Magasinet M!

Forbrugslån, kviklån og SMS-lån: Sådan låner du rigtigt

Lånetyper findes der mange af, og navnene på de forskellige lån kan forvirre næsten lige så meget som antallet af de forskellige typer. For hvordan undgår man dyre renter og opnår et godt og billigt lån? 

For mange er lånesystemet uoverskueligt. Især for unge, der ofte har brug for lidt ekstra på kontoen specielt sidst på måneden. 

Udbyderne af lån er mange, og derfor kan valget om, hvorvidt du skal låne af den ene eller anden, være svært. Der reklameres nemlig for billige lån både ved busstoppestedet, i fjernsynet, på de sociale medier og i radioen. Så hvordan finder man det billigste lån og undgår en masse skjulte omkostninger, der i sidste ende gør lånet dyrere?

En løsning kan være de hjemmesider, der simpelt og enkelt opstiller dine muligheder for billige lån, så du nemt kan få et overblik og ikke står med en stor ekstra regning, du ikke forventede. 

På SU – så hvad nu?

Universiteterne er igen begyndt at summe, gangene er blevet fyldt op med elever, og hverdagen er for alvor gået i gang igen. Det betyder økonomisk alvor for mange studerende, der ofte har brugt deres velfortjente ferier på rejser rundt omkring i verden. 

Men for alle de unge, der har haft brug for et billigt lån, står en uforudset regning ofte og venter på dem, når de kommer hjem. Og med en hverdag der ofte er omkostningsfuld med studieture, nye gadgets eller teknologiske opdateringer i form af en ny computer eller smartphone, kan man let blive fristet til at optage et billigt lån. 

Her er det dog vigtigt, at unge såvel som gamle sætter sig ordentligt ind i lånetyperne og omkostningerne ved lån, så de ikke kun finder det billigste lån men også det bedste lån. Det kan, som nævnt tjekkes på hjemmesider, der tydeligt viser dig, hvad du går ind til. 

Billige lån skal man nemlig altid tjekke efter i sømmene, så man sikrer sig, at man ikke står med uforudsete regninger når bankbogen skal gøres op.  

Lånetyper

Som rubrikken antyder, findes der mange typer af lån. Du hører garanteret ofte i reklamerne om de såkaldte kvik-lån, forbrugslån og andre typer lån. 

Og lige så vigtigt det er at finde det billige og gode lån, ligeså vigtigt er det at kunne finde hoved og hale i lånetyperne

Nogle af de lån, der er vigtige at have styr på, er de hurtigere lånetyper, som især unge ofte benytter sig af. 

Ved et forbrugslån kan du låne mellem 5.000 og 350.000 kroner, og her er den såkaldte løbetid, altså den tid du har til at betale dit lån tilbage, ofte mellem et og femten år. 

Et kviklån derimod er, som navnet afslører, et lån hvor du meget hurtigt kan få penge på kontoen. Til gengæld kan du typisk kun låne op til 6.000 kroner. 

SMS-lånet, og nok ikke det hyppigst anvendte lån, er lige så hurtigt som kviklånet. Her forventes man dog ofte at kunne betale lånet tilbage allerede i løbet af 30 dage. Som navnet på lånet antyder, kan du låne pengene via SMS og NemID

Om lånetyperne her er billige lån, kan man som nævnt, tjekke på hjemmesider, der hurtigt og nemt sammenligner lånene for dig, så du ender med et billigt lån, der også er det bedste for netop dig. Og undgår dyre ekstraregninger. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce