Magasinet M!

Halloween kommer tidligt i år: Uhyggeligt klovne-fænomen spreder sig

Det begyndte med to klovne i en skov i South Carolina, som ifølge rygterne forsøgte at lokke børn med ind i skoven. Nu har en mindre klovne-epidemi spredt sig til resten af USA - og den har formodentlig kurs mod Danmark.

Det hele begyndte i den amerikanske stat South Carolina. En lille dreng kom hjem fra skole og fortalte sin mor, at han havde set to klovne gå rundt uden for skovområdet nær deres hus.

Der gik ikke længe før, at flere børn kunne fortælle præcis den samme historie. Børnene havde alle set de to klovne og fortæller, at de prøvede at lokke dem med ind i skoven. 

I starten kunne man ikke finde beviser for, at klovnene, som børnene beskrev, rent faktisk fandtes, så man troede bare at børnene havde en vild fantasi.

Men det skulle vise sig ikke at være en fantasi, og en mindre klovne epidemi er nu brudt ud i forskellige stater i USA. 

En 17-årig dreng postede for nylig en video af en klovn der gik rundt i skoven omkring hans hus i Florida, og siden da er der kommet tusindvis af sager med uhyggelige klovne, som skræmmer livet af både børn og voksne. 

ANNONCE
Halloween kommer tidligt i år: Uhyggeligt klovne-fænomen spreder sig

Panikken for klovnene er eksploderet. Ingen ved præcis, hvorfor fænomenet er startet i USA, men en ting er sikkert, det er nu også nået til Storbritannien. 

En af de mest skræmmende og alvorlige episoder i Storbritannien var, da en mand forklædt som klovn sprang ud foran en gruppe børn på 11 og 12 år med en kniv i hånden. 

Han fulgte efter børnene hele vejen til skole, og de var rædselslagne da de kom frem. 

Betjenten Mel Sutherland siger ifølge Sky News, at det er foruroligende at "klovnen" var bevæbnet med en kniv, men at det ikke er klovnenes hensigt at gøre børnene ondt - der er blot tale om en dårlig spøg.

Det er nedenstående video et eksempel på en englænder, der får nok af de uhyggelige klovne!

ANNONCE

17-årige Megan Bell fortæller også om en episode til The Guardian:

- Jeg var på vej hjem og så en person gå imod mig; men det var mørkt, så jeg tænkte ikke mere over det. Da personen kom tættere på mig, lagde jeg mærke til, at han var iført et klovne-kostume og havde maske på. Jeg er rædselsslagen for klovne, så jeg vendte om og begyndte at løbe. Jeg skreg og råbte om hjælp, men der var ingen i nærheden. Jeg var jagtet i 20-30 sekunder.

Fænomenet har fået gyserforfatteren Stephen King, som i sine bøger selv har brugt uhyggelige klovnefigurer, til at tage klovnene i forsvar og skrive på sin Twitter-profil:

- Hey folkens, det er på tide at skrue ned for klovne-hysteriet. De fleste af dem er gode, opmuntrer børnene og får folk til at grine.

Men det der startede som en "sjov" prank, har altså nu i adskillige tilfælde involveret politiet. 

Fænomenet startede i USA, nu er det nået til Storbritannien, og som med så mange andre fænomener må vi nok forberede os på, at det også kommer til Danmark - måske er det her allerede!

Hvordan ville du reagere, hvis du mødte en klovn midt om natten?

ANNONCE
Del

Seneste nyt

ANNONCE