Magasinet M!

Film look-alikes

Når Hollywood kopierer Hollywood.

Film look-alikes
  Dante's Peak (1997)

I midt- og slut-90'erne er Hollywood besat af katastrofefilm. Computereffekterne har for alvor vundet indpas efter gigant-succeser som Jurassic Park og Independence Day. Derfor får Hollywood den geniale idé at lave en CGI-drevet katastrofefilm om et voldsomt vulkanudbrud - to gange! Først kommer Dante's Peak for blot seks månder senere at blive erstattet af ...

ANNONCE
Film look-alikes
Volcano (1997)

... Volcano. Begge film flopper fortjent fælt ved billetlugerne.

 

Vinder: Her er tale om pest eller kolera. Men skal vi kåre en vinder af de to, må det blive Dante's Peak, som også klarede sig marginalt bedre i biograferne.

Film look-alikes
Armageddon (1998)

I 1998, blot et år senere, er vulkaner 'soooo last year' i Hollywood. Det nye sort indenfor katastrofefilm er nemlig alt-udslettende kometer. I Michael Bays Armageddon har han fået et helt hold af stjerneskuespillere ført an af en veloplagt Bruce Willis til at agere borebisser på en dødbringende komet. Ja, det lyder dumt, det er dumt, men fandme også underholdende.

Filmen blev et kæmpe hit blandt publikum. Også mere populær end...

ANNONCE
Film look-alikes
  Deep Impact (1998)

Deep Impact, der ellers får premiere et par måneder for inden. Men Deep Impact kan ikke helt hamle op med Armageddon målt på action og stjerne-cast.


Vinder
: Armageddon. Men Deep Impact er stadig anbefalelsesværdig.

Film look-alikes
Finding Nemo (2003)

Der er ualmindeligt lang produktionstid på en animationsfilm. Og når Disneys Pixar udgiver en film, bliver den oftest betragtet som et nymoderne mesterværk. Og alle andre filmselskaber, der ønsker at udgive en animationsfilm gør klogt i at udsende filmen på et andet tidspunkt. Da den lille genistreg Find Nemo gik sin sejrsgang i biograferne verden over gjorde Dreamworks meget klogt i at vente et år med udgive deres fiskefilm ...

ANNONCE
Film look-alikes
  A Shark Tale.

Shark Tale. Eller Stor Ståhaj på dansk. For på trods af at have gigantstjerner som Will Smith, Angelina Jolie og Robert De Niro på rollelisten, blev den aldrig et ligeså stort publikums- eller anmelderhit. 8.1 vs. 5.9 på IMDB taler sit tydelige sprog.

 

Vinder: Find Nemo. Denne omgang vinder Disney/Pixar klart.

ANNONCE
Film look-alikes
Madagascar (2005)

2. omgang.

I henholdsvis 2005 og 2006 kommer der to animationsfilm, der minder så meget om hinanden, at det næsten gør helt ondt. Først er det Dreamworks' Madagascar, der får premiere. Den handler om fire dyr i New Yorks zoologiske have, der på forunderlig vis flygter til junglen. Året efter kommer ...

ANNONCE
Film look-alikes
  Helt Vildt (2006)

Helt Vildt, der handler om præcis det samme. Pinligt.

Vinder: Denne omgang taber Disney klart, hvilket også afspejler sig i, at Madagascar allerede har fået to efterfølgere, og at ingen husker Helt Vildt.

Film look-alikes
A Bug's Life

Round 3:

Lad os lave en film om insekter. Alle elsker insekter - åbenbart. For Pixars A Bug's Life bliver et stort hit. Filmen er langt fra selskabets stærkeste film, men alligevel god nok til at smadre ...

ANNONCE
Film look-alikes
Antz (1998)

... Dreamworks' Antz, der bl.a. har Woody Allen, Sylvester Stallone og Sharon Stone på rollelisten. Der er ikke plads til to insekt-animationsfilm det år, hvorfor A Bug's Life ender med at udslette Antz ved biograflugerne.

 

Vinder: Pixar vinder tredje og afgørende runde med A Bug's Life.

ANNONCE
Film look-alikes
The Presitge (2006)

Christopher Nolan, der blandt også har instrueret Batman-trilogien er en gudsbenådet filminstruktør. Ingen tvivl om det. Hans evne til at fortælle fantastiske karakterdrevne fortællinger er pt. nærmest second to none. Og The Prestige, der har Christian Bale og Hugh Jackman i hovedrollerne er ingen undtagelse. Derfor virker det ret dumt, at Hollywood vælger at spytte endnu en film om en tryllekunstner ud i 2006. Nemlig ...

ANNONCE
Film look-alikes
Illusionisten (2006)

... Illusionisten, der har Edward Norton og den smukke Jessica Biel i hovedrollerne. Filmen er som sådan ikke dårlig. Den når bare ikke The Prestige til sokkeholderne.

 

Vinder: The Prestige. One does not simply beat Christopher Nolan at his own game.

Film look-alikes
Tombstone (1993)

Legenden om vestens hårdeste sherif, Wyatt Earp, blev ført ud i livet i 1993 med Kurt Russel i hovedrollen, men vi husker faktisk mest filmen for den fede sidekick i form af Doc Holliday, der bliver spillet af Val Kilmer. Han er fuckin' badass, som den fordrukne og tuberkuloseramte revolvermand. Seks måneder efter Tombstone forsøger endnu en film af skildre Wyatt Earps liv...

ANNONCE
Film look-alikes
  Wyatt Earp (1994)

Året efter udkommer Kevin Costners Wyatt Earp, hvor han selv spiller hovedrollen som den ikoniske sherif med det endnu mere ikonsike overskæg, der mest af alt ligner en død rotte. Altså overskægget.

Vinder: Tombstone. Wyatt Earp bliver en dundrende fiasko.

Film look-alikes
  Red Planet (2000)

Bæ med bæ på. Undskyld udtrykket, men sådan beskriver man bedst Red Planet og Mission To Mars. Vi vil hellere have trukket to fortænder ud - uden bedøvelse - end at skulle tvinges til at se de to makværker igen.

For de, som gør sig forhåbninger om, at tur nummer to til rummet kun kan blive bedre, bliver slemt skuffede.

 

ANNONCE
Film look-alikes
Mission To Mars (2000)

Gå hjem Mission To Mars. Du er fuld. Og pisseringe.

Vinder: Uafgjort. De er begge to lige ringe.

Del

Seneste nyt

Annonce