Magasinet M!

Flere hundrede flasker Bombay-gin tilbagekaldt fra butikker: Alkoholprocenten var på 77%

Der er vist nogen, der har fået en lidt større Gin & Tonic-brandert på end normalt.

Flere hundrede flasker Bombay-gin tilbagekaldt fra butikker: Alkoholprocenten var på 77%

Det er fredag. Du har netop mikset den anden G&T til dig og dine venner. Pludselig begynder det at snurre rundt. "Hvad sker der?", tænker du. "Er der nogen, der har proppet noget i min drink?". Med ét ser du, at folk omkring dig også opfører sig, som var de i en syvhestesbrandert. Forklaringen er simpel: Du har brugt gin med næsten 80 procent alkohol.

Selvfølgelig er det ikke hverdagskost at købe en flaske sprut, hvor der er dobbelt så meget alkohol i, som der står på mærkaten. Ikke desto mindre er det præcist det, der er sket med et parti flasker af den populære Bombay Sapphire Gin solgt i Canada. Her fandt man ud af, at der var hele 77 procent alkohol i indholdet, selvom der blot skulle være 40. Grunden dertil skulle angiveligt være, at ginen var blevet hældt på flaske, før det var blevet fortyndet.

Det skriver Daily Mail.

Ontarios Liquor Control Board var de første til at indrapportere hændelsen og bad forbrugerne om at returnere deres flasker til butikkerne. Fire andre canadiske provinser fulgte hurtigt efter og advarede landets indbyggere om ikke at drikke gin, der var blevet solgt i 1,14-liters-flasker. Forbrugerne blev lovet, at de ville få pengene tilbage.

Ifølge Canadian Food Inspection Agency er der dog ingen meldinger om, at personer skulle være blevet syge af at have indtaget ginen. Men mon ikke der er et par stykker, der er endt i en lidt større brandert end normalt?

Faktisk er det anden gang inden for de seneste par måneder, at der er blevet tilbagekaldt sprut på grund af en for høj alkoholprocent. I marts blev flere hundrede flasker Georgia Bay Vodka fjernet fra butikshylderne, da de indeholdt hele 81 procent alkohol.

ANNONCE
Del

Seneste nyt