Magasinet M!

Griner du af syge jokes? Så er du sandsynligvis virkelig klog

Elsker du jokes om døde babyer? Så er du måske et geni. Sådan da.

Sort humor er noget, der virker hos mange. Også uden du og jeg tør indrømme det. Et eksempel:

Hvor finder man en hund uden ben?
Rigtigt. Der, hvor du efterlod den!

Langt over grænsen, men undertegnede trak alligevel på smilebåndet, da han læste den (og ikke bare fordi, jeg er et kattemenneske).

Der findes dog mange, der stødes over sådanne vittigheder, fordi de er ekstremt fintfølende. Men vidste du, at smagløse, sarkastiske jokes, som eksempelvis Louis C.K. er en mester i at levere, er et tegn på et kvikt hoved og kløgtig intelligens?

Det skriver Maxim.com.

ANNONCE
Griner du af syge jokes? Så er du sandsynligvis virkelig klog

Ifølge et nyt studie foretaget af forskere på Medical University i Wien er en person, der kan lide mørk humor klog og awesome, mens personen, der disser dine jokes om døde babyer, sikkert bare hader sit liv.

I studiet rekrutterede forskningsteamet - med Ulrike Willinger i spidsen - 156 midaldrende deltagere med en gennemsnitsalder på 33 år. Hver deltager blev bedt om at give karakter til 12 sort-humoristiske tegneserier fra en fucked up tysk tegneserie-bog ved navn The Black Book.

Derefter skulle hver deltager besvare et spørgeskema, der testede dem på deres verbale og ikke-verbale IQ-færdigheder. Til sidst skulle de så svare på en række spørgsmål omkring deres humør, aggressive tendenser og uddannelsesmæssige baggrund. Alt sammen for at finde ud af, hvor glade og veluddannede de var. Det er værd at nævne, at The Black Book øjensynligt har nogle seriøst syge jokes, der ville få selv den mest hårdføre Vietnam-veteran til at stå af.

Resultatet? Jo, de deltagere, der forstod eller klukkede af tegneserierne var mere intelligente end de, der enten ikke forstod vittighederne eller blev forarget over dem. De, der grinede, var nemlig også dem, der scorede højest i IQ-testene.

Derudover fandt forskerne også frem til, at de kloge folk også var mindst aggressive og generelt sat var mere positivt indstillede på livet. Så for at gøre en lang historie kort, er de kvikkeste hoveder også dem, der har en svaghed for den mest smagløse humor.

Så hvis du ikke synes, at joken i starten var sjov, ja, så er du nok dum.

ANNONCE
Del

Seneste nyt