Magasinet M!

Fejr Nytår med stil

Imponér dine gæster med lækre coctails Nytårsaften.

Fejr Nytår med stil
Giv årets nytårsfest et ekstra eksklusivt touch ved at forkæle og imponere dine gæster med
klassiske cocktails.
Fejr Nytår med stil
Start med cocktail, der er James Bond værdig

Begynd nytårsfesten i bedste Mad Men stil med at byde dine gæster velkommen med en klassisk cocktail som f.eks. Sobieski Vodkatini. Det er en elegant cocktail og en stilsikker aperitif, der helt sikker vil falde i god jord hos dine gæster. Især hvis en af dem er James Bond.

 

 

Hvad skal du bruge til Sobieski Vodkatini:

8 cl. Sobieski Vodka

1-2 stænk vermouth

 

Sådan gør du: Afkøl et martiniglas med is i nogle minutter. Hæld isen ud, og fyld afkølet Sobieski Vodka i. Tilfør 1-2 stænk vermouth. Rør hurtigt og servér Sobieski Vodkatini med en oliven eller to.

ANNONCE
Fejr Nytår med stil
Tre klassiske cocktails til nytårsmenuen

 

For at skabe en tydelig sammenhæng mellem smagsnuancerne i de klassiske cocktails og de fiskeretter, der ofte bliver serveret Nytårsaften, er hovedingredienserne i to af de udvalgte klassiske cocktails - Sobieski Kamikaze og Tom Collins - lime og citrus. Den tredje cocktail Mulata Mai Tai er derimod et godt match til eksotiske retter og desserter.

 

1. Sobieski Kamikaze er en forfriskende klassisk cocktail. Limejuicen gør langt fra drinken bitter men snarere frisk, da Marie Brizard Triple Sec giver den rette sødme. Sobieski Kamikaze anbefales til fiskeforretter som østers og blåmuslinger eller lette hovedretter som torskeretter med fine og elegante smags-nuancer.

 

Hvad skal du bruge til Sobieski Kamikaze:

4 cl. Sobieski Vodka

2 cl. Marie Brizard Triple Sec

2 cl. Friskpresset limejuice

 

Sådan gør du: Shake med is og strain alle ingredienser ned i et martiniglas. Pynt med citron- eller limeskal og servér.

ANNONCE
Fejr Nytår med stil
Tom Collins

2. Tom Collins cocktail vil grundet citrussmagen og den elegante krop gå godt til klassiske lakseretter, og den vil desuden også passe perfekt til forretter med parmaskinke eller prosciutto.

 

Hvad skal du bruge til Tom Collins:

5 cl. Bulldog Gin

Friskpresset citronsaft af 1 citron

1-2 stænk sukkersirup

Danskvand

 

Sådan gør du: Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et highball-glas og fyld op med danskvand. Rør rundt og pynt med en skive citron før serveringen.

ANNONCE
Fejr Nytår med stil
Mai Tai

3. Mai Tai har masser af sødme fra grenadinen, mandelsiruppen og Marie Brizard Triple Sec. Sødmen rettes til med styrken fra den cubanske rom Palma Mulata Rum og syren fra lime.

Mai Tai'en kan nydes til forretter eller lette hovedretter, der leder tankerne hen på Hawaii og Polynesien. Cocktailen er også et oplagt valg til desserter med is og frugter.

 

Hvad skal du bruge til Mai Tai:

2 cl. Palma Mulata Rum Anejo Gran Reserva (7 år)

2 cl. Palma Mulata Rum Anejo Reserva (5 år)

1 cl. Marie Brizard Triple sec

1 cl. Mandelsirup (Orgeat)

Friskpresset lime juice af 1 lime

2-3 stænk af grenadine

 

Sådan gør du: Shake med is og strain ned i et highball-glas. Pynt med citron- eller limeskal og servér.

ANNONCE
Fejr Nytår med stil
Klassisk champagnecocktail til kransekagen

 

Traditionen tro skåler vi det nye år ind med champagne eller champagnelignende bobler. Desværre begår mange den fejl, at de serverer en knastør brut champagne til kransekagen. Det får champagnen til at virke sur, og kransekagen til at smage for sødt. Her vil en klassisk Champagne Cocktail tilføre dit selskab mere glamour- og få kransekagen til at smage som et festfyrværkeri.

 

 

Klassisk Champagne Cocktail

Hvad skal du bruge:

2 cl. Normandin cognac VSOP

2 stænk Angostura Bitters

1 sukkerknald

Canard-Duchêne Champagne - Léonie Cuvée

 

Sådan gør du: Læg sukkerknalden i et højt champagneglas, og lad det trække i Angostura Bitters. Tilfør Normandin cognac VSOP og fyld glasset op med Canard-Duchêne Champagne Léonie Cuvée. Pynt med en appelsinskive eller et brombær og servér.

Til sidst er det bare at sige skål, god fest og godt nytår.

ANNONCE
Del

Seneste nyt