Magasinet M!

Fra fede computerspil til fæle film

Det er sjældent, det lykkes Hollywood at konvertere et genialt spil til en fed film. Vi har kigget nærmere på 8 af slagsen her...

 

De gode...

mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Prince of Persia: The Sands of Time (2010)

Vi indleder listen med den biografaktuelle persiske prins (selvom der bestemt ikke er noget persisk over en bleg Jake Gyllenhaal). Filmen er baseret på spillet af sammme navn fra 2003 og er modsat mange af listens øvrige film en ganske habil konvertering af spillet. M!s udsendte har set filmen og er på trods af enkelte pinlige replikker og dårlige kulisser hist og her meget begejstret for eventyret. Ikke mindst takket være filmens lækre heltinde.

 

Klik her for at læse anmeldelsen og se, hvor mange stjerner filmen får.   

Tomb Raider

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Tomb Raider (2001)

Tomb Raider var det første adventure-spil, hvor du løber rundt og løser gåder i ældgamle templer og ruiner, mens du skyder på alt, hvad der bevæger sig. Altsammen mens du spiller den storbarmede og superlækre arkæolog Lara Croft. Spillet blev kritiseret en del for at minde for meget om Indiana Jones, men her på redaktionen synes vi nu ikke, at lækre Lara ligner Harrison Ford på nogen måde. Den første film bygget over spillet, som udkom i 2001 med gudinden Angelina Jolie i hovedrollen, fik en blandet modtagelse. Men her på redaktionen har filmen allerede opnået kultstatus - ikke mindst grundet Angelinas dejligt stramme "uniform".

Silent hill

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Silent Hill (2006)

Silent Hill-spillet så første gang dagens lys i 1999, hvor det debuterede til Playstation, men det var først i 2003 med det 3. spil i serien til PS2, at spillet slog igennem og fik kultstatus hos gamere verden over. Så derfor besluttede Hollywood naturligvis at lave en film over spillet, som kom i 2006. En film der faktisk blev ganske vellykket, og som formåede at fange noget af den uhyggelige og paranoide stemning, der gjorde spillet så populært.

 

Resident Evil

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Resident Evil (2002)

Resident Evil 4 hører til i top-10 over de bedste spil - nogensinde. Jo det gør! Historie, personkarakterer, gameplay og grafik går altsammen op i en højere enhed. Derfor var efterfølgeren, Resident Evil 5, da også ventet med længsel blandt alverdens gamere. Desværre levede det ikke helt op til forventningerne. Filmen af samme navn som allerede udkom i 2002 levede på ingen måde op til det geniale spil, men heldigvis blev det opvejet af en lækker Milla Jovovich, der tilmeld optræder trusseløs i en af filmens sidste scener. På den baggrund alene kan filmen betegnes som en af de bedre spil-konverteringer.   

 

Og de virkeligt dårlige

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Hitman (2007)

Skaberne bag det super succesfulde spil om den iskolde, men godhjertede lejemorder, er faktisk danskere. Spillet udkom første gang i 2000 til pc og efterfølgerne, som er udkommet til stort set alle spilkonsoller har holdt et overraskende højt niveau. Det samme kan man desværre ikke sige om filmen fra 2007 med Timothy Olyphant i rollen som den mystiske Agent 47. Det er måske lidt groft at kalde Hitman-filmen et makværk, men det er altså meget tæt på. Væk er stemningen, der gjorde spillene så populære. Til gengæld får du en omgang Hollywood-vrøvl og -eksplosioner, hvor den eneste lighed, der er til spillet, er titlen. 

 

Max Payne

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Max Payne (2008)

Mark Wahlberg som den iskolde og hævntørstige politibetjent fra spil-klassikeren Max Payne! Genialt? Nope, faktisk ret elendigt. Filmen blev da også haglet ned, da den udkom i 2008. Og med god grund. Mark Wahlberg, som ellers har oparbejdet sig et ry som en ganske habil skuespiller, var meget tæt på at smide det hele væk med denne fæle stinker af en film.  

 

Doom

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Doom (2005)

Det første Doom-spil udkom første gang i 1993 til pc, hvor det hurtigt revolutionerede genren inden for FPS-spil. Det på trods af, at Wolfenstein 3D faktisk var det første spil inden for sin genre. Der var derfor rigtig mange fans, der var begejstrede, da det blev annonceret, at der ville blive lavet en film bygget over det klassiske spil med action-bøffen The Rock (eller Dwayne Johnson, som han jo egentlig hedder og vil kaldes i dag). Filmen levede på ingen måde op til forventningerne, hvilket understreges af IMDB-brugernes hårde dom, hvor filmen kun får 5,2 stjerner uden af 10 mulige.

 

Street Fighter

ANNONCE
mmm.dk - Fra fede computerspil til fæle film mmm.dk

Street Fighter (1994)

Nej, nej, nej. Filmen Street Fighter, som er bygget over det klassiske beat 'em up-spil, er så ringe, at man skulle tro, manuskriptet var skrevet på lokumspapir under en heftig omgang diarré. Selv ikke en evig lækker Kylie Minogue kan hive dette makværk op på et respektabelt niveau. 'The Muscles from Brussels', Jean-Claude Van Damme, er ikke kendt for at lave de bedste film, men denne tager alligevel prisen som hans ubetinget dårligste. 

 

 

 

 

 

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt