Magasinet M!

Han smiler selvom han godt er klar over at han måske har taget verdens farligste selfie

Hvad gør man ikke for at få likes?

Han smiler selvom han godt er klar over at han måske har taget verdens farligste selfie

Siden slutningen af 2013, hvor selfien for alvor har gjort sit indtog, er flere end hundrede personer blevet slået ihjel som følge af at have villet tage det perfekte snapshot. Faktisk var der i 2015 flere, der døde af selfies end hajangreb. Det har blandt fået myndigheder rundt omkring i verden til at udstede advarsler. Blandt andet har de i Rusland lavet en guide til, hvordan man ikke dør af de famøse selvportrætter, ligesom man i den amerikanske nationalpark Yellowstone har advaret mod at fotografere sig selv med parkens bison-okser efter flere fatale tilfælde.

En ting, som den brasilianske landmand Carlos Adrade fra Nhamundá, en del af Amazonas, enten ikke har hørt eller bare er komplet ligeglad med. Han var for nyligt på sin gård med sine dyr, da han spottede en gigantisk anakonda i floden, skriver sitet Unilad.

Og ligesom alle andre ville have tænkt, fik han den geniale idé at hoppe i vandet kun en meters penge fra den store slange.

- Fra vores gård så jeg pludselig slangen tæt på bredden. Jeg tog en pind, som jeg kom tættere på den. Jeg hoppede i vandet, og den svømmede lidt væk, siger Carlos Andrede ifølge Unilad.

Det behagede selvfølgelig ikke vores brasilianske ven, da han ikke nåede at finde sin telefon frem. Men han kunne stadig se den, og det så ud som om, at slangen flød på overfladen, hvilket angiveligt er et tegn på, at den har spist. Dér greb han sin telefon. Endelig kunne billedet tages.

ANNONCE

- Jeg tænkte: 'Jeg må tage det billede, før den forsvinder.' Men den ville ikke ned under vandet igen, og det så virkelig ud som om, at den gerne ville med på billedet. Jeg tog flere selfies, og da jeg så mig tilbage, kunne jeg se, at den var meget tæt på mig. Men så svømmede den væk, siger Andrede.

Andrede ved fra sit erhverv dog godt, at en anakonda har evnen til at sætte et dødeligt angreb ind. Men det tænkte han ikke på, da han traf det kontroversielle valg at hoppe i floden og svømme ved siden af den.

Selvom Carlos ikke blev berørt af at dele sit personlige rum med slangen, fortæller direktøren på det biologiske museum på Butantan-instituttet, Giuseppe Puorto, at han udsatte sig selv for stor fare.

- Når slangen er i sit vand-miljø, er den vanvittigt adræt, meget smidig og meget hurtig. Dens bid kan gøre meget ondt. Udover biddet har den jo også en meget stor muskelstyrke. Den fanger sit bytte ved at presse og stramme sig om det, siger han og fortæller, at der skal hele tre mænd til at kontrollere en anakonda.

Og selvom Carlos havde set, at slangen var nogenlunde rolig på toppen af vandet, er det ikke nødvendigvis en god ting, forklarer direktøren.

- Den kunne have spist eller blot være rolig, fordi den er det. Men det faktum, at den er rolig, betyder ikke, at den vil forblive det, siger han.

Ja, vi skulle fandeme ikke nyde noget af at hoppe i en flod med sådan en synlig fætter. Vi havde nok bare taget benene på nakken og løbet derfra. 

ANNONCE
Del

Seneste nyt

Annonce