og selvfølgelig betalte Eduardos familie, men lige lidt hjalp det. Kort efter Puccio-familien havde modtaget pengene, blev Eduardo skudt. Hans lig blev dog først fundet fire år efter, at han var forsvundet i maj 1983.

Det var nemt - om end brutalt - tjente penge for Arquímedes og resten af familien. Men som det er med de fleste andre forbrydelser, blev det ikke ved med at gå godt. Familiens tredje offer var forretningsmanden Emilio Naum. Da de forsøgte at kidnappe ham, strittede han imod. En ting, der resulterede i, at han blev skudt på åben gade, hvor kroppen ligeledes blev efterladt.

Og nu vender vi tilbage til Nelida Bollini de Prado - forretningskvinden, som var den eneste af de fire, der overlevede familiens brutaliteter. Politiet havde efter lang tids efterforskning kastet mistanken på Puccios hjem, som de til sidst valgte at storme 23. august 1985. En ting, der formentlig kunne være undgået, hvis ikke Arquímedes havde forsøgt at være for klog. 

For da han havde ringet til Bollini de Prados familie og forlangt løsepengene, forsøgte han at få både familien og gidslet til at tro, at hun blev holdt til fange på landet. Han havde anbragt bunker af græs omkring hende, spillet et bånd med fuglelyde samt skjult en fane for at simulere den landlige brise. Og det var en medarbejder fra et telefonfirma, der alarmerede politiet, at disse opkald lød mistænkelige. Det førte altså til, at Nelida Bollini de Prado blev reddet, og familien fængslet.

ANNONCE

Der var ingen tvivl om, at storforbryderen og bagmanden i familiens ugerninger var Arquímedes. Og stort set alle i huset vidste det. Den eneste, der ikke havde greb om virkeligheden, var familiens yngste, datteren Adriana, som kun var meget ung teenager dengang.

Som skrevet havde Alejandro medvirket til kidnapningerne - det samme havde en af familiens andre sønner, Daniel. For at undgå at afgive vidneforklaring forsøgte Alejandro at begå selvmord ved at hoppe ud fra femte etage i retsbygningen. Han overlevede dog, selvom faldet gav seriøse skader, og blev herefter idømt fængsel på livstid. Han blev prøveløsladt i 2007 og døde året efter af lungebetændelse - 49 år gammel.

Daniel undgik straf ved at forlade landet og er angiveligt siden blevet spottet i Brasilien og New Zealand.

Arquímedes' kone Epifanía tilbragte to år i fængslet, men blev herefter løsladt på grund af manglende beviser. Hun er i dag 90, og det vides ikke, hvor hun befinder sig.

Af døtrene blev Silvia mistænkt, men blev ligeledes løsladt på grund af manglende beviser. Adriana, der ikke anede råd om forbrydelserne, fik psykologbehandling i årevis. Hun er i dag 44 år gammel og lever under et andet navn.

Den yngste af sønnerne, Guillermo, rejste væk, før familiens forbrydelser blev opdaget. Han slog sig ned i Australien, hvor han blev professionel rugbyspiller. Lige som Alejandro havde været.

Familiens patriark Arquímedes blev selvfølgelig idømt livsvarigt fængsel. I fængslet blev han advokat. Han blev prøveløsladt i 2008 og levede i yderligere fem år, indtil han i 2013 døde af et slagtilfælde - 82 år gammel. Til sin død erklærede han sin uskyld. Ingen kom til hans begravelse eller ville kendes ved ham. Han blev begravet på de ukendtes gravsted.

Hele historien om Puccio-familien kan ses fra i morgen af, hvor spillefilmen Klanen får premiere i flere biografer landet over. Du kan læse anmeldelsen her på sitet i morgen og se traileren herunder.

Kilder: The Mirror, Wikipedia, BBC 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce