Magasinet M!

Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Se den sexede billedserie, og læs det store interview med Guldpige lige her!

Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Navn: Sabrina Nastasia Stenvedel

Bopæl: København

Beskæftigelse: Musiker

Højde: 165

Civilstand: Forever single

Særlige kendetegn: Dansk musiks enfant terrible, en applebottom og verdens længste udgroning. Har desuden 'Sorry Daddy' tatoveret ved håndleddene.

Instagram: hvemfuckerguldpigen

Snapchat: badgirlgonworse

Fotograf: Mikkel Laumann

Hjemmeside: Mikkel Laumann Blog

Facebook: MikkelLaumannPhotography

Instagram: _mlaumann

Kender du en sød, dansk pige over 18 år, der skal være næste måneds crush, som inkluderer et photoshoot med en professionel fotograf? Det kan være din veninde, din kæreste, dig selv eller blot en, du har lagt mærke til på Instagram, så send en besked på vores Facebook eller en mail til Simone Klindt på skh@mmm.dk. Så vender vi tilbage, hvis det skulle blive aktuelt.

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Hej Sabrina, eller skal vi sige Guldpigen? Du er blevet valgt som Månedens Crush i oktober her på mmm.dk. Hvordan føles det?

Det føles fantastisk! Jeg har jo læst bladet, dengang det stadig fandtes i fysisk form. Jeg havde helt ærlig aldrig forestillet mig at jeg en dag selv skulle være med. Så er man jo en babe?!

Ha, ja, det kan vi godt skrive under på. Vi ved, at det er dit første shoot foran en professionel fotograf, Mikkel - hvordan var det?

Altså, jeg har arbejdet med en del fotografer før Mikkel, så helt grøn er jeg ikke, men jeg har ikke rigtig prøvet at lave en undertøjsserie før. Heldigvis er jeg ikke specielt genert qua mit job, og Mikkel er top-professionel, så jeg følte mig meget tryg, og alting gled rimelig meget som smør. Vi har allerede planlagt et fremtidigt samarbejde - glæd jer til sommer!

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Uh, sommeren føles pludselig MEGET langt væk. Nå, men vi ved også, at du er helt vildt selvkritisk, så vi er spændte på, hvad du egentlig selv synes om billederne? 

Jeg er ambassadør for 'selvkritik'. Det, tror jeg, mange kunstnere er. Det hører på en eller anden måde med. Det er det, der driver mig; den konstante trang til at være og gøre bedre, end jeg gjorde i går. Jeg stiller meget høje krav til mig selv, hvilket både er en styrke og en svaghed, og jeg stopper ikke, før jeg er tilfreds. Og det handler ikke om andres mening, men min egen. Jeg gør det for mig.

Hvis jeg fx skal lægge en kompliceret frasering, vil jeg hellere tage den om 99 gange, til den sidder i skabet, end at nøjes med en, der er semi-fed. Det, synes min producer nok, er ret irriterende til tider.

Men i forhold til billederne er jeg meget tilfreds. Jeg synes, vi kom tæt på det moodboard og vores udgangspunkt for billederne, og så er jeg helt vild med, hvordan Mikkel forstår at lege med baggrunde og farver. Han tænker skævt ligesom mig.

Vi er i hvert fald begejstrede. Her på redaktionen hørte vi "Tog det som en mand", mens vi så din billedserie, for du har jo faktisk sunget med Clemens i netop den sang. Hvordan blev netop du udvalgt, og hvordan startede det din karriere?

Gud, hvor føles det som længe siden nu! Jeg samarbejdede med Nexus Music på daværende tidspunkt (Nik og Jays label), og de arbejdede meget med Clemens. Så jeg blev som sådan ikke 'udvalgt'. Jeg tror bare, vi blev enige om, at det var en god måde at breake mig på.

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Og herefter lavede du karakteren "Guldpige" - hvorfor? Og hvorfor startede du med en sløret identitet?

Jeg strugglede meget efter "Tog det som en mand" og havde både forsøgt mig på dansk og engelsk. Jeg følte, jeg sad fast i et loop hole og var begyndt at miste hele glæden ved musikken. Pladeselskaberne sagde nej, uanset hvad jeg kom med. Man skulle næsten tro, jeg havde fået det røde stempel. Så Guldpige blev det her rebelske alter ego, der havde fået nok af det hele og ikke længere gav en single flying fuck. Jeg havde ikke noget at miste. Det er sjovt, ik'? The power of saying no. 

Identiteten holdt jeg skjult af to årsager: 1: Det skaber mystik, og det er spændende. 2: Jeg havde brug for at folk tog stilling til musikken først og fremmest og ikke, hvem jeg var, hvordan jeg så ud, eller hvad jeg ellers har lavet.

Ah, så forstår vi det bedre. Men Sabrina, du har jo faktisk lavet en sang, der hedder "Se mig nu", som vi formoder skulle være et modsvar til Gulddrengs sang med samme navn. Hvad var meningen med den sang?

Meningen med 'Se Mig Nu' var lidt at tage pis på hele branchen. Jeg havde nogle ting på hjerte, der havde brændt inde for længe. Og så var der jo ikke andet at gøre end at skrive et 'diss-track'. Det gik egentlig ret hurtigt - jeg tror, jeg skrev størstedelen af teksten på et kvarter.

Wow, det var hurtigt. Har du fået et personligt modsvar fra Gulddreng? Og hvordan har folk omkring dig reageret på karakteren "Guldpige"?

Malte (Gulddreng, red.) har ikke reageret på det. Det var der til gengæld mange andre, der gjorde - både positivt og negativt. Guldpige har virkelig delt vandene. Enten elsker eller hader folk det, men uanset hvad, tager de stilling.

Og det har du det fint med, formoder vi?

Altså... Vi er jo kun mennesker og ønsker i bund og grund, at alle kan lide os. Men i sidste ende er det jo umuligt - særligt som kunstner. Man udstiller sig selv og tager de reaktioner, der følger med. It's the name of the game. Man kan ikke kun få forsiden af medaljen. En A&R (en, der signer talenter for pladeselskaber, red.) på Sony sagde en gang til mig: "Hellere lave noget, folk tager stilling til, end noget, der går fuldstændig hen over hovedet på dem." Med andre ord: Hellere gøre sig bemærket end at være ligegyldig. Det tog jeg til mig, og det er måske det, Guldpige har været inspireret af også.

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Hvordan har du det personligt med at Gulddreng er stoppet med at lave musik?

Jeg har egentlig ikke nogen holdning til det, at Gulddreng er stoppet. Jeg tror, det er en fornuftig beslutning at hive stikket, inden skibet synker, til gengæld. Og med det mener jeg, at det er svært at udvikle meget mere på et koncept, der bygger på noget så smalt som at drikke Belvedere og score modeller.

Haha, det er rigtigt. Hvor vil du så sige, at Guldpige adskiller sig fra Gulddreng (bortset fra køn, selvfølgelig)?

Som udgangspunkt er Guldpige jo bare et bi-produkt af Gulddreng, og det har aldrig været planen at tage den hele vejen til toppen med den karakter. Men hvis man skal ridse det sådan helt firkantet op, så tror jeg, vi taler mandschauvinisme vs. feminisme som hovedtemaer. Musikbranchen er en mandestyret verden, og det er en svær branche at slå i gennem i som pige. Fordi piger bliver vurderet ud fra nogle helt andre parametre end mænd. Der stilles langt højere krav, og man skal helst være lidt superhuman og kunne danse, synge, se godt ud, være underholdende - og gøre det hele i 15 centimeter stilletter samtidig. Og så synes jeg, der er en generel tendens til, at kvinder bliver undermineret og udstillet som uintelligente væsner, der kan købes for en flaske sprut. Det havde jeg brug for at gøre op med. Jeg synes, det er alarmerende at bo i et land, hvor størstedelen at de sange, derbliverspillet i radioen, indeholder nogle ekstremt sexistiske holdninger om mit køn. Guldpige er mit modsvar. Jeg har blandt andet skrevet en sang, der hedder "Ommer". Omkvædet lyder: "Baby, det en ommer, der er kun en af os, der kommer." For mig et supervigtigt, aktuelt og ikke mindst tabu-belagt emne. Og i øvrigt en rigtig girlpower-tune, alle piger kan relatere til. Den, synes pladeselskaberne fx, var for eksplicit. Og det er sjovt, når man tænker på noget af det musik, de ellers vælger at udgive, ik'? Men der har vi den der ting med, at "ej, det må en pige ikke sige!"

Det er en god pointe. Men Sabrina, nu ved folk, hvem Guldpige er. Så hvordan er du under den karakter, som Guldpigen har skabt?

Hvis Nicki Minaj og Mariah Carey lavede en baby, ville det nok være Guldpige. En provokerende, over-stregen, letpåklædt diva, der i bund og grund ville ønske, hun bare kunne leve af at synge store følsomme kærlighedsballader. Jeg er en sucker for RnB, og Mariah Carey er mit største idol.

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Hvis du skulle beskrive dig selv med tre ord, udover selvkritisk, hvad ville det så være?

Stærk/Følsom (et skizofrent mix!), stædig og intelligent.

Hvad vil du gerne opnå inden for musikbranchen? Du har jo trods alt over en million streams på Spotify.

Jeg har lige skrevet en sang på dansk, vi regner med at udsende som den første single i mit nye navn med udgivelse omkring start-november. Udover det skriver jeg på engelsk og regner med at udsende noget af det i det nye år. Ingen af delene kommer dog til at hedde Guldpige.

Ahh, så Guldpigen var altså bare et midlertidig alias eller hvordan? Kan du så fortælle lidt om dit nye navn, og om stilen bliver anderledes?

Ja, Guldpige var et springbræt. Et afsæt, før jeg tog hovedspringet ind i branche-poolen. Som jeg nævnte tidligere, var det enormt hårdt at være mig efter "Tog det som en mand". Stormen lagde sig, og jeg kunne ikke rigtig komme i gennem med noget. Så Guldpige var ligesom min indgangsbillet. En måde, hvorpå jeg kunne skabe min egen hype og gå udenom pladeselskaber og alle andre, der havde dømt mig ude. Jeg havde aldrig regnet med, det blev så stort. Jeg har jo været ude og turnere helt vildt. Så heldigvis gjorde det, hvad det skulle, og åbnede en masse nye døre. Jeg har gang i mange spændende projekter. Men jeg regner med egentlig bare at kalde det nye projekt Sabrina. Måske med et $ i stedet for S. Så holder man det stadig lidt gade- og Nordvest-agtigt, haha. Jeg hedder jo også Sabrina, så det er dejlig nemt. Ellers skal jeg ud og finde på nogetheltskørt à la Lady Gaga. Det kunne jeg også godt finde på for at være helt ærlig. Har I et forslag? ;-)

Stilen bliver lidt anderledes, men jeg er stadig i førersædet og ikke passager. Ikke noget offer. Der er stadig girl power og her-kommer-jeg-attitude. Hvis man skal sammenligne det med noget, er det måske sådan lidt Beyonce på dansk. Et mere seriøst, lyrisk univers, men super-girly, powerful og upbeat. Førstesinglen hedder "Min Måde" og handler om en fyr, hvis julelege og bullshit jeg er rigtig fucking træt af og derfir siger til ham: Hey, nu gør vi det på min måde! Nummeret er produceret af Jaymadedolla (Cisilia, Christopher, Brandon Beal, Jimilian osv.). Det sindssygt fedt, og folk kan godt glæde sig!

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Vi glæder os i hvert fald. Nu til et måske lidt mere personligt spørgsmål. Hvis man skal slå benene væk under dig og tage dig med på den perfekte date - hvad skal man så gøre, og hvad skal man absolut IKKE gøre?

Intelligens og humor er by far de mest attraktive egenskaber, en mand kan indeholde. Udseende er sekundært for mig. Og så synes jeg - på trods af ligestillingsfortaleren og feministen i mig - at det er meget nice, at manden betaler på første date. Jeg går utrolig sjældent på date i øvrigt. Det siger mig ikke så meget. Jeg kan bedst lide at møde en fyr i virkeligheden og lade tingene udvikle sig naturligt.

Det forstår vi godt. Mange vil jo nok kalde dig for lidt af en bad girl, når man ser på dig. Er det også noget, der kommer til udtryk I sengen? 

Guldpige er en bad girl, Sabrina er faktisk meget sød og uskyldig, haha! Det vildeste, jeg har gjort, er at være sammen med en pige. Mine teenageår var ret hektiske.

Uhh, kan du fortælle lidt mere om det? 

Hmm... Haha, altså det med pigen var en one-time-thing, og det var faktisk en af mine bedste veninder på det tidspunkt. Har I nogensinde læst Frøken Ingenting? Jeg føler, det var præcis sådan, vi var. Vi prøvede grænser af, eksperimenterede med vores seksualitet og sagde ikke nej til noget. Vi rodede os ud i nogle virkelig fucked up situationer, og jeg kan huske, jeg på et tidspunkt gemte mig i hendes forældres dybfryser, fordi vi havde fået at vide, vi ikke måtte se hinanden. Lærerne på vores skole gjorde alt, hvad de kunne for at skille os ad. Vi var virkelig dem, de andre ikke måtte lege med. Jeg tror, der skete flere skandaler på de fire år, end der er sket det meste af mit liv! Men så har man også noget at fortælle sine børnebørn, når man bliver gammel.

ANNONCE
Guldpige er Månedens Crush: - Jeg blev mobbet med min store numse men nu griner jeg hele vejen til banken

Haha, helt sikkert. Du har jo været på en ret intensiv club tour hele 2017. Kan du ikke fortælle om den vildeste oplevelse, du har haft på den tour?

Club touren har været crazy!! Der har været alt fra piger, der smed toppene, til fyre, der hoppede op på scenen, fordi de ikke kunne styre sig selv. Det er sjovt, hvordan det, at man står på en scene, kan have sådan en effekt på folk. Jeg har skrevet autografer på baller, været på date med en af club-ejerne og drukket mig stiv i Ciroc (vodkamærke, red.) med mine veninder i bilen. Jeg har kørt rigtig meget i bil. De fleste klubber ligger i Jylland, så når alle andre har været ude at feste på Chateau Motel (club i København, red.), har jeg været på vej hjem fra Tønder kl 03 om natten. Der er langt fra Tønder til København.

Det må man sige. Her til sidst må du meget gerne røbe en ting eller to om dig selv, som man ikke lige forventer.

Bonusfacts: Jeg er allergisk over for tyggegummi. Jeg har læst alle Harry Potter-bøgerne 2,5 gange, og jeg er en kæmpe nørd. I folkeskolen blev jeg mobbet med min store numse (hvem griner nu?!) .

Jeg er voldsomt afhængig af chokolade og spiser det hver dag. Du kan altid finde chokolade i mit hjem eller i min taske. 

Jeg elsker gyserfilm, fordi det giver mig et kick, men så kan jeg ikke holde ud at være alene bagefter. Det er meget selvdestruktivt. Jeg lider af CSB. Compulsive Selfdestructive Behavior (det er en joke).

Sådan! Tusind tak for din tid, og vi glæder os til at høre mere til dig i fremtiden. Held og lykke, Sabrina. 


Fotograf: Mikkel Laumann

Hjemmeside: Mikkel Laumann Blog

Facebook: MikkelLaumannPhotography

Instagram: _mlaumann

Kender du en sød, dansk pige over 18 år, der skal være næste måneds crush, som inkluderer et photoshoot med en professional fotograf - det kan være din veninde, din kæreste, dig selv eller blot en, du har lagt mærke til på Instagram, så send en besked på vores Facebook eller en mail til Simone Klindt på skh@mmm.dk. Så vender vi tilbage, hvis det skulle blive aktuelt.

Har du ikke set, vores tidligere smukke Månedens Crush, Laura, så klik her

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE