Magasinet M!

Fra tegning til film

De top ti sejeste tegneseriefigurer overført til film

Fra tegning til film

MagnetoTegneseriehelte og -skurke er ikke hvad de har været. På papir altså. For de seneste år har filmindustrien begunstiget os med en række fede filmatiseringer af tegneseriefigurer. Her følger de ti fedeste filmfigurer baseret på tegneseriefigurer.

10. Magneto
Alias: Max Eisenhardt, Erik Magnus Lehnsherr
Kendt fra: X-Men filmene (spillet af Ian McKellen)
Hvad er det, der gør Magneto så badass på film? Måske er det, at han spilles af Ian McKellen, også kendt som den hyggelige bessefar-agtige troldmand Gandalf i Ringenes Herre. Og alligevel er han stadig er overbevisende ondskabsfuld. Magnetos evne er, at han kan kontrollere magnetisme - det går især ud over Wolverine, der med sit metal-skelet er bygget til at blive lavet krøller på. Men Magneto bruger også evnerne til at smadre biler, broer, bygninger og bruge dine våben imod dig. Og så er han super manipulerende, og ingen kan vide sig sikker, når han først bestemmer sig for at få en på sin side. Gammel bedstefar eller superbadass skurk? Vi vælger det sidste.

Magneto er især kendt for sine overtalelsesevner:

HvisÃ' man kan kontrollere magnetisme, kan man vel ogsÃ¥ flytte verdens mest berømte bro, Golden Gate Bridge i San Francisco:

Se Magneto rydde en hel politieskorte af vejen uden anstrenge sig:

Iron Man


9. Iron Man a.k.a. Tony Stark
Kendt fra:
Iron Man (spillet af Robert Downey Jr.)
Filmatiseringen af den superklassiske superhelt af jern kunne meget vel have resulteret i noget makværk a la Daredevil. Men hvor flødebollen Ben Affleck ødelagde Daredevil, gav den altid seje Robert Downey Jr. Iron Man nogle ekstra dimensioner. Både med og uden dragten er Iron Man nemlig en f***ing badass med hang til drinks og hotte damer. Og med en overdådig selvtillid i bagagen.

Se traileren til filmen, og prøv så at bilde os ind, at du ikke bliver lidt opstemt:

ScenerÃ' hvor superhelte ifører sig deres dragter, er altid klassiske:

Bonusinfo: Iron Man, spillet af Downey Jr., har en cameo optræden i filmen The Incredible Hulk. Grunden til at du ikke finder Hulken på denne liste? Fordi filmen stank ... sorry.
Bonusinfo 2: Hvis du ser Iron Man igennem og bliver efter slut-credits er der en super-bonus til superhelte-fans: Der er nemlig en gæstevisit af Samuel L. Jackson som Nick Fury, Director of S.H.I.E.L.D.

Hellboy


8. Hellboy
Alias:
Anung un Rama
Kendt fra: Hellboy og Hellboy II (spillet af Ron Perlman)
Ligesom de andre superhelte på listen, er Hellboy ikke perfekt. Han har kæmpestore personlige problemer, især fordi han er så pissegrim. Det ændrer dog ikke på, at Ron Perlman som Hellboy er en af de mere vellykkede superhelte på film. Især fordi han konsekvent ryger de der store, fede cigarer. Og så den der jakke. Og den store gøb. Og kæmpehånden. Fuck it, Hellboy er bare for sej. Han slog nazisterne for pokker.

Hellboy er egentlig ret sej i det her interview med film-kanalen Reelzchannel.com:

Bonusinfo: Mexikanske Guillermo Del Toro har instrueret Hellboy-filmene. Han stod også for den geniale, omend lidt syrede, eventyrfilm Pan's Labyrint.

Batman


7. Batman
Alias:
Bruce Wayne
Kendt fra: Batman, Batman Returns, Batman Begins og The Dark Knight
Batman har været fed på film fire gange: To af gangene blev han spillet af Michael Keaton, de to andre gange blev han spillet af Christian Bale. Når Batman er dyster og ondsindet, er han også allerfedest. I de mellemliggende lortefilm om Batman blev den mørke hævner til en fjollet fastelavnsklovn. Men i hænderne på Keaton og Bale har han været en ondskabsfuld og supersej superhelt. Og så er han især fed, fordi der ikke er noget hokus pokus eller superevner over ham. Han er bare en meget meget vred mand. Med flere gadgets end James Bond.

Traileren til filmen fra '89:

Traileren til filmen fra '92:

Klassescene fra Batman Begins, hvor Bruce Wayne giver den gas uden dragten på:

Afhøringsscenen fra The Dark Knight viser meget klart, hvor ond og kold Batman kan være:

Bonusinfo: Tim Burton instruerede de to første Batman-film med Michael Keaton. De to næste film blev instrueret af Joel Schumacher med Val Kilmer og George Clooney som Batman. Begge film stank, og serien lå brak, indtil Christopher Nolan reddede os Batman-fans med Batman Begins og The Dark Knight.

Bonusinfo 2: Der var faktisk et par endnu tidligere Batman-film (fra 1943 og 1966), men de var heller ikke seje.

Optimus Prime


6. Optimus Prime
Kendt fra:
Transformers (stemme af Peter Cullen)
Listens eneste lastbil. Optimus Prime er lederen for de gode robotter Autobots fra planeten Cybertron. Denne rød-blå truck er superbadass af flere grunde. Blandt andet er det supersejt, at han er en lastbil og ikke noget åbenlyst som en ferrari. Han er retfærdig, men han slår også en forbandet proper næve. Og som det ses i den udmærkede filmatisering fra sidste år, så slås han til sidste bloddråbe (undskyld, benzindråbe). Hell yeah.

Alene måden Optimus Prime forvandler sig på, er nærmest nok til en plads på listen:

Her ser man Optimus Prime skille den ellers rimelig seje Bonecrusher ad på motorvejen:

Kong Leonidas


5. Kong Leonidas
Kendt fra: 300 (spillet af Gerard Butler)
Endnu en figur skabt af Frank "Sin City" Miller. Leonidas er hovedpersonen i den superdrabelige nyklassiker 300, baseret på tegneserien af samme navn. Den handler om slaget mellem spartanerne og de invaderende persere ved Thermopylæ. Hvis ikke du har set den, så er du ikke en rigtig mand. Og Leonidas er en ægte mand. Han er bøffet, han er badass, han er en gud med et sværd og så leverer han fantastiske kommentarer filmen igennem.

Slaget, hvor Leonidas kommer med den ultrafede kommentar "Give them nothing, but take from them everything":

Leonidas taler med, og disser, Kong Xerxes:

Bonusinfo: Kon Leonidas var konge af Sparta fra 489 før kristus til sin død under Slaget ved Thermopylæ i år 480 f.kr. På dette tidspunkt var han efter sigende næsten 60 år gammel.

Bullseye


4. Bullseye
Alias:
Lester (intet efternavn)
Kendt fra: Daredevil (spillet af Colin Farrell)
Okay, let's face it. Daredevil var en forfærdeligt dårlig film. Man havde nok håbet på, at der her var tale om en hel serie af film, da man hyrede flødebollen Ben Affleck til rollen som Daredevil og Jennifer Garner til rollen som Electra. Men i virkeligheden var der kun én figur i filmen, der var noget værd, og det var Colin Farrell's Bullseye - en psykotisk irer, der kan lave kastevåben ud af alting, og som altid rammer. Selv når han har drukket en ordentlig røvfuld bajere. PS: Lad være med at sige noget skidt om hans irske baggrund.

Pubscenen:

Flyscenen:

Kingpin og Bullseye:

Bonusinfo: Kun i filmen er Bullseye irer. I virkeligheden (altså i tegneserien) voksede han op i Bronx i New York.

Jokeren


3. Jokeren
Alias: Ukendt
Kendt fra: The Dark Knight (spillet af Heath Ledger)
Jack Nicholsons udgave af the Joker fra filmen Batman (1989) var überfed. Så det siger ikke så lidt om Heath Ledgers Joker, at hans udgave er bare lidt federe. Jokeren i The Dark Knight er muligvis den vildeste, sejeste tegneserieskurk på film nogensinde. En ragende sindssyg voldsmand og sadist, med hang til at fortælle flere, farverige historier om sine ar. Og leverandør af adskillige, historiske citater. Let's put a smile on that face!

Scenen med Jokerens magiske forsvindingstrick:

Jokeren fortæller om sine ar ... Whyyyyy soooooo seriouuussssssssss:

Come on, hit me!:

Marv


2. Marv
Kendt fra: Sin City
(spillet af Mickey Rourke)
Kulttegneserien var med til at få skaberen Frank Miller på landkortet, især da den blev filmatiseret. Og så introducerede den os for en af tidens mest badass figurer: Marv, i filmen spillet overbevisende af den gamle boksebold Mickey Rourke. Marv smadrer alt og alle på sin vej, men kun hvis de har fortjent det. Har de derimod det, så får de også alt hvad remmer og tøj kan holde af tortur og smadder. Oh yeah, ingen skal fucke med Marv og hans damer.

Tortur:

Flygter fra politiet:

Bonus: Marv blev introduceret i den første udgivelse i Sin City-serien "The Hard Goodbye" i 1991.

Wolverine


1. Wolverine a.k.a. Logan a.k.a. James Howlett
Kendt fra:
X-Men filmene (spillet af Hugh Jackman)
Wolverine er bare übercool. Hvorfor? Manden har kløer der kan skyde frem fra hans knoer, sgu da! Er det ikke grund nok, så tjek de der ultabadass bakkenbarter ud, som alle os med begrænset skægvækst stadig desperat forsøger at efterligne. Wolverine er i øvrigt sej, fordi han ikke er en eller anden spejderdreng med gode manerer. Når Wolverine går berserkergang, så kan intet stoppe ham. Og først bagefter kommer der en smule dårlig samvittighed. Bare en smule.

Bonusinfo: En wolverine hedder på dansk en jærv og har intet at gøre med ulve. En jærv er af mårfamilien, men vejer 25 kilo i modsætning til sine slægtninge i Danmark. Den er kendt for sit iltre temperament, stærke bid og kamikaze-indstilling til livet.

Bonusinfo 2: Wolverine (altså helten) vender tilbage på det store lærred i 2009 i filmen X-Men Origins: Wolverine. Du kan se teaseren for filmen her:

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce