Fejr Nytår med stil
Imponér dine gæster med lækre coctails Nytårsaften.
klassiske cocktails.
Begynd nytårsfesten i bedste Mad Men stil med at byde dine gæster velkommen med en klassisk cocktail som f.eks. Sobieski Vodkatini. Det er en elegant cocktail og en stilsikker aperitif, der helt sikker vil falde i god jord hos dine gæster. Især hvis en af dem er James Bond.
Hvad skal du bruge til Sobieski Vodkatini:
8 cl. Sobieski Vodka
1-2 stænk vermouth
Sådan gør du: Afkøl et martiniglas med is i nogle minutter. Hæld isen ud, og fyld afkølet Sobieski Vodka i. Tilfør 1-2 stænk vermouth. Rør hurtigt og servér Sobieski Vodkatini med en oliven eller to.
For at skabe en tydelig sammenhæng mellem smagsnuancerne i de klassiske cocktails og de fiskeretter, der ofte bliver serveret Nytårsaften, er hovedingredienserne i to af de udvalgte klassiske cocktails - Sobieski Kamikaze og Tom Collins - lime og citrus. Den tredje cocktail Mulata Mai Tai er derimod et godt match til eksotiske retter og desserter.
1. Sobieski Kamikaze er en forfriskende klassisk cocktail. Limejuicen gør langt fra drinken bitter men snarere frisk, da Marie Brizard Triple Sec giver den rette sødme. Sobieski Kamikaze anbefales til fiskeforretter som østers og blåmuslinger eller lette hovedretter som torskeretter med fine og elegante smags-nuancer.
Hvad skal du bruge til Sobieski Kamikaze:
4 cl. Sobieski Vodka
2 cl. Marie Brizard Triple Sec
2 cl. Friskpresset limejuice
Sådan gør du: Shake med is og strain alle ingredienser ned i et martiniglas. Pynt med citron- eller limeskal og servér.
2. Tom Collins cocktail vil grundet citrussmagen og den elegante krop gå godt til klassiske lakseretter, og den vil desuden også passe perfekt til forretter med parmaskinke eller prosciutto.
Hvad skal du bruge til Tom Collins:
5 cl. Bulldog Gin
Friskpresset citronsaft af 1 citron
1-2 stænk sukkersirup
Danskvand
Sådan gør du: Hæld gin, citronsaft og sukkersirup i et highball-glas og fyld op med danskvand. Rør rundt og pynt med en skive citron før serveringen.
3. Mai Tai har masser af sødme fra grenadinen, mandelsiruppen og Marie Brizard Triple Sec. Sødmen rettes til med styrken fra den cubanske rom Palma Mulata Rum og syren fra lime.
Mai Tai'en kan nydes til forretter eller lette hovedretter, der leder tankerne hen på Hawaii og Polynesien. Cocktailen er også et oplagt valg til desserter med is og frugter.
Hvad skal du bruge til Mai Tai:
2 cl. Palma Mulata Rum Anejo Gran Reserva (7 år)
2 cl. Palma Mulata Rum Anejo Reserva (5 år)
1 cl. Marie Brizard Triple sec
1 cl. Mandelsirup (Orgeat)
Friskpresset lime juice af 1 lime
2-3 stænk af grenadine
Sådan gør du: Shake med is og strain ned i et highball-glas. Pynt med citron- eller limeskal og servér.
Traditionen tro skåler vi det nye år ind med champagne eller champagnelignende bobler. Desværre begår mange den fejl, at de serverer en knastør brut champagne til kransekagen. Det får champagnen til at virke sur, og kransekagen til at smage for sødt. Her vil en klassisk Champagne Cocktail tilføre dit selskab mere glamour- og få kransekagen til at smage som et festfyrværkeri.
Klassisk Champagne Cocktail
Hvad skal du bruge:
2 cl. Normandin cognac VSOP
2 stænk Angostura Bitters
1 sukkerknald
Canard-Duchêne Champagne - Léonie Cuvée
Sådan gør du: Læg sukkerknalden i et højt champagneglas, og lad det trække i Angostura Bitters. Tilfør Normandin cognac VSOP og fyld glasset op med Canard-Duchêne Champagne Léonie Cuvée. Pynt med en appelsinskive eller et brombær og servér.
Til sidst er det bare at sige skål, god fest og godt nytår.