Magasinet M!

Ford Mondeo kåret til Årets Firmabil 2015

Den nye Mondeo er kåret som Businessbilen 2015 foran et usædvanligt stærkt felt af ni kombattanter

Udbuddet af velkørende og komfortable firmabiler har aldrig været større. Men firmabilister på jagt efter en flot, rummelig og velkørende bil, bør kaste et særligt blik på den nye Ford Mondeo 2,0 TDCi med Titanium-udstyr. Det mener juryen bag kåringen af Businessbilen 2015, der tildeler Mondeoen sejren foran Volvo V60 D4 Momentum og ærkerivalen VW Passat 2,0 TDI Highline.

Kåringen, der er iværksat og eksekveret af sælgernes fagforening, Business Danmark og Jyllands-Posten, bestod af otte firmabilister, der kører titusindvis af kilometer om året, to motorjournalister og en ergoterapeut. Testarbejdet foregik over to dage med fokus på bilerne som rullende kontor.

Det er niende år i træk, at kåringen finder sted, men det er første gang, at Ford kører med sejren. Dommerne fremhæver især Mondeo for fire kvaliteter: Gode køreegenskaber, enorm plads, solidt kraftoverskud og høj komfort. Det hele til en beskatningsmæssig værdi ved erhvervsleasing på 373.000 kr., som er lidt lavere end Volvo og VW Passat.

ANNONCE
Jonas Ahlstrøm - Ford Mondeo kåret til Årets Firmabil 2015 Jonas Ahlstrøm

"Mondeo er en superbil til prisen. Motoren yder godt, er kvik og jeg følger mig godt tilrette i kabinen, siger jurymedlem, Berit Stilling, der årligt kører 100.000 km som sælger for firmaet Willumsen A/S.

Hun suppleres af testkører Agnes Mostowska, der kører 45.000-55.000 for AK Entreprenørservice ApS.

"Mondeo kører godt, er støjsvag og byder på meget udstyr til prisen. Den er nem at betjene, selv om den er lidt tung i det, og så er der mange opbevaringsrum," siger Agnes Mostowska.

Firmabil til folket

Lars Bundgaard, formand for Business Danmarks trafik- og vejpolitisk udvalg, påpeger at vinderbilen har bred appel.

"Ford Mondeo er en spændende nyudviklet bil, som virkelig giver valuta for pengene. Den byder på god plads, masser af motorkraft, nye typer udstyr og gode køreegenskaber," siger Lars Bundgaard. Han hæfter sig specielt ved den store mængde avanceret sikkerhedsudstyr, som kan tilkøbes. Og ikke mindst, at pris og udstyr kan skaleres op og ned, hvilket gør den til en opnåelig firmabil for de fleste.

Bilen som kontor

Bilen er et af firmabilistens vigtigste arbejdsredskaber. Derfor bliver der lagt vægt på arbejdsmiljø og ergonomi i vurderingerne. Kate Severinsen, ergoterapeut hos Crecea som laver arbejdspladsvurderinger, konstaterer, at Mondeo har plusser som en god rækkeafstand til instrumenterne og mulighed for tilkøb af elektrisk indstilling af rattet. Til gengæld trækker det ned, at sæderne yder dårlig støtte i ryggen og har høje kanter i sædebunden, som gør det svært at komme ind på selve sædet.

"Ford Mondeo har en række gode kvaliteter. Men hvis man er over en vis størrelse, kan det give problemer," siger ergoterapeuten, der havde den aldrende Audi A4 som favorit med hensyn til siddekomfort, rækkeafstand og ergonomi.

ANNONCE
Del

Seneste nyt