Magasinet M!

Gode danske pilsnere

Vi elsker pilsnere i Danmark. Men da I alle sammen kender Tuborg, Carlsberg, Ceres og Slots har vi smagt på nogle af de lidt mere specielle. De er gode!

Gode danske pilsnere
Gode danske pilsnere

SKANDS HUMLEFRYD
PRIS: 33,50 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 5,5 %
"Det er jo helt perfekt med 5,5 % alkohol i en pilsner," lagde Praktikanten ud, allerede inden de gyldne dråber havde nået hans læber. "Og så med en dejlig duft af græsmark, der får mig til at tænke på min barndoms leg i..." nåede Christoffer at fremstamme, før panelet fik afbrudt en lang anekdote. "Sødlig, men fin balnce. Den kunne dog godt spare lidt på blomstersmagen," mente Mads, der fik medhold i, at det er en fin øl, der ikke er helt i top.

Karakter: 4

ANNONCE
Gode danske pilsnere

VADEHAVS BRYGGERIET LANGLI PILSNER
PRIS: 30,95 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 4,8 %
Der skal virkelig meget til, før vi ikke er tilfredse med en pilsner, men Langli sad altså ikke i skabet: "Den kan jeg ikke med. Den er jo bitter. Og kun det," sagde Praktikanten, der ikke var alene om sin negative kritik. "Den er jo underligt gæret i det. Slet ikke i balance," mente Gürcan, der ellers er stor fan af de bitre øl normalt. Absolut ikke en øl, der sidder i skabet. Og slet ikke i køleskabet.

Karakter: 2

ANNONCE
Gode danske pilsnere

Bedst til prisenORLA PILSNER
PRIS
: 16,00 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 4,6 %
Der var dømt slikbutik på flaske, da Orla gjorde sit indtog. Frøsnapperen var nærmest karamelfarvet - og smagen levede op til det: "Der er rigtig meget brændt karamel her. Det er øl til slikmunde," sagde Christoffer. Og den - for en pilsner - specielle smag gjorde faktisk lykke hele vejen rundt: "Det kan godt være, at den er speciel, men den er fandme god," sagde Gürcan og fik anerkendende nik.

Karakter: 5

ANNONCE
Gode danske pilsnere

SØGAARDS BRYGHUS JOMFRUHUMLE
PRIS: 34,25 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 4,8 %
Jonfru-vittighederne begyndte straks at flyde fra panelet, da Søgaards pilsner kom på bordet: "Den er virkelig behagelig, men jeg har heller aldrig mødt en jomfru, jeg ikke kunne lide," prøvede Praktikanten sig og afslørede dermed sin forkærlighed for kristne piger. Journalisten Mads mente, at øllen levede meget godt op til sit navn: "Den smager ikke erfarent. Det er som om den lige mangler lidt." Egentlig en behagelig hvedeagtig pilsner, men ikke helt i top.

Karakter: 4

 

ANNONCE
Gode danske pilsnere

HERSLEV BRYGHUS PILSNER
PRIS: 31,00 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 5,5 %
Praktikanten vrængede en anelse på næsen, da han fik de første dråber i munden: "Meget frugt. Rigtig meget frugt," fløj det ud af den sundhedsforskrækkede ungersvend. "Ja, den er meget tutti frutti, men jeg kan nu godt lide den," sagde Christoffer, som fik Mads til at tænke på det legendariske erotiske show på RTL i 90'erne. "Den er lidt tynd i det - og farven er grim," mente Gürcan og beviste, at det var en øl, der delte vandene.

Karakter: 3

ANNONCE
Gode danske pilsnere

SKOVLYST BIRKEBRYG
PRIS: 27,95 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 5,0 %
Paneldeltagerne tog en slurk. Så tog de en til. Og så en til. Så ventede de lidt. Så kiggede de hinanden i øjnene og sagde nærmest i munden på hinanden: "Det er jo rent vand. Den smager ikke af noget." Web-Gürcan forsøgte sig med at kalde den en begynderøl, men det var mere vand for øvede. "Alt klapper for den her øl. Undtagen smagen. Den er der ikke," sagde Christoffer om Birkebryggen, der dog sagtens kunne serveres til en ølhadende pige.

Karakter: 2

ANNONCE
Gode danske pilsnere

NØRREBRO BRYGHUS ÇESKE BÖHMER
PRIS: 28,50 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 40 cl. / 5,0 %
Som navnet antyder er denne pilsner inspireret af de tjekkiske ditto. Og det er aldrig en dårlig ting. "Bare drop det der vand. Drik den her i stedet for. Den har en virkelig god bitterhed, men er alligevel læskende som en Tequila Sunrise drukket af en eksotisk skønhed," sagde journalist-Christoffer. Gürcan mente den var perfekt afstemt, og det var kun Praktikanten, der ikke var helt tilfreds.

Karakter: 5

ANNONCE
Gode danske pilsnere

JACOBSEN EXTRA PILSNER
PRIS: 40,95 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 75 cl. / 5,5 %
"Den er jo genial. En perfekt balance mellem sød og bitter med masser af ekstra nuancer, der bliver ved med at vælte frem," sagde Mads om den flotte øl. Praktikanten var slet ikke enig: "Kan du virkelig godt li' den?" spurgte han forundret. "Jeg synes også den er rigtig god," sagde Christoffer, mens den konfliktsky webredaktør lå imellem de to lejre. Men helt klart en øl over middel.

Karakter: 4

ANNONCE
Gode danske pilsnere

VINDERENGAVNØ ØKOLOGISK PILSNER
PRIS: 30,50 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 5,3 %
"Århhh den er god. Den er i perfekt balance med en dejlig sødme og en bitterhed, der rammer ganen til sidst. Tøserne vil elske den," sagde Mads, mens resten af panelet skyndte sig at gurgle endnu en mundfuld rundt i munden for at få alle smagsnuancerne med endnu en gang. "Den smager af sommer og jul blandet sammen. Der er både sol i min mund og gaver til mine smagsløg," mente Gürcan, der absolut ikke fik modstand af Christoffer: "Den skal nydes af en smuk solbrændt krop. Mand eller kvinde. Doesn't matter." En vinderpils.

Karakter: 6

ANNONCE
Gode danske pilsnere

BRYGHUSET BRAUNSTEIN ØKOLOGISK PILSNER
PRIS: 35,95 kr.
INDHOLD/ ALKOHOL: 50 cl. / 4,7 %
Det er ikke uden grund, at vi i forrige måned havde Køge-bryggeriets pilsner med på vores liste over 50 øl, du skal smage, før du dør. "Den er virkelig nem at drikke, men samtidig med masser af gode smagsnuancer," sagde webredaktøren Gürcan. "Og med det orange, ufiltrerede look er den også pisse flot at servere," fortsatte journalisten Mads. En øl, der passer til enhver.

Karakter: 6

ANNONCE
Del

Seneste nyt