Magasinet M!

Fra iPhone til Android

Eller rettere: Fra iPhone til Galaxy S6 Edge. Lykkedes det endelig at omvende denne anmelder?

I mine fem år hos M! har jeg testet mange smartphones. Som i rigtig, rigtig mange smartphones. Men min primære telefon har altid været en iPhone. Det har det, fordi tingene bare er lækrere på en iPhone - og brugeroplevelsen er langt mere flydende. Eller rettere, det vil sige, det var den. Samsungs Galaxy S6 Edge er den første Android-telefon, jeg har haft til test, hvor jeg har tænkt: "Nå, men tak for otte fantastiske år, kære iPhone. Men du er altså lige blevet overhalet indenom."

 

En flydende, lækker og hurtig oplevelse

Jeg ved ikke, om det er de mange kræfter under hjelmen eller om Lollipop bare har gjort underværker for Android, men alt kører super-flydende og -hurtigt. Min iPhone 6 Plus virkede pludselig gumpetung, da jeg vendte tilbage til den efter en uge. Det er superbefriende, at Samsung har skrottet meget af deres ligegyldige software, som der alligevel ikke var nogen, der brugte. Og så har hele brugerfladen fået en tiltrængt makeover. Det betyder, mine øjne endelig er stoppet med at bløde, når jeg tester Android. Jeg er stadig ikke imponeret over designet, når man hiver "rullegardinet" (kontrolpanelet) ned. Der kan Android stadig lære noget af iOS.

ANNONCE
Fra iPhone til Android

Den lækreste Galaxy - nogensinde

Endelig! Endelig har Samsung skrottet det billige plastikdesign og har lavet en smartphone, der faktisk føles som om, den er alle pengene værd. Man kan så diskutere, om der er nogen telefon overhovedet, der er 8.000 kr. værd. Faktum er dog, at designet og materialevalget er überlækkert. Telefonen føles - modsat sine forgængere - eksklusiv og dyr. Og helt subjektivt synes jeg, at den overgår iPhone 6. Hvem havde troet, den dag skulle komme? Jeg er stadig ikke overbevist om, at den buede glaskant er andet end en gimmick. Skulle jeg ud at købe en Galaxy 6-telefon i morgen blev det nok den almindelige model, der er 1.000 kr. billigere. 

 

Ny kamerakonge og et ultraskarpt display i verdensklasse

I sidste uge testede vi kameraet i Galaxy S6 Edge og holdt det op mod iPhone 6 Plus, der fik masser af rosende ord med på vejen, da telefonen kom ud sidste år. Vi kan blot konstatere, at der er sket voldsomt meget på et halvt år, da Galaxyen vandt samtlige kategorier i vores test. Så skal du tage billeder af vennerne en sommeraften, skumle snaps af damerne på klubben eller en spejlselfie på arbejdet, så vinder Galaxyen. Super AMOLED-skærmen er også i en kategori for sig selv. Med en pixeltæthed på 577 smadrer den alle konkurrenterne. iPhone 6 har til sammenligning en pixeltæthed på 326. 

Den bedste smartphone på markedet? 

Kort sagt: Ja. Det har taget Samsung seks år at nå her til. Men nu har de endelig, i min optik, væltet Apple af pinden. Apple har ikke længere "patent" på det lækre  design og det flydende OS. To punkter alle iOS-brugere fremhæver, når snakken falder på, hvilken telefon, der er den bedste. Står du og overvejer at skifte din gamle iPhone (eller Androidtelefon) ud, og kun går efter det absolut bedste, skal du ikke lede længere. 

Kongen er død. Kongen længe leve. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt