Magasinet M!

Gem jer: Nyt spionfly letter snart - og det har ingen pilot

Det amerikanske luftvåben (USAF) sender om få år et helt nyt superspionfly i luften. Et fly med det korte navn TR-X. Et fly, der kan manøvrere og bombe helt uden en pilot. Shit!

De fleste drenge har haft et lille, uskyldigt modelfly stående i vindueskarmen på drengeværelset hjemme hos mor og far. Måske et de selv har malet. Nååårgh, hvor sødt. 

Men det fly, du nu skal høre om, er hverken sødt eller drenget - og det kan bestemt ikke stå i vindueskarmen.

I 2019 sender et af de førende, amerikanske firmaer inden for luftfartindustri, Lockhead Martin, sammen med United States Air Force (USAF) et helt nyt vanvidsfly i luften. Det er et spionfly, der nærmest lydløst kan flyve sig ind på fjenden og om nødvendigt bombe den.

Spionflyet hedder TR-X. Og det vildeste ved det nye vidunder er, at det som fjernstyret drone kan flyve helt uden en pilot. Dermed risikerer man ikke en pilots liv.

Men her stopper de vanvittige fly-features tilsyneladende ikke. For ifølge den strategiske forretningsmanager bag det nye fly, så kommer det med stor sandsynlighed til at blive udstyret med både offensive og defensive laservåben. Laseren udgøres af en kraftfuld, infrarød stråle, som kan indstilles til en lavere eller højre styrke, alt efter om man ønsker at blænde sin fjende eller detonere dens våben og sprænge dens motorer eller andet væsentlig elektronik i luften. Det skriver Daily Mail.

Øverst kan du se et billede af det nye superspionfly.

Flyet hører under kategorien 'taktisk rekognosceringsfly' og er det næste fly i serien 'U-2', som Lockhead Martin og det amerikanske luftvåben har lavet. 

For flyfanatikere bliver det måske også en smule sørgeligt. Det nye superspionfly TR-X bliver nemlig afløseren for det legendariske spionfly Dragon Lady, der i år har 60 års jubilæum (hurra!) i det amerikanske luftvåben. Et fly, der blandt blev brugt flittigt under den kolde krig til taktisk at lure Sovjetunionen af ved at tage billeder fra flere kilometers højde.

Det er ikke mange detaljer, der er kommet frem om det nye spionfly TR-X - ud over den vanvittige laser og det pilotløse påfund. Men at dømme ud fra den stadig levende Dragon Lady's egenskaber skal TR-X nok blive en lusket og bombefarlig fætter for fjenden. Dragon Lady kan flyve i op til 12 timer i mere end 21 kilometers højde - mere end dobbelt så højt som et almindeligt passagerfly - og med en hastighed på over 770 kilometer i timen. Dét er en hurtig drage! Vi glæder os allerede til det nyeste medlem af familien bliver født i 2019.

Herunder ser du det "gamle" Dragon Lady-fly.

ANNONCE
Robert Sullivan / Lockheed Martin Dragon Lady Flickr - Gem jer: Nyt spionfly letter snart - og det har ingen pilot Robert Sullivan / Lockheed Martin Dragon Lady Flickr
Del

Seneste nyt