Magasinet M!

Forsvaret har skiftet pistol efter 70 år: Se den nye Sig Sauer P320

Nyt legetøj til Forsvaret!

I går var vi et smut forbi Flyvestation Karup for at se overleveringen af den nye pistol i Forsvaret til alle værn såvel som Nationalmuseet, som fik pistol nummer 001. 

I 70 år har Forsvaret brugt dem famøse M/49 Neuhausen som deres faste pistol, men nu var tiden kommet til en opdatering.

Og det kommer i form af den famøse Sig Sauer P320 X-Carry.

ANNONCE
Kårl-skudrunde med den ene hånd bag ryggen. - Forsvaret har skiftet pistol efter 70 år: Se den nye Sig Sauer P320 Kårl-skudrunde med den ene hånd bag ryggen.

Der var hård kamp mellem fire kandidater -  Beretta APX, Canik TP9 SF, Glock17 Gen 5 og Sig Sauer P320 - men efter et omfattende testprogram med præcisionstest, skydning i mørke og på feltbane. Testen forløb sig over fire uger og til sidst gik Sig Sauer derfra med fortjenesten.

Og vi forstår godt hvorfor!

Du kan læse om alt det tekniske her:

Sig Sauer P320 - det skal du vide

Blandt en røvfuld tunge drenge i camouflage fik vi også lov til at afprøve den nye pistol - og jeg har ikke personligt haft et våben i hånden siden jeg på knejtetur for 5 år siden skød med Desert Eagle og diverse shotguns i en baggård i Budapest. 

Men  selv for en ganske uerfaren herre på skydefronten, så var det en utrolig behagelig pistol, let at håndtere, nem at skyde med og ikke mindst en lækker sag. 

ANNONCE
Sig Sauer P320 klar til leg. - Forsvaret har skiftet pistol efter 70 år: Se den nye Sig Sauer P320 Sig Sauer P320 klar til leg.

Efter den ceremonielle overrækkelse af pistolen til alle grene af Forsvaret blev hele gruppen serviceret med de famøse røde pølser og varm kaffe - som dog kom i anden række for de fleste til fordel for at udnytte dagen til at få tømt et håndfuld magasiner!

Selve pistolen bliver leveret i to versioner - den almindelige, og en version af pistolen til skjult bæring.

P320 har en større kapacitet i magasinet med plads til 21 skud, og er en væsentlig opgradering fra M/49, som hun havde plads til otte skud. 

Og selvfølgelig kan man montere lyddæmper, taktisk sigtelaser, hvidtlyslygte og rødpunktssigte. 

ANNONCE
SIG SAUER P320 X-Carry

KALIBER: 9mm

ACTION TYPE: Semi-Auto

PIBELÆNGDE: 100 mm

SAMLET LÆNGDE: 188 mm

VÆGT: 760 g

MAGASIN: 17 eller 21 skud, afhængig af magasintype

Del

Seneste nyt