Magasinet M!

Fungerer parforhold bedre, hvis kvinden tager de huslige pligter?

Fakta?

Opdateret 12/9-19: Denne artikel udledte oprindeligt, at parforhold hvor kvinder bar den største andel af de huslige pligter, fungerer bedre. Dette er ikke konklusivt påviseligt, ud fra de citerede kilder i artiklen. 


I en tid med mange feminister, ja så må vi formode at de huslige pligter deles mere og mere ligelidt imellem kønnene. Men ifølge resultaterne fra en undersøgelse lavet af Rockwool Fondens Forskningsenhed, så går et parhold altså bedre, hvis det er kvinden som varetager de huslige pligter. 

I følge Berlingske, som har kigget ned i undersøgelsen lavet af Rockwool Fondens Forskningsenhed, så er den laveste skilsmisserate i de parforhold, hvor kvinden har størstedelen af de huslige pligter. Så, næste gang kæresten brokker sig over at hænge vasketøjet op, eller beder dig tage fat i støvsugeren, så husk hende på, at det er det bedste for jeres parhold, hvis hun har størstedelen af de huslige pligter. Det sagt, så kan mænd altså også godt støvsuge. En gang imellem uden det skader kærligheden. 

Undersøgelsen viser, at der er 13% risiko for, at forholdet går i stykker, hvis kvindens andel af de huslige pligter udgør 60%. Risikoen for at forholdet går i stykker stiger til hele 23%, hvis manden andel af pligter er 75%. Hvis det er manden, som står for alle de huslige pligter derhjemme, ja, så stiger risikoen for skilsmisse med op til 40%.

Det vi kan konkludere er vel egentlig bare, at hvis vi som mand eller kvinde har størstedelen af de huslige pligter, så bliver vi trætte, føler os uretfærdigt behandlet og så smuldrer kærligheden. Det giver vel egentlig sig selv? 

Peter Fallesen, som står bag rapporten fra Rockwool Fonden siger:

"Det kan ikke ud fra studiet konkluderes, at man er mere tilbøjelig til at blive sammen, hvis man begynder at lave så meget som sin partner. Men, man kan konkludere, at par, der deler de huslige pligter meget ulige, har større risiko for at gå fra hinanden".

Så næste gang hun spørger dig, om du vil tage støvsugeren, så tænk over, hvornår du sidst har støvsuget, og om det måske faktisk er ved at være din tur. For kærlighedens skyld..

ANNONCE
Del

Seneste nyt