Magasinet M!

Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj

Er det en nerf gun? Er det en vandpistol? Nej, det er en GEL BLASTER

Måske har du set dem på Youtube, Tik Tok eller andre sociale medier. Gel blasters stiger med raketfart i popularitet, og det er ikke svært at se hvorfor. 

Gel Blasters, Gel Guns Gel Shooters, Water Gel Guns - kært barn har mange navne - men det er alle navne for den samme type af legetøj, der først blev populære i Kina og siden har spredt sig med raketfart - og nu også begynder at tage fat herhjemme - særligt i takt med, at vejret bliver bedre.

Det er ikke dyrt at komme i gang med Gel Blasters til en slags udvidet vandleg. Den grønne Gel Blaster riffel vi har brugt til denne artikel koster blot 499 kroner, og det er inklusive genopladeligt batteri, "magasin" og de første gel balls til at skyde legen i gang.

Hvad er gel blasters? 
Gel blasters kan man sige er en mellemting mellem de populære nerf guns og vandpistoler. En slags elektrisk vandpistol - der bare ikke skyder med vand, men vandbaserede gele-kugler. Altså et relativt harmløst stykke legetøj. Som navnet nok antyder, skyder gel blasters med små "gel" kugler. Disse 1,75 mm store kugler skal blot puttes i vand, hvorefter de absorberer vandet, og vokser til en størrelse på 7-8 mm - over 3-4 timer.

Det giver altså bløde gele kugler, som bliver skudt ligesom airsoft kugler, mens de ikke har de begrænsninger en traditionel vandpistol har. Gel kuglerne består 99% af vand, og er let bionedbrydelige, så man skal ikke engang tænke på oprydningen bagefter. Dette gør Gel blasters den perfekte til leg udenfor f.eks. på en solfuld sommerdag(eller en snefuld vinterdag som vi har gjort). Gelblasters kan mærkes, men gør ikke decideret ondt, og den eneste beskyttelse man reelt har brug for, er et par beskyttelsesbriller -  det er vigtigt at beskytte øjnene! Vi understreger: Brug beskyttelsesbriller. Better safe, than sorry.

ANNONCE

Er Gelblasters sikre? 
Ja, Gelblasters som f.eks. den grønne AR på billedet har en udgangshastighed på omkring 100m/s, og kan mærkes, men gør ikke ondt. Selvfølgelig er det vigtigt at beskytte dine øjne med nogle beskyttelsesbriller som f.eks. disse.

Selv om Gelblaster kugler er bløde, er de stadig ubehagelige at blive ramt i øjet med. De fleste objekter tager heller ikke skade af at blive ramt af en Gelblaster, så hvis dit sigte ikke er i top, gør det ikke noget hvis du kommer til at ramme et vindue bagved. Gel kugler er 100% bionedbrydelige. Så snart de er skudt af, disintegrerer de og begynder at fordampe. Gel kugler efterlader ikke noget giftigt materiale eller farve, og giver heller ikke pletter. 

Hvordan føles det at blive ramt af en Gel Blaster?

Med udgangshastigheden på geværet vi har brugt - ca 100m/s, kan man godt mærke, hvis man bliver skudt med vandperlerne. På bar hud føles det som at blive svirpet af et elastik, mens det er lidt svagere gennem tætsiddende tøj - på overtøj kan det ikke mærkes. 

ANNONCE
Quick-facts og rart at vide om Gel Blasters

Produkterne i denne artikel forhandles af hos den danske webshop Handelshuset Aulum (Reklamelink)

  • Gel blasters og gel shooters ligner airsoft-våben, men de skyder gelkugler i stedet for plastikkugler.
  • De gelkugler, der bruges i disse legetøj, er lavet af et superabsorberende polymer, der kan absorbere vand op til flere hundrede gange deres egen vægt.
  • Gel Blasters er sikre at bruge, men de kan stadig forårsage mindre skader, hvis de rammer følsomme områder som øjnene, så det er vigtigt at bære beskyttelsesbriller. 
  • Aldersgrænser: Flere legetøjsbutikker markedsfører disse legetøjspistoler til børn i alderen 12 år og opefter. Vi vil dog ikke anbefale det til børn, uden kyndig instruktion og opsyn af en voksen.
  • Gelkugler er bionedbrydelige og relativt miljøvenlige. De opløses i vand og luft inden for få dage efter at være blevet skudt.
  • Disse legetøj kommer i en bred vifte af stile, fra kompakte legetøjs-pistoler til fuld størrelse legetøjs-rifler, og kan være batteridrevne eller manuelt betjente.
ANNONCE
Gel-kugler før og efter vand - Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj Gel-kugler før og efter vand

Hvad er det fede ved Gel Blasters?

Gelblasters er sjove! Det er det allerstørste plus ved Gelblasters. Men udover at være sjove, er Gelblasters også billige. Både at købe og at skyde med. De fleste gelblasters bliver drevet af et genopladeligt batteri, hvilket betyder at man ikke skal til at købe nye batterier hele tiden. Der er heller ikke et behov for at købe gaspatroner som til f.eks. hardball. Og måske vigtigst af alt, så er Gel blaster ammunition ekstremt billigt! 10.000 skud koster kun 59 kroner, og så er du skydende i lang tid! Og så behøver man ikke engang rydde op efter gelblaster kugler!

ANNONCE
Denne Gel Blaster gun benytter et medfølgende genopladeligt batteri, til at drive kuglerne frem - Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj Denne Gel Blaster gun benytter et medfølgende genopladeligt batteri, til at drive kuglerne frem

Hvor mange skud kan en gelblaster skyde? 
Det afhænger af hvilken Gelblaster man vælger. En gelblaster som den på billedet og som set i videoen kan holde omkring 800-900 gelkugler.

Gelblasteren på billederne er elektrisk. Dette vil sige at du blot skal lade batteriet op, fylde kuglerne i magasinet og trykke på aftrækkeren. Så sker resten automatisk! Så kan du altså skyde 800 skud uden at skulle genlade!

ANNONCE
800-900 skud - Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj 800-900 skud

Hvilke typer Gelblasters findes der?
Gelblasters findes i mange størrelser. De fleste Gelblasters er elektriske og batteridrevne. Nogen er udformet som håndpistoler, mens andre er udformet som større våben. Nogen Gelblasters ligner endda også rigtige våben, så hvis man er mere til det look så er det også en mulighed! F.eks. fås der en Gelblaster-version af ARP-9! 

Lige meget om du vil bruge en Gelblaster i haven eller til større arrangerede gelblaster-matches, er der en Gelblaster der passer til behovet! 

ANNONCE
Gelblaster - Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj Gelblaster

Kan man modificere Gelblasters?

Ja- Mange Gelblaster modeller ligger op til at kunne modificeres og kan være ret alsidige. Denne model kan f.eks både skyde med gel kugler og også skyde med nerf patroner ligesom en nerf gun. Man kan også tilføje lyddæmper hvis man vil det. Den er dog mest kosmetisk. 

ANNONCE
Gelblaster - Gel Blasters: Sommerens must-have legetøj Gelblaster

Kan jeg købe en Gel blaster lovligt i Danmark?

Ja, Gelblasters er ved at komme til Danmark. F.eks. Kan du købe Gelblasters i Danmark hos Handelshuset Aulum

Her kan du også købe Geblaster ammunition.

Foruden et stort udvalg af Gelblasters har Handelhuset Aulum også alt mellem himmel og jord, når det gælder hardball, nerf og soft guns. Handelshuset Aulum er helt klart et besøg værd!

OBS: Vi har lånt vores Gel blaster kit af Handelshuset Aulum, og links i denne artikel kan resultere i, at vi får en lille håndøre, hvis du vælger at købe noget derfra. Selve denne artikel er ikke reklame som sådan, men er skrevet ud fra vores eget udgangspunkt og oplevelser med produktet. Vi vil anbefale at købe Gel Blasters fra anerkendte butikker - hos Handelshuset Aulum har de lang erfaring i salg af mere seriøse hobbyartikler som luftgeværer og airsoft-guns, og det betyder også at de har ekstraordinært godt styr på diverse sikkerhedsudstyr. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce