Magasinet M!

Groggy om morgenen? Nyt studie indikerer, at din alarm-ringetone måske ødelægger din morgenrutine

Hvordan lyder din alarm om morgenen?

Hvis du også er typen, som er lidt groggy om morgenen - og endda selvom du måske har haft en god nats søvn - så viser en nyt studie, at dit vækkeur kan have noget at sige i forhold til, hvordan din morgen bliver.

Studiet er lavet hos Royal Melbourne Institute of Technology.

Og deres studie indikerer, at de klassiske 'irritations'-alarmer er skidt for din morgenrutine - hvis du ikke lige genkender konceptet, så lyt med her:

ANNONCE

Hvis du også får lidt tics af den lyd, så er der god grund til det.

Studiet indikerer nemlig, at musikalske alarmer istedet  kan modvirke trætheden fra morgenstunden af. 

"Hvis du ikke vågner på en ordentlig måde, så kan din performance være nedskaleret i op til fire timer efter opvækningen.", fortæller studiet. 

Forskerne bag havde forventet, at den bippende lyd ville vække dig og gøre dig i alarmberedskab, men studiet viste det modsatte.

Konklusionen - selvom forskerne for en gangs skyld er ærlige og siger, at man skal lave mere research, før man har en endegyldig konklusion - lyder på:

Hvis du bruger en meget irriterende 'bip-bip-bip'-alarm, så kan det ud fra undersøgelsen gøre, at din hjerneaktivitet bliver forvirret eller afbrudt i dets forsøg på at vække dig.

Men hvis du derimod bruger melodiske alarmer med fuglefløjt eller en god sang med rytme, skulle den beroligende musikalske effekt give dig en bedre overgang fra sovende til vågen.

Så istedet for at sætte en alarm, som er designet til at give dig et 'chok', så anbefaler de i stedet en sang som denne:

ANNONCE
Del

Seneste nyt