M!

Genial eller helt gak-gak? Islands præsident vil forbyde ananas på pizza

Der er delte meninger her på redaktionen om, hvor vidt vi ville stemme på ham, hvis vi kunne?

Genial eller helt gak-gak? Islands præsident vil forbyde ananas på pizza

For nogle er det naturstridigt og en direkte dødssynd. Ananas på pizza. For andre er det uundværligt (undertegnede bestiller ALTID en Hawaii med chili og hvidløg). Islands præsident, Guðni Thorlacius Jóhannesson, hører helt sikkert til førstnævnte.

I sidste uge besøgte han ifølge den engelsksprogede islandske netavis visir.is den islandske by Akureyri, hvor han blandt andet havde sagt ja til en spørgetime med nogle af skolens elever. Efter at være blevet vist rundt på skolen svarede han blandt andet på, hvor han havde købt sine sokker, han havde på, ligesom han også kunne afsløre, at han holdt med Manchester United i Premier League (god mand!).

Frugt i ovnen eller ej?

Endelig kom så spørgsmålet, der nu har fået den kære (stakkels?) Jóhannesson til at gå viralt: Hvad syntes han om ananas på pizza?

Og ja, som overskriften antyder, sagde han direkte, at han er imod ananas-pizza, hvortil han tilføjede, at hvis han selv stod for at lave landets love, ville han forbyde det.

Det var noget, der fik læserne til tasterne. Hele 17.600 har inde på visir.is stemt om, hvorvidt de mener, at ananas hører til på en pizza. 60 svarer ja, mens 40 procent svarer nej.

Udover at flere hylder ham i artiklens kommentarspor, har ananas-sagen også ført til yderligere spørgsmål fra læserne. Blandt andet skriver Helen Renee Rasanen fra Reykjavík:

- Det siges, at Hawaii-pizza-idéen blev startet i Canada. Jeg vil gerne vide, hvad Guðni mener om ansjoser på pizza? Eller tun?

Ja, man skal passe på med, hvad man siger i disse højteknologiske tider.

Del