Magasinet M!

Gammel bærbar læsset med virus og malware sælges på auktion for 9 millioner kroner

Kunst?

En gammel Samsung laptop fra 2008 er netop blevet bortauktioneret for 9 millioner kroner. 

Det der kunne være dine bedsteforældres malware-inficerede gamle spand, er i virkeligheden et "kunsværk", skabt af kunstneren Guo O Dong.

Den gamle laptop er læsset med 6 af verdens værste computer-vira, et stykke installationskunst, der repræsenterer den direkte trussel, som computere kan skabe for os. 

De 6 stykker malware repræsenterer til sammen monetære skader på IT-udstyr for over 95 milliarder dollars. 

ANNONCE
  • ILOVEYOU

ILOVEYOU virusen blev distribueret via e-mails og fildelingstjenester, og inficerede mere end 500.000 systermer, med mere end 15 milliarder dollars i skader til følge.

  • MyDoom

MyDoom er en orm, der blev skabt af russiske e-mail spammers. Det var en af de hurtigst spredende orme, og den er estimeret til at have forvoldt skader for 38 milliarder dollars. 

  • SoBig

Sobig var en trojaner-virus, der blev spredt via e-mails. Malwaren kopierede filer, emailede sig selv videre, og kunne gøre skade mod både software og hardware. Den er estimeret til at have skadet hundredetusindevis af systemer, med mere end 37 milliarder dollars i skader til følge. 

  • WannaCry

WannaCry er en viral ransomware cryptoorm, der skabte backdoors i systemerne den ramte, og som kunne benyttes til at tage private filer som gidsel. Den ramte mere end 200.000 systemer på tværs af 150 lande. Skaderne løb op i 4 milliarder dollars.

  • DarkTequila

DarkTequila var en sofistikeret malware, der primært var målrettet brugere i latinamerika. Malwaren stjal bankoplysninger og virksomhedsinformationer - og kunne indsamle oplysningerne mens maskinen var offline. Denne virus har kostet millioner blandt brugerne.

  • BlackEnergy

BlackEnergy 2 benyttede rootkits og proces-indskydelser og var godt krypteret - med meget langsomme systemer til følge. Virusen var en del af et cyberattack, der ramte en kæmpe andel af maskiner i Ukraine, tilbage i december 2015.

ANNONCE

Maskinen blev bortuaktioneret på websitet thepersistenceofchaos.com, og det vindende bud lød i går, på 1.345.000 dollars. Damn. 

Del
Om forfatteren
 Mikkel M. Vermeulen Mikkel M. Vermeulen

Følg på:
Facebook
Instagram

Hey guys og girls! Følg mig på Instagram - det er det letteste sted at komme i kontakt om diverse tiltag og læserforslag 

Business: mmv@mmm.dk

Vil du blogge hos os?

Seneste nyt