Magasinet M!

Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus

Vi lever ikke i et særlig farligt land. Men man kan stadig få vilde adrenalinsus i lille, flade Danmark.

Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus
Hej haj!

Hvad: Dyk i Kattegatcentrets hajtank

Jeg står og kigger ned i hajtanken, da jeg møder dykkerinstruktøren Teddy. Imens han stille og roligt forklarer, hvordan dykket skal foregå, skæver jeg mere og mere nervøst ned i bølgerne. Cirka hver tiende sekund svømmer store hajer forbi, og jeg kunne sværge på, at de kigger sultent på mig. En halv time senere er jeg hoppet i en våddragt, træder over afspærringen, som holder folk væk fra hajerne, og glider stille ned i vandet. I samme sekund jeg stikker snuden under overfladen, ser jeg lige ind i øjnene på en 2,5 meter lang haj, som glor tilbage uden at blinke. Jeg bliver overrasket over, hvor tæt den er på mig, og glemmer helt at trække vejret de første 30 sekunder. Hajen har i modsætning til mig tydeligvis prøvet det her før. Den glor på mig en sidste gang, vender om og svømmer væk. Jeg erikkedød endnu. De første fem minutter i tanken forsøger jeg at holde styr på, hvor alle hajer er. De skal sat'me ikke snige sig ind på mig. Men langsomt vænner jeg mig til de store dyr. Efter en halv time svømmer jeg langsomt op til overfladen uden bidemærker, og i flere timer efter er jeg ét stort smil.

Adrenalinsus: 2/6

 

ANNONCE
Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus
1.. 2.. 3.. skyd praktikanten!

Hvad: Drengene fra Kongelunden Paintball jagter praktikanten igennem en paintballbane

Jeg kan mærke, hvordan mælkesyren tæsker rundt i kroppen. Ikke af udmattelsen, men af ren frygt. Foran mig ligger den største paintballbane, jeg nogensinde har været på, og rundt på banen sidder tre snigskytter med hver sit gevær. Jeg kigger nervøst rundt om hvert hjørne imens min krop instinktivt krøller sig mere og mere sammen for hvert skridt jeg tager. Hvornår kommer det? Og hvorfor fanden kan jeg ikke se dem? Plaff! Jeg når lige at høre skuddet, før kuglen smækker imod min brystkasse. Fuck. Jeg begynder at løbe, men pludselig flyver salver af skud imod mig. Jeg kigger panisk rundt for at finde ud af, hvor skuddene kommer fra, men ser intet. Da jeg kommer til enden af banen er jeg ramt omkring 15 gange. Det føles som 1.000 dværge, der tæver løs på mig med deres små næver. Og nu skal jeg minsandten tilbageigen.Små malingkugler flyver i bølger imod mig, og hver gang de rammer, bliver smerten værre. Fuldstændig mod mit instinkt løber jeg lige imod skuddene. Den eneste mulighed er fuld sprint. Da jeg endelig hopper i sikkerhed er jeg ramt 40-50 gange og mit blod koger. Selv et par minutter senere, da skytterne kommer gående med kæmpe smil, ryster hele min krop.

Adrenalinsus: 5/6

 

ANNONCE
Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus
Verdens vildeste gyngetur

Hvad: 8 meters frit fald efterfulgt af 34 meters mega-gyngetur og 17 meter rebstige på Refshaleøen

Jeg står i toppen af et 40 meter højt tårn. En instruktør fra tocpe.dk er ved at rigge mig til med forskellige snore og elastikker, og jeg kigger ned efter min fotograf. Han ligner en myre, selvom han står på en hævet platform. Jeg er ikke højdeskræk, men fuck, der er alligevel langt ned. Ikke desto mindre tager jeg et skridt ud i ingenting og begynder at falde. "Nu dør jeg," tænker jeg, imens elastikken hænger slapt foran mig. Den virker på ingen måde som om, at den vil tage fat efter otte meter, men pludselig bliver jeg fyret afsted på verdens vildeste gyngetur. G-kræfterne strækker mit fjæs ud som en tegnefilmsfigur skudt ud af en kanon, men nu er frygt blevet til lykke, og hele min krop er fyldt op af energi.
Nu er der bare ét problem. Jeg hænger 20 meter over jorden, og den eneste måde at komme væk, er 17 meter rebstige, lige op. Jeg begynder langsomt at kravle op, men allerede efter få meter begynder armene at syre. 11 minutter senere når jeg toppen, fuldstændig udmattet og ude af stand til at bruge mine arme. Men gyngeturen var det hele værd.

Adrenalinsus: 6/6

 

ANNONCE
Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus
Naturlig narko

Hvad: Vinterbadning på Islands Brygge

Da jeg står på kanten af havnebadet, er jeg lidt usikker på, om jeg kan få tvunget mig selv i vandet. Jeg har lige fået at vide, at vandet er 1 grad varmt, og det er pænt koldt i min bog. Da jeg hopper, når min hjerne lige at sende kuldesignalerne fra min storetå op til hjernen, før hele min krop er under vand. H-h-h-hold da kæft! Min hud føles som om, den eksploderer, og jeg begynder at trække vejret med 100 km/t i timen, imens mine lunger trækker sig sammen, og gør det umuligt at få nok ilt indenbords. Jeg dykker under igen og føler det kolde vand prikke i ansigtet. Det er sindssygt koldt, og en tur under i de kolde fællesbade på Roskilde Festival virker lige pludselig som en afslappet oplevelse. Efter cirka 30 sekunder flyver jeg op af den lille metalstige på bassinkanten, og kan med det samme mærke, at min hud går helt amok, og ikkeanerhvad der sker. Til gengæld løber der pludselig en ekstremt behagelig følelse af endorfiner igennem kroppen, og jeg bliver helt høj af det. Fuck det føles godt! Jeg kan slet ikke mærke kulden længere, og mit humør er helt i top. Hele turen i bilen derfra svæver jeg på en lille sky.

Adrenalinsus: 4/6

 

ANNONCE
Frygt er for tøser - M! tester adrenalinsus
Mandesport på den voldsomme måde

Hvad: Udfordring med det amerikanske fodboldhold Copenhagen Towers

Nogle gange får jeg idéer, som viser sig at være enormt dumme. Og da jeg står over for to kæmpe linemen og en linebacker fra Copenhagen Towers, og langsomt begynder at løbe imod dem, har jeg lidt på fornemmelsen, at det her er en af den slags idéer. Men det er netop det, som får mit adrenalin op at ringe. Jeg ser dem komme imod mig, og kan mærke hvordan hele min krop forsøger at fortælle min hjerne, at jeg burde vende om og løbe min vej, imens jeg langsomt prøver at gøre mig klar til smerten. Et øjeblik senere flyver jeg baglæns igennem luften, alt ilt pumpet fuldstændig ud af lungerne, og rammer hårdt jorden bag mig. Avs. Jeg rejser mig op og kigger på de grinende spillere, og griner selv med, for det var jo egentlig ret sjovt. Jeg prøver igen, men lige meget hvor godt jeg prøver at finte mig forbi eller løbeudenom,så er de der bare. SLAM og jeg flyver... Og lander. Efter et par omgange griner jeg knap så meget, men samtidig er det skide fedt, og taler til den rigtige mand i mig. Der er altså et eller andet over at tage en ordentlig omgang tæsk og så rejse sig igen. Jeg kunne sgu godt finde på at møde op til en af deres rookie-days i foråret. Når jeg lige har fået tapet hele min krop ind i sportstape..

Adrenalinsus: 3/6

 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce