Magasinet M!

Fremtidens teenagere kan miste deres mødom til sexrobotter

At sex med robotter i fremtiden bliver helt almindeligt er ikke en fjern tanke ifølge en robotprofessor. Men det kan meget vel blive fatalt for vores samfund.

Fremtidens teenagere kan miste deres mødom til sexrobotter

Hvordan ville dit sexliv mon se ud, hvis du var vokset op i en tid, hvor det at have sex med robotter var helt normalt? Ja, det lyder som noget fra en science fiction-film, men rent faktisk kan det blive aktuelt for fremtidens teenagere. Og ifølge en ekspert kan det få altødelæggende konsekvenser for vores samfund.

Ved Cheltenham Science Festival i sidste uge advarede professor Noel Sharkey fra Sheffield University imod den teknologiske udvikling, skriver engelske The Mirror.

"Man kan allerede få sexrobotter nu, og de vil bestemt blive mere almindelige inden for de næste 10 år. Jeg tror, at der vil komme aldersgrænse på. Det burde der i hvert fald, men hvis eksempelvis din mor eller far har en, vil du kunne snige dig ind og bruge den," sagde Sharkey og tilføjede:

"Det er ikke noget problem at have sex med en maskine. Men hvad nu, hvis det er din første gang, dit første forhold? Hvad synes du om det modsatte køn så? Hvad tror du, en mand eller en kvinde er? Det vil komme i vejen for det virkelige liv og stoppe folk fra at indlede forhold med almindelige mennesker."

For nyligt er der ligeledes blevet advaret imod, at sexrobotternes opstandelse kan være med til at skabe præstationsangst hos både mænd og kvinder, som frygter, at de ikke vil kunne matche robotternes sex-skills.

De teknologiske fremskridt betyder, at sex med menneskelignende robottoer - som eksempelvis sci-fi-flicks som Ex Machina har portrætteret - bliver til virkelighed.

ANNONCE

Ekspert i kunstig intelligens David Levy forudsiger, at efterhånden, som folk bliver mere komfortable med robotter, vil sexrelationer - ja, sågar kærlighed og ægteskab - med robotter blive mere og mere populært.

Men fordi at disse mandlige og kvindelige sexrobotter vil blive bygget til forbrugerens specifikke samt perfekte idealer, vil de mennesker med ikke-perfekte kroppe kunne blive bange for, om deres partner nu også bliver tilfredsstillet af dem.

I mellemtiden har britiske forskere fundet ud af, at hver fjerde af Storbritanniens unge med glæde vil date en robot. Robotten skal dog - ifølge de unge - matche deres præferencer perfekt og se ud som et rigtigt menneske. Ser man på hele befolkningen, er det kun 17 procent, der vil være villige til at gå på en robotdate (det er stadig ubehageligt mange, synes vi).

"Vores kroppe, vores identiteter og vores sanser bliver hele tiden forbedret takket være teknologien og de samfundsmæssige forandringer, siger Ghislaine Boddington, medejer og kreativ direktør hos East London Design Unit ifølge The Mirror.

Det er ikke lang tid siden, vi skrev om, hvordan fremtidens bordeller vil kunne komme til at bestå udelukkende af sexrobotter. En ting, som også førte visse problemer med sig, og som du kan læse om her.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE