Magasinet M!

Glem Oktoberfest: Nordkorea har lige holdt sin første øl-festival nogensinde

Det lukkede land helt ovre østpå er åbenbart andet end undertrykkelse, fordrejelse og krigsførelse.

Glem Oktoberfest: Nordkorea har lige holdt sin første øl-festival nogensinde

Hvis man kun stoler på de lokale medier, så må Nordkorea være et lykkeligere land end selv Danmark. Det ses tydeligt ved deres nyeste påfund, en ugelang fest, der er kommet til for at skabe opmærksomhed om Nordkoreas største, og muligvis også eneste, ølmærke, Taedonggang. Et navn, den har fået efter en af landets floder og største turistattraktioner. Vi har på redaktionen desværre ikke haft mulighed for at smage den, så vi læner os derfor op af New York Times, der i 2008 kunne berette om, at den smager som en lager med en sød bismag og en lidt bitter eftersmag. 

Ifølge Unilad har mere end 800 gæster deltaget i festivalen, der foregår i Nordkoreas hovedstad, Pyongyang. Blandt dem var både statsansatte og den øvrige offentlighed. Den 20 dage lange festival koster cirka ni kroner at deltage i, og hvis man skal tro på interviews foretaget af TV-stationen CCTV+, er alle gæster imponerede over både smagen af øllen og underholdningen, der består af syngende servitricer. 

I nedenstående klip kan du høre Pyongyangs indbyggere fortælle om deres begejstring for Taedonggang-øllen, og selvfølgelig sender de også en varm hilsen til landets lederskab, der har gjort festivalen mulig. Og husk samtidigt at nyde den fremragende produktion, der er blottet for farver og baggrundsmusik. 

ANNONCE

Vi spår Nordkoreas første ølfestival en stor succes, og vi venter i spænding på at modtage en invitation her på redaktionen. Om den overgår den europæiske pendant, Münchens Oktoberfest, vil vi ikke gøre os kloge på. Men I kan se et klip fra Oktoberfest herunder. Vi ved godt, hvilken fest vi helst vil deltage i.

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce