Magasinet M!

Fest jorden rundt - året rundt

Der er altid fest et eller andet sted i verden, og dem skal du med til. Vi guider dig gennem otte fede festbyer fordelt over hele kloden.

Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Sydney, AustralienHVORNÅR: Januar

 

HVILKE STEDER:

Chinese Laundry
Den største, ældste og måske bedste diskotek i Sydney. Det består af flere rum, der er dekorerede i hvert deres tema, samt et stort udendørs dansegulv. Musikken er elektronisk og beskidt, og bliver ofte fremført live af både australske og internationale navne.

Ivy Bar
Et af de finere steder, hvor medlemmer af den lokale elite gerne bruger deres fritid. En lang bar, små intime hjørner og et stort dansegulv, giver sammen med indretning og servicering i verdensklasse en stensikker god aften for dem, der gerne vil gøre deres bytur lidt mere luksuriøs.

Hugos Lounge
Hjemlig stemning, prisvindende pizza og velsmagende cocktails er mere end rigelig grund til at besøge dette sted. Stedet fungerer som bar og spisested indtil omkring klokken 22 om aftenen, hvor det transformeres til en decideret natklub, med alt hvad det indebærer.

HVAD DU SKAL VIDE:
Hvis du kan lide at gå på eventyr, er Sydney en fantastisk by at feste i. Det mest moderne er i øjeblikket spontane undergrundsfester, der holdes alle andre steder end klubber. Det kan være i lagerhaller, på strande og i et enkelt tilfælde endda i en kirke. Det gælder bare om at komme ud og snakke med de rigtige mennesker i nattelivet, for at finde ud af hvor og hvornår det foregår.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Tel Aviv, IsraelHVORNÅR: September-oktober

 

HVILKE STEDER:

Haoman 17
En af de største, hvis ikke den største, klub i Tel Aviv. Den er bestyret af særdeles erfarne ejere, der sørger for, at hver aften er en oplevelse. Det er altså ikke tilfældigt, at den ofte bliver kåret som den bedste klub i byen. Musikken er altid den nyeste dansemusik, og bliver spillet af nogle af de bedste DJ's fra hele verden. Til gengæld er det bestemt ikke en billig oplevelse, men nogle gange koster kvalitet, og i dette tilfælde er det pengene værd.

Lima Lima
Et af de mere trendy steder, hvor der er rig mulighed for både at slappe af i en af de mange røde sofaer og for at give den gas på dansegulvet. Musikalsk bydes der på funk, soul og hiphop, og mange af de lokale ynder at komme her. Du skal dog være opmærksom på, at mandag er gay-night, men på den anden side, har bøsser ofte lækre, heteroseksuelle veninder, de går i byen med.

DET SKAL DU VIDE:
Selv om Israel er et notorisk krigsplaget område, er Tel Aviv forholdsvis sikker at opholde sig i. Men det skader selvfølgelig ikke at være opmærksom. Det er nok også en dårlig ide at rode sig ud en religiøse diskussioner med de lokale. Udover nattelivet, har byen også en af verdens bedste strande, hvor der selvfølgelig også bliver holdt fester.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Reykjavik, IslandHVORNÅR: Juni-august

 

HVILKE STEDER:

Faktory
Et godt all-round sted, der både er bar, spillested og diskotek. Det er ikke mere end et par år gammelt, men er hurtigt blevet populært og anerkendt som et af de bedste steder i byen. Selv om det hovedsageligt er en bar i hverdagene, og klub i weekenden, sker der altid noget i form af events, koncerter og generelt god stemning.

Gaukur A Stong
Den ældste og en af de forholdsvis billigste pubs i Reykjavik. Den er kendt for at være med til at løfte øl-forbuddet i 1989 ved at hælde vodka i alkoholfri øl, og sælge dem. Alene derfor bør du tage forbi og fejre din frihed til at drikke dig fuld i vores gyldne nationaldrik.

Kaffibarinn
Det er nok den mest kendte bar i byen, og den er tilsvarende populær. Samtidig er det ikke et vildt stort sted, og derfor er der altid proppet. I weekenden bliver stedet til en natklub, på trods af at der stort set ikke er et dansegulv. Til gengæld er der en masse glade islændinge og god stemning ad libitum. Det er et must, hvis du vil feste i Reykjavik.

DET SKAL DU VIDE:
Island minder om Danmark på mange måder, der er bare endnu mere koldt, og alkohol er dyrere. Til gengæld er islændinge mindst lige så glade for druk som vi er, så det er nemt at finde et par lokale drukvenner, man kan varme op hos og spare lidt penge på den måde. Langt de fleste barer ligger omkring den samme gade i byen, så det er ret nemt at finde det hele. Gå endelig på opdagelse, for der er mange sjove, små steder, der er et besøg værd.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Cape Town, SydafrikaHVORNÅR: November-december

 

HVILKE STEDER:

Tiger Tiger
De unges foretrukne sted i byen, hvor alkoholen flyder, og det er småt med tøj. Der er hele seks barer og et stort, rundt dansegulv i midten af det hele. Det er det rigtige sted, hvis du kan lide at feste igennem, og også et godt bud, hvis du vil score en lokal. Det er nemlig her byens unge singler ofte går på jagt. Du kan selvfølgelig også bare sætte dig i en sofa, og se vanviddet udfolde sig, mens du drikker nogenlunde billig alkohol.

The Dragon Room
Cape Towns luksuriøse klub, hvor der altid er smukke mennesker. Der er gjort meget ud af indretningen for at skabe den helt rigtige blanding af overdådighed og feststemning. Der er naturligvis et særligt VIP-område, hvor du kan udleve dine dekadente fantasier i stor stil. VIP eller ej, så er det ikke en discountklub, og du skal være forberedt på at hive den store tegnebog frem. Til gengæld får du det bedste musik, sprut og selskab, du kan købe.

DET SKAL DU VIDE:
Cape Town kan være en fantastisk oplevelse, men Sydafrika er stadig plaget af fattigdom og kriminalitet. Sørg for at være flere sammen, når I går ud om aftenen og lad alle værdier, du kan undvære, blive hjemme. Vær også opmærksom på falske pengesedler. Hvis du vælger at tage af sted i december, så gør det i den første halvdel af måneden. Når juleferien starter, er det meste af byen lukket indtil nytår.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Haad Rin, ThailandHVORNÅR: Februar

 

HVILKE STEDER:

Full Moon Parties
Haad Rin ligger på øen Kho Pangan, og det er her, de legendariske Full Moon Parties afholdes. Som navnet antyder, foregår festen ved fuldmåne, så det er vigtigt at planlægge rejsen efter den. Festen foregår på den kun 800 meter lange strand, hvor omkring 30.000 mennesker samles for at drikke sig fra sans og samling, mens de leger med ild. Det er et vanvittigt kaos, som alle festelskere bør unde sig selv at opleve.
Der findes selvfølgelig også almindelige barer og diskoteker i byen, men det hele handler mest om den verdensberømte strandfest.

HVAD DU SKAL VIDE:
Drikkevarer bliver serveret i spande, og består nærmest af ren sprut. Derfor er det en god ide at holde lidt igen tidligt på aftenen, så man ikke går kold og dermed glip af festen. Du kan med en behersket promille også bedre undgå brandmærker på benene, hvis du eksempelvis vil være med til at sjippe med et brændende reb, eller bare gerne vil undgå at blive ramt af en af de mange ild-jonglører på stranden.
Hvis du skulle blive fristet til at tage stoffer, så skal du være klar over, at politiet er massivt til stede ved festerne, og slår hårdt ned på den slags. Du kan nemt ende med at tilbringe meget længere tid i Thailand, end du havde regnet med på den konto.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Rio De Janeiro, BrasilienHVORNÅR: Februar-marts

 

HVILKE STEDER:

Lapa-distriktet
Det er ikke et enkelt sted, men et helt område af byen, hvor nattelivet virkelig er blomstret op gennem de seneste år. Du kan finde stort set alt her, fra små barer til store diskoteker, og du kan både finde steder, der spiller de lokales foretrukne samba, og steder, der spiller amerikansk og europæisk dansemusik, som vi kender det. Til gengæld hælder priserne mod den dyre ende, men det burde dog være til at overkomme.

Karnevallet
Verdens største og mest kendte karneval foregår i slutningen af februar/starten af marts, og bliver besøgt af omkring to millioner mennesker hvert år. I fem dage bliver der festet endnu mere end normalt, og du får nok aldrig chancen for at se så meget vibrerende, bar kvindehud på én gang som her. Hvis du gerne vil se selve paraden, skal du købe billet i virkelig god tid, for de bliver ekstremt hurtigt udsolgt. Der er dog også events, der ikke sælger billetter på forhånd, og ellers kan du deltage i en af de mange gadefester, der opstår i forbindelse med karnavallet.

HVAD DU SKAL VIDE:
Selv om Rio er en festlig by, så er der desværre også enorme problemer med fattigdom. Det betyder, at du risikerer at blive snydt, røvet eller endda kidnappet, hvis du er det forkerte sted på det forkerte tidspunkt. Forhør dig altid om, hvorvidt det område, du vil besøge, er sikkert, og lad generelt være med at tage busserne, da de er proppede med lommetyve. Hvis du kan portugisisk, vil det bedste være, at du får nogle lokale venner, der kan guide dig rundt. Du kan dog også klare dig nogenlunde med spansk eller fransk.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Moskva, Rusland HVORNÅR: April-maj

 

HVILKE STEDER:

Fabrique
Tæt ved Den Røde Plads ligger en af de mest populære klubber i Moskva. Som de fleste andre diskoteket i byen fungerer den som restaurant, indtil musikken tændes ud på aftenen. Der er plads til omkring 1.500 mennesker på de to etager, hvor der på den øverste etage er glasgulv, så man kan se den nederste. I fodboldsæsonen holdes der events, hvor der vises kampe på storskærme, inden festen starter. De har dog en meget striks dresscode, så sørg for at finde det pæne tøj frem.

Propaganda
En klub, der formår at balancere på grænsen mellem at være populær og alternativ. En meget alsidig natklub, der ofte holde temaaftner og events, og hvor det ikke er unormalt, at en verdenskendt DJ kigger forbi. Også her fungerer lokalerne som spisested indtil omkring klokken 11, hvor stole og bordes fjernes, og musikken starter. Det er forholdsvis billigt at købe alkohol her, hvilket måske er en af grundene til, at stedet er populært blandt både lokale og turister.

HVAD DU SKAL VIDE:
Det kan klart anbefales at anskaffe en lokal guide. Dels vil taxachauffører i Moskva formodentligt prøve at snyde dig ved at køre en omvej, og dels taler meget få dørmænd engelsk. Det sidste kan dog være en fordel, for sommetider kan de finde på bare at lukke engelsktalende turister ind, fordi de ikke kan kommunikere med dem, og turisterne sikkert har penge alligevel.

ANNONCE
Fest jorden rundt - året rundt
HVOR: Las Vegas, USA HVORNÅR: Marts-april

 

HVILKE STEDER:

Marquee Nightclub & Dayclub
En enorm klub, der er blevet kåret som ikke bare den bedste i Vegas, men i hele Nordamerika. Der er flere etager og rum, hvor der bliver spillet forskellige genrer musik fra anlæg, der ligesom lys og dansere er i verdensklasse. På tagetagen er der pool, komplet med havfruer, og hver fredag og lørdag bliver de bedste DJ's hentet fra alle hjørner af kloden til at sætte gang i festen. Drikkevarer er ret dyre, og udenfor kan der stå op til 6.000 mennesker i kø, men hvis det lykkes dig at komme ind, får du til gengæld en nat, du aldrig glemmer.

Rain In The Desert
Endnu en kæmpestor klub, der også fungerer som spillested, hvor verdenskendte navne indenfor både rock, hiphop og pop optræder. Det gigantiske dansegulv bliver lyst op af fire meter høje ildkugler, og det kan lade sig gøre at reservere private båse til dig og dine venner på forhånd. Klubben er en del af Palms Casino Resort, og her finder du også Skin Pool Lounge, hvor smukke mennesker bader om dagen og fester om natten. Der er selvfølgelig også rig mulighed for gambling af forskellige arter. Det er med andre ord det, man kalder 'hele pakken'.

HVAD DU SKAL VIDE:
Las Vegas er så populært et rejsemål, at hele året stort set er højsæson. Det kan dog betale sig at gå uden om højtider, skoleferier og de amerikanske mærkedage, såsom Valentinsdag og 4. juli, hvor der vil være ekstra proppet. Uanset hvad kommer du ikke udenom at stå i kø, og her kan det hjælpe, hvis der er nogle piger med i jeres gruppe. I kan eventuelt tilbyde nogle piger fra køen at betale deres entre, hvis de vil følges med jer ind. Så har I større chance for at komme forbi dørmanden. Generelt er det en dårlig ide at være mere end 3-4 drenge i den samme gruppe, så hvis I er flere, så del jer op i hold.

ANNONCE
Del

Seneste nyt