Magasinet M!

Felix Smith om dansk Top Gear: Roadtrip-fjernsyn har vi løst meget godt

Den 27. februar er der premiere på første afsnit af den første omgang danske Top Gear nogensinde. 

I det nye program møder vi værtstrioen Jesper Carlsen, Dar Salim og Felix Smith - sammen med Danmarks helt egen version af The Stig. 

Hos Discovery Networks Danmark har man fra start været opmærksom på, at man stod på skuldrene af et verdenskendt format. Det forpligter, men der er også muligheder for at sætte et dansk særpræg på programmet, forklarede Discovery Networks i en tidligere pressemeddelelse. 

Nu er programmet færdigt. I forbindelse med den forestående premiere var vi inviteret til en pressevisning på første afsnit og en opfølgende snak med den ene af værterne: Felix Smith. 

ANNONCE

Simone: Hvilke roller har I tre i programmet?

Felix: Vi spiller os selv. Vi er ikke blevet udstukket en rollefordeling. Jeg tror egentlig, at opgaven lød på at være så meget sig selv som muligt. Men vi er også konkurrencemennesker, og når man sætter tre mænd afsted og giver dem nogle udfordringer, hvor det handler om at vinde, så trækker det også nogle sider frem af os, som man måske ikke normalt ser. Det kommer tit til at handle om at komme først. 
Men vi er ikke blevet klædt på til en rolle, og der har ikke været nogle krav fra BBC om, at nogen skal spille den ene, anden eller tredje rolle. 

ANNONCE
Jesper Carlsen, Dar Salim, The Stig og Felix Smith - Felix Smith om dansk Top Gear: Roadtrip-fjernsyn har vi løst meget godt Jesper Carlsen, Dar Salim, The Stig og Felix Smith

Simone: Hvordan komplimenterer I hinanden?

Felix: Lige præcis med Top Gear er det vigtigt, at der er en god stemning mellem værterne, og at man som seer er med på en form for hyggeligt roadtrip. Vi er castet meget ud fra, at vi skal kunne fungere sammen - og at vi godt kan lide hinanden i virkeligheden. Der er en naturlig humor og tone imellem os. 

Simone: Hvad har det vildeste været ved programmet? 

Felix: Allround har det været vildt at få lov til at prøve alle de her forskellige udfordringer. At prøve så mange forskellige biler, og så at få lov at køre nogle steder rundt omkring i Skandinavien, hvor man måske ikke normalt får lov til at køre.

Jeg er ski- og snowboard-interesseret, så lige pludselig at få lov at fyre en bil af på en skiløjpe var super spændende og vildt farligt. 

Simone: Du har tidligere udtalt at du er stor fan af de originale Top Gear-programmer, hvordan er det at være blevet vært? 

Felix: Da jeg hørte på vandrørene, at Discovery ville købe det, måtte jeg for første gang tage et aktivt valg i min TV-karriere og gå til konkurrenten og sige at jeg skulle med. "Hvis I laver det her må jeg sige op på Go' Aften Danmark, og så må I tage mig med." 

ANNONCE

Simone: Men er der ikke også en form for æresfrygt involveret i at takke ja til en værstrolle i Top Gear? 

Felix: Jo, altså... Hvis man skulle lave det på samme måde som i England, med de budgetter de har - så ville der være. Men vi er et lille land, og vi har ikke nogen stor bilhistorie i Danmark - vi producerer ingen biler og vi har nærmest ikke engang en ordentlig racerbane. Vi har ikke kunnet lave det på samme måde, som man gør i England, og det synes jeg heller ikke har været oplægget til det. Nu bliver det her program jo lavet i rigtig mange lande, også i mindre lande - så det har været noget med at prøve at lave det på en måde, som kan lade sig gøre i Danmark. 

Jeg har hele tiden tænkt, at det ikke skulle være som i England. Så skulle vi jo have 700 gange så store budgetter. De har lavet det siden halvfjerdserne, så det er så stor en del af engelsk fjernsyn, det ville vi aldrig nogensinde kunne lave på samme måde. 
Opgaven har været at lave en dansk version af det. Men selvfølgelig med noget af det DNA der er i Top Gear, med tre værter der bliver kastet ud i nogle udfordringer.

Roadtrip-fjernsyn synes jeg, at vi har løst meget godt. Det er klart, at hvis man sidder og forventer en dansk udgave, der ligger en til en op af det engelske, så kan man nok ikke andet end at blive skuffet. Men sådan vil det være i alle lande. 

ANNONCE

Simone: Mange af vores læsere er inkarnerede Top Gear fans. Hvordan skal man gå til programmet, for at undgå at blive "skuffet"? 

Felix: Man skal synes at mig, Dar og Jesper er et hyggeligt selskab, at tilbringe 45 minutter i, og så ellers bare nyde den roadtrip det er. Komme ud og se noget fedt, hvad det er for nogle biler - og hvad vi havner i af udfordringer. Og så skal man gå til det med et åbent sind. Igen, uden at have alt for meget Jeremy Clarkson og co. i tankerne, fordi det er et andet program. 
Det er den danske udgave, og sådan skal man se det. 

Jeg er stolt af resultatet, og håber at danskerne har lyst til at se det. Jeg synes at dansk TV trænger til et bilprogram som det her. 

ANNONCE

Der er i første omgang produceret otte afsnit af ’Top Gear - Danmark’, som får premiere på Dplay 27. februar. 

Del

Seneste nyt