Magasinet M!

(Farve)krig om Spider-Man: Sort eller hvid?

Knægten bag Spider-Man-dragten har skiftet både navn og hudfarve i tegneserierne. Og nu går diskussionen på, om han også skal se anderledes ud og have nyt navn i den kommende Spider-Man-film, som får premiere i 2017.

Lige siden tegneseriehelten Spider-Mans fødsel for mere end 53 år siden, har han været hvid og kendt under navnet Peter Parker. Altså, når han tager masken af og brillerne på. 

Men tiden med den hvide, generte knægt, der bor hos bedsteforældrene, er forbi. I hvert fald i tegneseriesammenhæng. For tegneseriegiganten og skaberen af Spider-Man, Marvel, ændrede for fire år siden hudfarven og navnet på knægten bag Spider-Man-klunset.

Nu er edderkoppemanden genfødt som en gut ved navn Miles Morales. Halv sort, halv latino. Og det er han, fordi flere ikke-hvide børn skal kunne identificere sig med ham, når de leger superhelte i drengeværelserne, lyder det fra medskaberen af karakteren Brian Michael Bendis. Det skriver The Telegraph

Og nu håber flere Spider-Man-fans og Morales' skaber Bendis angiveligt, at den mørkglødede Spider-Man også ryger ind i filmene og dermed erstatter Peter Parker.

ANNONCE
Foto: lickeringmyth.com - (Farve)krig om Spider-Man: Sort eller hvid? Foto: lickeringmyth.com

Men det skal de nu ikke forvente. For Sony Pictures og Marvel, som sammen producerer den kommende Spider-Man-film, der ventes at få premiere i 2017, har allerede fundet den næste Spider-Man. Og han er hvid. For hvis alt går som planlagt, bliver det nemlig den 19-årige brite Tom Holland (se billede nedenunder), der skal afløse Andrew Garfield i rollen som Peter Parker/Spider-Man.

Det har forfatteren til og medopfinderen af Peter Parker og Spider-Man, Stan Lee, det helt fint med. Den nu 92-årige, tidligere præsident og bestyrelsesformand i Marvel Comics ser nemlig ingen grund til at ændre på Spider-Mans civile navn og hudfarve.

"Det ville ikke have gjort mig noget, hvis Peter Parker oprindeligt var sort, latino, indiansk eller en helt anden hudfarve. Men han har været hvid lige fra begyndelsen. Så jeg ser ingen grund til at lave om på det," siger Lee ifølge The Telegraph.

ANNONCE
Foto: hypable.com - (Farve)krig om Spider-Man: Sort eller hvid? Foto: hypable.com

Andrew Garfield, der altså nu må aflevere dragten videre til Holland, er bestemt ikke af samme opfattelse som Stan Lee. Han så gerne, at der var plads til Miles Morales-udgaven af Spider-Man.

"Skabelsen af Miles Morales var et kæmpe øjeblik i Spider-Man-figurens tegneserieliv. Og jeg er sikker på, at han kan blive det samme på film," har Garfield sagt til Comic Book Recources

Men på trods af Garfields og flere fans' klare opbakning, ser det mere end svært ud for Miles Morales at flå dragten fra Peter Parker og blive den første sorte Spider-Man på film nogensinde.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE