Magasinet M!

Forskning fastslår: Du bliver lykkelig af at sove til middag

Angiveligt skulle en morfar op ad dagen være nøglen til lykke.

Så er der gode nyheder til dig, der har dårlig samvittighed over, at du lige skal have en skraber på sofaen, når du kommer hjem fra skole eller arbejde. For angiveligt bliver du lykkeligere af det.

Forskere ved University of Hertfordshire, England, har nemlig fundet ud af, at de, som tager en lur, indtræder et tilfredshedsstadie - også kaldet 'nappiness'.

Det skriver netmediet Metro.

- Tidligere forskning har vist, at middagslure under 30 minutter gør dig mere fokuseret, produktiv og kreativ, og vores nye fund antyder, at der også er mulighed for at blive lykkeligere ved blot at tage en kort lur, siger psykologiprofessor Richard Wiseman og fortsætter:

- På samme måde er længere lure forbundet med flere helbredsmæssige risici, hvilket også går i spænd med vores resultater.

I studiet havde 1000 personer meldt sig frivilligt til at tage en skraber for at hjælpe forskerne - en ting, der var en del af Edinburgh International Science Festival. De blev herefter stillet en række psykologiske spørgsmål via et online spørgeskema, der også spurgte om folks vaner i forhold til at tage en lur. Og her var det tydeligt, at der var en signifikant sammenhæng mellem korte middagslure og lykke.

ANNONCE
Pixabay - Forskning fastslår: Du bliver lykkelig af at sove til middag Pixabay

De folk, der tog en kort lur - under 30 minutter ad gangen - var mere tilbøjelige til at være gladere end de folk, der tog en lang lur eller slet ikke sov til middag. På lykkeskalaen scorede de, der tog en kort lur, 3,67 mod henholdsvis 3,52 (de, der aldrig tog en lur) og 3,44 (de, der tog en lang lur).

Og det er åbenbart hovedsagligt den unge generation, der har fattet budskabet. Næsten 15 procent flere af de unge deltagere i studiet sov til middag end de, der havde rundet de 50 somre.

- Der er masser af forskning, der viser, at korte middagslure hæver ens performance. Mange succesfulde firmaer som eksempelvis Ben & Jerry's og Google har dedikeret hele områder til, at man skal kunne tage en lur, og arbejdsgivere bliver virkelig nødt til at indse, at det at tage en lur på arbejdet har en fordel, siger Richard Wiseman ifølge Metro.

Eksempelvis har et studie af søvnige militærpiloter foretaget at det amerikanske rumagentur, NASA, vist, at det at tage en 26 minutter lang lur, mens andenpiloten tog kontrol over flyet, øgede førstepilotens opmærksomhed med mere end 50 procent.

Så hvis din chef ikke vil give dig mere i løn, kan du jo passende spørge, om du så må tage en skraber op ad dagen, mens du viser ham denne artikel.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE