Magasinet M!

Forskningen har talt: Vodka Red Bulls får dig til at tage dumme beslutninger

Ting giver pludselig mening!

Vodka og energidrik?

Oh yes, den klassiske drink, som er lidt som cocktailverdenens svar på et par heftige rusmidler. Du får den hovedpinefremkaldende vodka og et skud koffein oveni. 

Det er også oftest den drink man tyer til, når man ikke bare skal ud og have en enkelt med knejterne, men i stedet satser på en tilstand, hvor man a) smider trøjen eller b) ikke kan huske noget. Noget i mellem disse to.

Og nu viser et nyt forskningsresultat faktisk, at der kan være noget om snakken i forhold til drinken. Den er ikke bare effektiv, den får dig også til at tage dumme beslutninger.

Ifølge en undersøgelse af VinePair forbindes energidrik-drinken med villighed til at udvise risikabel adfærd og nærme sig farlige situationer. 

Studiet baseres på en gruppe fisk, som svømmede rundt i vand tilsat alkohol og taurin (ingrediensen i energidrinken, som giver energiboostet.).

Fiskene i de 'forurenede' akvarier var mere tilbøjelige til at svømme tættest på falske rovfisk, som forskerne havde plantet i vandet. De blev desuden også mindre villige til at kommunikere med andre fisk, hvilket hænger ret godt sammen med en flok fulde knejter på dansegulvet. 

Forsker på projektet, Dr. Matt Parker, fortæller:

Vi har fundet ud af, at kombinerer man taurin med alkohol, så udviser forsøgselementerne risikabel adfærd og reduceret social sammenhæng. 

Hvem er på en vodka red bull i weekenden?

ANNONCE
Forskningen har talt: Vodka Red Bulls får dig til at tage dumme beslutninger
Del

Seneste nyt

ANNONCE