Magasinet M!

Forskning afslører: Par der drikker alkohol sammen bliver sammen

Drikker du og din kæreste lige meget, når det kommer til alkohol? Så er det faktisk godt!

Forskning afslører: Par der drikker alkohol sammen bliver sammen

Nyder du og din kæreste en god, stærk gin & tonic sammen - eller holder I jer måske helt væk fra alkohol? Begge tilfælde er faktisk godt nyt for jeres forhold, for det betyder, at I har lavere risiko for at blive irriterede og trætte af hinanden. Det er i hvert fald det, ny forskning viser.

Et nyt studie viser nemlig nu, at par, der har de samme drikkevaner i højere grad vil være mere tilfredsstillet af deres forhold.

Samme drukvaner er godt

Studiet gik ud på at analysere 2.767 par, som blev interviewet om deres drikkevaner: om de drak, hvor ofte og hvor meget, og herunder blev de også spurgt ind til de negative sider ved deres parforhold.

Det, forskerne fandt ud af, var, at par med de samme drukvaner - både med og uden alkohol, ikke brokkede sig nær så meget over deres parforhold, sammenlignet med de par, hvori kun den ene drak. Overraskende nok viste det sig også, at hvis det var kvinden, der drak i forholdet og ikke manden, så var sandsynligheden også større for, at parret ville være mindre glade for deres forhold.

Med andre ord: hvis du og din kæreste elsker at dele en flaske rødvin, så bliv endelig ved med det!

Kilde: Journals of Gerontology B: Psychological Sciences

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt