Magasinet M!

Godt nyt til rygerne: Sådan hjælper cannabis din krop

De fleste vil hævde, at det er usundt at ryge cannabis. Men en nyt studie foretaget af amerikanske sundhedsforskere afslører, at fjolletobak faktisk ikke er så fjollet for kroppen endda. Læs her hvorfor

Folk, der ryger sig skæve i en pind cannabis (hash og marihuana) oplever ofte at få den vildeste fråder på og æder derfor som elefanter. Og den slags fører med tiden til en fed og usund krop.

Men nu afslører 12 års forskning foretaget af amerikanske sundshedseksperter, at cannabis nok ikke er så dumt for dit helbred endda. En stor analyse viser nemlig, at fedme-niveauet de seneste 12 år er faldet med mellem to og seks procent i de amerikanske stater, hvor cannabis er blevet gjort lovligt.

Det skyldes ifølge fjolletobak-eksperterne fra Cornell og San Diego University, at flere og flere unge efter lovliggørelsen af cannabis har valgt at droppe de langt mere kalorieholdige, alkoholiske drikke, der giver en gedigen dunk. Det skriver Unilad.

Så, hvis du vil undgå ekstra flæsk foran og på sidebenene, så drop bajerne og den russiske slave-vodka. For det feder åbenbart mere end fjolletobak.

ANNONCE
Godt nyt til rygerne: Sådan hjælper cannabis din krop

Lovliggørelsen af cannabis har dog ikke kun ført til de unges dalende forbrug af booze og bajere. Faktisk har det også hjulpet de ældre.

Cannabis bruges nemlig af mange ældre til at fjerne kroniske smerter, og det betyder, at de er mere tilbøjelige til at dyrke motion, fordi cannabissen gør, at de ikke har ondt i kroppen. Dermed kan cannabis indirekte være med til at gøre befolkningen sundere. Smaaaart! Men mon de køber den på Christiansborg, de kære politikere? Naah, det er nok ikke så sandsynligt.

Men måske kan én ting ved undersøgelsen ændre på politikernes holdninger til cannabis. Nemlig økonomi. For forskerne bag den amerikanske undersøgelse har fundet ud af, at dem der køber cannabis årligt sparer mellem 58 dollars (400 kroner) og 115 dollars (780 kroner) gennemsnitligt på slankeprodukter.

ANNONCE
Del

Seneste nyt