Magasinet M!

Gellets: Alt om de formskiftende vandperler og Gel Blaster Ammo

Det skal du vide om Gellets og gele kugler og Gel Blaster skud

Gellets, har mange forskellige navne: Gelekugler, vandperler - og ikke mindst; Gel Blaster ammunition. 
Officielt hedder gele-kuglerne Gellets, når de sælges med det officielle Gel Blaster® mærke. 

Gellets er små gele-kugler, som opsuger vand og vokser til en størrelse på omkring 7 mm. Når Gellets er i deres maksimale størrelse, er de bløde, men stadig spændstige. Det føles lidt som sma? hoppebolde, og hopper ogsa? utroligt godt, sa? pas pa? med at tabe dem! 

Hvorfor er Gellets blevet så populære? 

De små gele kugler er ikke bare lige dukket op fra et øjeblik til et andet, men de har, som mange andre aktuelle trends, vandret en sejrrig gang over TikTok kanaler og andre sociale medier, hele vejen til landets største butikker.
De er fascinerende som et lille fysikeksperiment i sig selv, men finder især anvendelse som ammunition til Gel Blaster-pistolerne, som kan købes de samme steder. Det er et knapt så hårdtslående, mere skånsomt og sjovt alternativ, til f.eks. paintball og hardball - og et godt alternativ til skumkugle-pistoler, hvis du har en hang til at løbe tør for den slags. 

ANNONCE
Uvandede gellets - Gellets: Alt om de formskiftende vandperler og Gel Blaster Ammo Uvandede gellets

Hvad er Gellets? 

De Gellets vi snakker om her, bruges som ammunition til hobby-serien fra Gel Blaster®. 

Men Gellets har også andre formål - nogle bruger vandperler til deres orkideer, for at give dem et mere interessant udseende. 

Hvordan laver jeg Gellets? 

Du skal blot hælde dine små gele kugler i en beholder og tilsætte vand. Vent omkring 3-4 timer. Vandperlerne vil suge vand til sig, og blive omkring 100 gange deres originale størrelse. Dine Gellets kan ikke blive større, end det de er beregnet til. Det vil sige, at når dine Gellets har nået deres maksimale størrelse, så forbliver de den størrelse. Du skal derfor ikke være bange for at dine Gellets ligger i vand for længe. 

ANNONCE
Selvlysende Gellets! - Gellets: Alt om de formskiftende vandperler og Gel Blaster Ammo Selvlysende Gellets!

Hvilke Gellets skal jeg vælge? 

Gellets findes i mange forskellige farver. Ovenikøbet er de meget billige, så du kan roligt købe nogle forskellige for at se hvilke farver der er sjovest. 

Gellets findes oftest i farver som blå, orange, lilla, og andre skrigende versioner. 

Men der findes endda også Gellets som er selvlysende, nemlig Starfire Gellets, der bruges til den særlige Gel Blaster Starfire eller med en Starfire Activator, med ultraviolet lys, - hvilket lyder som en helt lækker ide, hvis man planlægger en natte-fight.

Du kan finde de mange forskellige originale Gellets og originale Gel Blasters i hele landet hos Bilka, Føtex og Elgiganten.

ANNONCE

Er Gellets farlige? 

Hvis de bliver skudt ud af en Gel Blaster, kan de små gele-kugler være trælse at få i øjnene, derfor er det anbefalet at have beskyttelsesbriller på, når man spiller med Gellets og Gel Blasters. 

Gellets er små gele-vandperler som består 99% af vand. Farverne smitter ikke af. Gellets fordamper, så snart de er blevet brugt, og dermed er der ingen efterladenskaber, som man skal rydde op. Der er ingen skadelige stoffer i Gellets. Derfor kan du roligt bruge dem i for eksempel haven, hvor dine kæledyr også færdes. Det er dog ikke anbefalet at spise Gellets, men det er mere forbundet med kvælningsfare. Derfor kan Gellets være farlige for meget små børn, hvorfor det er vigtigt at holde dem uden for rækkevidde af meget små børn. 

ANNONCE

Hvad er Gellets lavet af? 

Gellets eller vandperler er lavet af super-absorbent polymer eller "SAP"-kugler. Det kaldes også natriumpolyakrylat. Det er en slags salt, som kan absorbere 100 til 1000 gange sin masse i vand, hvilket jo gør det smart til netop at lave Gellets af. 

Hvor længe holder Gellets? 

Hvis du ikke vil bruge din Gel Blaster ammunition med det samme, kan de holde op til flere uger i en beholder med vand - i køleskabet. Hvis de står ved stuetemperatur, bliver vandet hurtigere dårligt, da højere temperaturer accelererer bakterievæksten i vandet. 

ANNONCE
Gellets kommer i alverdens farver - Gellets: Alt om de formskiftende vandperler og Gel Blaster Ammo Gellets kommer i alverdens farver

Hvordan føles det at blive ramt af Gel Blaster? 

Afhængigt af udgangshastigheden på den Gel Blaster du fyrer Gellets ud af, føles det lidt som at få et svirp med en elastik, på bar hud. Derfor kan det være en god ide at have langærmet trøje på, når man spiller med Gel Blasters. 

ANNONCE
Splattede Gellets - Gellets: Alt om de formskiftende vandperler og Gel Blaster Ammo Splattede Gellets

Hvad sker der med Gellets når man fyrer dem af? 

Når en Gellet bliver blastet ud af en Gel Blaster, vil den i de fleste tilfælde "eksplodere" eller "splatte", i en masse små stykker, som så hurtigt vil fordampe. Afhængigt af hvad Gellets rammer, kan det også være at de ikke splatter. En usplattet Gellet vil tage længere tid om at fordampe, men indenfor få timer vil den også fordampe ind til sin originale størrelse, og blive til ingenting.

Find dine Gellets hos Bilka, Føtex og Elgiganten.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce