Magasinet M!

Flydende Doping

Hvilken energidrik skal du kaste i svælget, når du mangler et skud hjernedoping i hverdagen? Vi har testet fem for dig.

Flydende Doping

1 CULT

Indhold: 50 cl. / Koffein: 32 mg. per 10 cl.

Cult har gjort sit indtog både på de danske diskoteker og de østrigske afterski-barer, så det var ikke overraskende, at panelet fik associationer til de steder. "Der er sgu noget nattelivsreportage over den her," sagde journalisten Mads, som bestemt mente det godt. Eks-layouter Ken var knap så venlig stemt: "Det er jo bare en kopi af Red Bull, der bare ikke er helt lige så god." Cult er temmelig syntetisk, men bestemt ikke helt skidt, hvis man mangler et skud energi sidst på natten. Men så kan man jo lige så godt spæde den op med lidt vodka.

Fun fact: Cult blev startet af Brian Sørensen i 1998. De har desuden Shaker, Mokaï, Cola, Modjo, SKÏNNY og F**king Kakao på markedet.

Karakter: 3/62 BURN - LEMON ICE

Indhold: 50 cl. / Koffein: 32 mg. per 10 cl.

"Den smager jo af god gammeldags limonade," slyngede eks-layouter Ken ud, da han fik den forfriskende energibombe i munden. "Ja, det er ren 7 Up. Det er helt nostalgisk," mente journalisten Mads, der også gav point for den smarte åbne/lukke-anordning, som Burn har smidt på dåsen. Selv den energifjendske spilanmelder måtte overgive sig, før fotografen Morten opsummerede og gav udtryk for det, vil alle tænkte: "Det her er vinderen." Og det var det. Helt perfekt, hvis du har lyst til energi, der smager af sodavand og ikke sødemiddel.

Fun fact: Det er Carlsberg, der producer Burn, som er lavet på Guarana. Guarana er et bær fra Sydamerika, der indeholder dobbelt så meget koffein som kaffebønner.

Karakter: 6/6  - VINDER!3 SMAG! - ANANAS

Indhold: 33 cl. / Koffein: 32 mg. per 10 cl.

SMAG! Er en ny spiller på det danske energidrik-marked. Og de kommer til at spille en rolle, hvis alle deres fire smagsvarianter kan leve op til ananassen. "Den smager jo faktisk af ananas," sagde chefen Lasse. Mads blamerede sig, da han sammenlignede den med tøsedrikken Bacardi Breezer Pineapple, men ikke desto mindre smager den faktisk godt og forfriskende. Den er knap så syntetisk og sukkersød som den klassiske energidrik, så man kan sagtens drikke et par stykker, uden at tænderne falder ud. Rigtig fin.

Fun fact: SMAG! er lige kommet på markedet i 2013. De har smidt fire smagsvarianter på markedet: Ananas, blåbær, jordbær/kiwi og æble.

Karakter: 5/64 RED BULL

Indhold: 33 cl. / Koffein: 32 mg. per 10 cl.

"Uhm, det smager af skiferie og glæde," sagde eks-layouter Ken, der virkede lidt farvet af sit forhåndskendskab. Journalisten Mads var heller ikke afvisende overfor energi-tyren: "Der er faktisk kun én ting galt med den her. Der er ikke Red Eristoff-vodka i," sagde han med henvisning til den klassiske Flügerl, som har gjort Red Bull kendt og elsket af alle skiløbere. Resten af panelet var dog ikke så pjattede med den meget syntetiske smag, der godt nok giver minder om de østrigske alper, men er lidt for kvalm til en almindelig arbejdsdag. Egentlig en godkendt drik, men den skal tages i små mængder.

Fun fact: Red Bull ejer 15 forskellige sportshold verden over. Blandt andet fodboldhold i Østrig, Tyskland, USA, Brasilien og Ghana og selvfølgelig Formel 1-teamet Infiniti Red Bull Racing.

Karakter: 3/65 FAXE KONDI BOOSTER

Indhold: 50 cl. Koffein: 32 mg. per 10 cl.

Spilanmelderen var hurtigt på banen, da Boosteren blev skyllet ned: "Den smager faktisk ikke slemt. Lidt som doven Faxe Kondi." Det er store ord for en mand, der absolut hader energidrikke. Fotografen Morten var også positiv stemt: "Den er mild og behagelig. Ikke så sød, som jeg havde forventet," sagde han. "Den har heller ikke den der klamme gule farve," påpegede Mads, mens chefen måske gav svaret på netop det: "Den er godt nok også vandet." Et okay valg, hvis man ikke vil have smagsløgene dækket i sukkerlage, men en lidt tam og light-agtig smag.

Fun fact: Booster kommer i tre varianter: Rød, blå og grøn. Den oprindelige Faxe Kondi blev for øvrigt udviklet i 1971 i samarbejde med fodbold/håndbold/basketspilleren, Knud Lundberg.

Karakter: 4/6

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt