Magasinet M!

Game of Thrones slår vild rekord ved tv-seriernes svar på Oscar-uddelingen

Så blev det endegyldigt slået fast: Game of Thrones er den største serie nogensinde.

38. Så mange gange har Game of Thrones nu vundet en Emmy-statuette efter nattens prestigefyldte Emmy Awards - tv-seriernes svar på Oscar-uddelingen. Dermed cementerede den populære serie sin status som en af verdens største nogensinde og overhalede samtidig Frasier i samlede antal Emmy-priser, som indtil i nat var den serie, der med sine 37 statuetter havde været den mest vindende.

Game of Thrones vandt ved nattens ceremoni hele fem priser - heriblandt for bedste dramaserie, hvilket var andet år i træk.

Set med danske øjne var det også en stor aften, da Susanne Bier noget overraskende vandt prisen for bedste instruktør af en miniserie/tv-film foran forhåndsfavoritten The People v. O.J. Simpson. Det gjorde hun for sin spion-thriller-serie Natportieren - på engelsk The Night Manager. Og det er første gang nogensinde, at en dansk instruktør, der i forvejen har en Oscar-statuette (Bier vandt i 2011 en Oscar for den fremragende Hævnen, red.), også vinder en Emmy.

ANNONCE
Apega/Wenn.com - Game of Thrones slår vild rekord ved tv-seriernes svar på Oscar-uddelingen Apega/Wenn.com

Af andre store vindere skal Julia Louis-Dreyfus nævnes, der for andet år i træk og femte gang i alt kunne trække sig sejrsrigt ud af skuespilkategorien i 'bedste komedie-serie' for sit portræt af en kvindelig vicepræsident i Veep, der også vandt Emmyen for bedste komedieserie. Jeffrey Tambor vandt ligeledes sin anden Emmy i træk for sin rolle som den transseksuelle Maura Pfefferman i komedieserien Transparent.

I drama-kategorien vandt Rami Malek for første gang en Emmy for sin rolle i hackerserien Mr. Robot, mens Tatiana Maslany tog sig af samme pris i den kvindelige kategori for sin rolle i Orphan Black.

Du kan se alle vinderne her.

ANNONCE
Del
Om forfatteren
M! M!

Følg på:
Facebook
Instagram

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt